Ikke lenger morgendagens kriminelle

Det siste tiåret har kriminaliteten stupt på Oslos ytre østkant. Andre lokalsamfunn kan lære mye av det forebyggende arbeidet.

Jo større utfordringer, jo flinkere må man bli for å overvinne dem. Det vet ikke minst forbrytere. Jo større ressurser som brukes på å ta dem, jo mer kreative og kriminelt kompetente blir de. Bare se på narkotikasmuglere. Men politiet kan også bli flinkere når arbeidet er utfordrende. I hvert fall hvis de tar utfordringen, og lærer av kolleger som lykkes.

Ett av Norges mest respekterte etterforskningsmiljøer, finner vi på Stovner politistasjon i Oslo. Stasjonssjef Espen Nag Aas er svært fornøyd med den store nedgangen i kriminalitet i området. «Før var det hundrevis av boliginnbrudd hver gang folk reiste på ferie. Nå ser vi knapt noen,» sa han til Lokalavisen Groruddalen 8. mars i år.

Rundt årtusenskiftet hadde Stovner politikrets cirka 18 000 anmeldte saker årlig. Siden 2005 har det vært cirka 10 000. På Furuset, den gamle B-gjengens base, sank antall voldssaker med 76 prosent fra 2000 til 2010. I radioprogrammet «Ekko» 17. februar i år forteller eldre damer at de knapt turte å gå i butikken etter klokka fire den gang B-gjengen herjet. Nå føler de seg trygge i nabolaget på Furuset.

Hva har politiet gjort? Istedenfor å vente på at kriminalitet begås, har de gått i dialog med bråkmakere, og fortalt dem hva politiet vet. Ikke minst har de jobbet forebyggende med ungdom, i tett samarbeid med bydelene. Modellen kalles SLT – Samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak.

Ett eksempel er Alnaskolen på Furuset. Der lærer ungdom å bli morgendagens frivillige i lokalmiljøet. De inspireres til å lede aktiviteter og påta seg verv. Bydel Alna bruker mer penger på forebyggende arbeid enn før. Det gir store besparelser på andre områder, og mindre pengebruk totalt. Mange unge slipper å havne på institusjon, noe som er svært kostbart og sjelden løser bakenforliggende problemer.

En som har påtatt seg nye oppgaver, er Ghulam Abbas. Han var leder i B-gjengen, og ble straffedømt etter mafiaparagrafen. Nå har han startet fotballaget Inter Furuset, for ungdom som er bortvist fra vanlige lag for bråk. Han opplever at de hører på ham, og håper de kan lære av hans feil. Han vil gi et tilbud til ungdom som ikke fantes da han selv vokste opp.

Stein Erik Olsen er etterforskningsleder ved Stovner politistasjon. På 1980-tallet etterforsket han Tveita-gjengen, som ble ledet av torpedoen Jan Kvalen. I 2004 sa Olsen til Akers Avis Groruddalen at gjengen ikke lenger eksisterte. Han avslørte også litt om medlemmenes bakgrunn:

«De kom fra oppløste hjem, og hadde ingen voksne rundt seg. Flere ganger fikk jeg telefon fra noen i gjengen, som spurte om råd til ting de ikke hadde lært hjemme. Det gjør faktisk noen av dem ennå. Av og til får jeg telefon fra et eks-gjengmedlem som lurer på et eller annet med for eksempel skatten».

Slik kan det gå når man blir kjent med mennesket bak den skumle fasaden.

Inngangsporten til organisert kriminalitet, er ofte salg av narkotika. I Norge er det store penger å tjene på smuglervarer, så mafialignende virksomhet forsvinner ikke av seg selv. Men Stein Erik Olsen ble nylig pensjonist. I vår ga han sine etterfølgere og kolleger over hele landet et godt råd i Lokalavisen Groruddalen: Var det opp til ham, ville store deler av politiets ressursbruk på hendelser og ordenstjeneste vært flyttet til forebyggende avdelinger.

Det sier seg selv: Forebygging handler om å inspirere folk til å bli flinke i lovlig virksomhet. Venter man til forbrytelsen er begått, og må «ta» folk, inspireres de til å bli flinkere forbrytere.

PS: For et par måneder siden satte vi en sykkel, ulåst, foran blokken vår på bydelsgrensa mellom Alna og Stovner. Vi har ikke bruk for den, men det har vist seg umulig å få den stjålet.

Reklame

45 kommentarer

Filed under Min spalte fra =OSLO

45 responses to “Ikke lenger morgendagens kriminelle

 1. Slubbert

  Jan Kvalen er en motbydelig person det ikke finnes mye positivt å si om, men at han skulle være lederen for Tveita-gjengen er vel en overdrivelse.

  Dette innlegget ble publisert i VG, av en person som angivelig tilhørte Tveita-gjengen, i etterkant av at TV2 avslørte politiets nære bånd til den kriminelle Jan Kvalen. Forfatteren av innlegget tar sterk avstand både fra Jan Kvalen som person og TV2s påstand om at Kvalen var Tveita-gjengens leder.

  Liker

  • Unicorn

   Jan kvalen er blandt en av verdens snilleste
   Sorry’ as Slubbert.Det er en sannhet du dessverre ikke får gjort så mye med.uansett hvor hardt du prøver.
   God bless you too :)

   Liker

 2. Ok, takk for info. Mange steder står det at han var leder, men Tveita-gjengen er kanskje et flytende begrep… Ifølge Wikipedia var Kvalen selvskreven som leder. Dagsavisen skriver:

  «Navnet Tveita-gjengen er imidlertid en misvisende overlevning fra midten av 80-tallet da gutter fra Oslo indre øst samlet seg rundt vaktmannen og torpedoen Jan Kvalen på Tveita-senteret.»

  Liker

 3. Unicorn

  Jan kvalen er en sjeldenhet .vanskelig og beskrive han på trykk, Han er blandt verdens snilleste.I det tv programmet hvor de intervjuet han virket det som om han hadde litt abstinenser.skulle likt og sett Jens stoltenberg,eller Obama blitt intervjuet under påvirking av de samme stoffene kvalen var .Og sett hvem som hadde kommet best ut av det.Tv2 kan få mor theresa til og framstå som djevelens (pavens)medhjelper om det hadde vært deres intensjon.Så til den vanlige mann på gata ,tro ikke på alt media serverer
  THE WORLD IS UPSIDE DOWN
  Det som er fattigt er rikt osv.

  Liker

 4. Ingen røyk uten ild

  Unicorn er temmelig sikkert Jan Kvalen selv eller en av de gamle lakeiene hans. Å påstå at Kvalen er en av verdens snilleste er så høl i hue som det går an å få blitt. At Kvalen er en voldelig psykopat er hevet over en hver tvil. Jeg kjenner selv til hendelser der Kvalen har mistet besinnelsen for småtterier og gått langt over streken, og tilfellet Tv2 beskrev der pensjonisten Peter Corneliussen ble slått helseløs taler sin sak i massevis.

  Forutsigbart nok ble det klaget fra Kvalens hold til PFU over Tv2s fremferd, men PFU ga Tv2 uforbeholdent medhold. Tv2 fikk da også et velfortjent SKUP-diplom for å ha avslørt hvordan politiet lukket øynene for Jan Kvalens voldelige fremferd pga hans status som informant.

  Å sammenligne Mor Teresa med voldsmannen Kvalen kan ikke sies å være annet enn en hån overfor førstnevnte. De er som natt og dag. Hun har tross alt aldri lemlestet noen. Ellers er nok verken Barack Obama eller Jens Stoltenberg dumme nok til å stille dopet på intervjuer. Jeg tror heller ikke de er så voldelig anlagt at de ville hisset seg selv opp til å slå hull i sin egen stuevegg. Normale personer gjør ikke sånt. Snille mennesker har heller ikke for vane å bli arrestert for familievold. Ingen person med normalt utviklede sjelsevner ville i det hele tatt velge å bli torpedo. Det er de mest voldelige i samfunnet som velger det.

  Liker

  • Nå var det ikke Jan Kvalen som banket Peter Corneliussen, den som gjorde det er i dag død vil defor ikke nervne navn. Under interjuet misforsotd Kvalen hvem person det var snakk om, derfor han ikke får det til å stemme med alder. Peter Corneliussen kom ned og begynte og lage bråk siden han narkomane sønn hadde laget kvalme på senteret og hadde blitt kastet ut. Det var han som startet bråket.

   Liker

   • Slubbert

    Alle seriøse medier peker i retning av at det med all sannsynlighet var Jan Kvalen som kvestet Peter Corneliussen. At det skulle være noen annen gjerningsmann virker ikke særlig troverdig tatt i betraktning den informasjon som er kommet fram. Det skal tross alt ha vært vitner til hendelsen. Hadde det vært en annen gjerningsmann enn Kvalen ville det derfor ha kommet for dagen. Å forsøke å legge skylden på en død mann er bare usselt. Likeså er det nedrig å forsøke legge ansvaret for den grove volden på pensjonisten Corneliussen selv, som aldri utgjorde noen trussel for kroppsbyggeren og kampsporteksperten Jan Kvalen. Vitner skal ha fortalt at Kvalens lakeier attpåtil plantet en kniv som skal ha blitt avgjørende for at saken ble henlagt. Alt i alt framstår du lite troverdig i dine påstander, Gard.

    Alle som ønsker å gjøre seg kjent med saken kan lese om den her hos produsenten av dokumentaren. Og her hos Pressens Faglige Utvalg.

    Jan Kvalen kommer ikke særlig godt ut av denne saken, for å si det mildt!

    Liker

   • Unicorn

    Alle seriøse medier,ja for dem er det mange av….God bless him and may his soul rest in peace.
    Skulle likt å bust’a deg Slubbert i noe du har gjort som sikkert ingen vet om Mr.peeerfect og spredt det ut i VÅRT LILLE LAND
    Så folk kan bruke den samme pekefingeren på deg
    Helt ærlig skulle likt å vist hva det var-( du hadde ikke overlevd det) Mr. Perfect

    Liker

   • Slubbert

    @Unicorn:
    Skal si du strever hardt med å forsvare den grove voldsbruken til en brutal voldsmann. Ingen her i verden er perfekte, men ja, jeg vil påstå jeg er en betydelig bedre person enn mannen du forsøker å forsvare. Du ville ikke være i stand til å grave opp noe å anklage meg for som er i nærheten av like alvorlig som det Kvalen har forvoldt av skade. Ganske enkelt fordi jeg aldri har gjort noe i nærheten av like alvorlige overtramp som det Kvalen har gjort. De aller fleste andre her i landet har heller aldri pådratt seg noe nærheten av like mange anmeldelser som Jan Kvalen. Kriminell gjenganger er et uttrykk som er vanlig å bruke på personer som har pådratt seg et slikt antall anmeldelser. At det ble gjort et eksempel av en slik destruktiv voldsmann som Kvalen kan forhåpentligvis ha en preventiv funksjon. Ikke bare i forhold til andre som har tilsvarende lav terskel for grov voldsbruk, men også for å forhindre i all fremtid at politiet inngår lignende samarbeid med andre patologiske voldsmenn.

    Om du mener PFU og Tv2’s Rikets tilstand ikke er seriøse nok sier det mest om din overdrevne mistro til våre mest seriøse aktører i mediebransjen. Som den fjerde statsmakt er media utrolig viktig som kritiker og overvåker. Tilfellet med avsløringen av politiets kritikkverdige forhold til Jan Kvalen er et kroneksempel på det.

    Vi snakker om en offentlig person som i perioden 1993-1999 skal ha prestert å pådra seg 24 politianmeldelser for alt fra grov vold til trusler og pengeutpressing. Dette har attpåtil blitt betegnet som bare toppen av isfjellet, da mange aldri har tatt sjansen på å anmelde ham. Han har etter eget utsagn også begått drap, noe han har gjort alt annet enn å legge skjul på. Hvorfor strever du så hardt for å forsvare den grove voldsbruken til Jan Kvalen? Synes du det var riktig at en voldelig kjøpesentervekter/torpedo fikk fritt leide til å utøve vold etter eget forgodtbefinnende?

    Liker

   • Lars

    Hvis det var en annen person enn Jan Kvalen som banket Peter Corneliussen er det jo desto større grunn til å navngi ham hvis han i dag er død. Han kan riktignok ikke forsvare seg selv fra graven, men en død mann kan jo ikke straffeforfølges heller. Det er ingen norm som tilsier at man ikke skal snakke om døde menns ugjerninger. Da ville i så fall historiebøkene vært veldig mye tommere for innhold.

    Liker

   • Catwalk

    «Spanien» :) RIP

    Liker

 5. Unicorn

  Det er mange måter og såre et menneske på,som såkalte mange normale mennesker står for.Om du ser på nazistene så var det ikke mange av dem som så ut som hardbarka voldelige torpedoer.
  Karma har mye med dette og gjøre også.what goes around comes the fuck back at you.
  Du er vel for smart og lite bitter til og forstå dette

  Liker

  • Karmakongen

   Om det er noe som har med karma å gjøre så må det være at Jan Kvalen først ble avslørt i riksmedia i beste sendetid og på forsidene av riksavisene for sin voldelige fremferd, for deretter å bli skambanket av rivaler, bli skutt i sitt eget hjem, bli arrestert for familievold og pådra seg fysiske og mentale problemer grunnet dopmisbruk. Som du sier: «What goes around comes the fuck back at you». Karma fikk Kvalen oppleve i rikelig monn.

   Liker

   • Ida

    karmakongen du lissom jævla idiot av en femiklædd.Herregud hvor du er TEIT, ja du skjønner sikkert mye tøffen- Dette var Guds måte å pensjonere en av sine snilleste og sterkeste ,etter han hadde gjort karma jobben sin var det nok på tide for han å få sin etterlengtede hvile.Han kunne ha knust dem ALLE etter episoden NO DOUBT,så takk han heller for livene han sparte.Han tåler nok mer en deg tøffen . .Ting ble sikkert enda bedre for han som pensjonist også. du snakker som om dette var et nederlag for han din jævla tulling heller en blessing.si meg hva du heter tøffen så skal jeg personelig gi deg litt velfortjent karma.Gud har ikke pensjonert meg enda.

    Liker

   • Ida

    drive å skrive NEGATIVT om en person anonymt, fuck…hva er du laget av?

    Liker

   • unicorn

    ja uff å uff har du flere punkter å komme med eller,skriv dem ned alle du ..Herr navnløs. ENIG MED DEG IDA

    Liker

   • NEMESIS

    Hei karmakongen.Istedenfor å gi ida navnet ditt ,så foreslår jeg at du kan dra opp til kvalen selv og fortelle han alt du har på hjertet

    Liker

   • Lars

    Den eneste som tilkjennegir sin fulle identitet her er bloggeier og Yvonne Kvalen. En smule paradoksalt at debattanter som selv stiller opp uten å tilkjennegi sin fulle identitet blir forbannet over at andre gjør det samme.

    Jan Kvalen valgte selv å gjøre seg til en offentlig person med sine opptredener i media. Da må han, som alle andre offentlige personer, tåle å bli møtt med kritikk og motbør. Alle offentlige personer, ikke minst politikere, opplever dette. Mange bortimot på daglig basis. Slike diskusjoner i debattfeltet, og dertil bruk av aliaser i disse, er helt vanlig og akseptert i dagens digitale verden av nettaviser og blogger. Det må man bare venne seg til. Det er kommet for å bli. Det vesentlige i debatter er tross alt ytringenes budskap, ikke hvem som ytrer det. Så lenge debattantene holder seg til temaet som diskuteres uten å ty til irrelevante og urimelige nedlatenheter er det ingen grunn til å henfalle til trusler og ufinheter. Argumenter skal besvares med argumenter. Negative karakteristikker må alle offentlige personer tåle, så lenge det ikke er irrelevant og urimelig i forhold til saken som diskuteres. Det er det alminnelig aksept for. Kjendistorpedoer er intet unntak. De må tåle såpass, de og.

    Offentlige personer kan ikke kreve at kritikk og motbør skal serveres personlig på deres egen dørstokk. Da har man misforstått hvordan dagens medieverden fungerer. Nei, sånt må man godta uten å henfalle til trusler og andre barnsligheter.

    Liker

   • Ida

    Så teit, i visse miljøer holder det langt med fornavn. Yvonne hadde ikke trengt og skrevet kvalen . På sånne som deg «supersakelige» Lars trenger man etternavn.Jeg vet at du er en psykopat Lars, lurer ikke meg.Veldig til å tale for pedoer og snakke nedsettende om «torpedoer»👏.Ta deg en tur til Sibir’a eller et annet helvetes kaldt sted hvor du hører hjemme’a.Fuck deg Lars.Si meg ble jeg sakelig nok for deg nå eller? Natt’a Lars.Gidder nok ikke og underholde deg noe mer på nett Lars dette blir litt for tørt for meg ,du skjønner jeg liker å ta på folk jeg snakker med skjønner du

    Liker

   • Ida

    Offentlige personer må tåle ditt og datt. WTF? De har følelser de også.Hvorfor reagerer du så på at jeg henvender meg til deg personelig så langt jeg kan pga DINE ytringer,alle andre kan tåle bortsett fra deg? Har du hørt om nett mobbing av offentlige personer bak en anonymitet? Tror faktisk Jan driter i det,han bryr seg kunn om det som blir sagt til han live for han er spesiell,det er nok mange andre offentlige personer som ikke har samme styrke.Gå til personen du har så mye i mot og si det du mener om du bryr deg sååå mye!

    Liker

 6. Unicorn

  Og hvem er du ,en av hans offer?Hadde du dårlig karma med han eller
  I så fall burde du takke han for og lært deg leksa di.Og for de som hadde problemer med og forløst en del fra han,fikk vel en del tilfredstilelse da de så det intervjuet.Når det gjelder de tysteanklagene så har jeg sett at de som roper høyest tyster er de største tysterne selv.Har tildags dato aldri hørt om en tyster som åpenlyst sier at de samarbeider med politiet

  Liker

  • Richard

   I 1999 opplyste daværende kriminalsjef i Oslo, visepolitimester Roger Andresen at Jan Kvalen ikke lenger brukes som informant av Oslo-politiet. Dette sto skrevet i Aftenposten 20.november 1999. Riksadvokaten uttalte at politiet ikke hadde fulgt gjeldende retningslinjer med sin spesialbehandling av Kvalen. Disse uttalelsene fra Andresen og riksadvokaten kan ikke betraktes som annet enn innrømmelse fra både politiet og påtalemyndigheten av at Jan Kvalen har fungert som informant for politiet i de kriminelle miljøene han var en del av. Definisjonen på en tyster er en kriminell som angir andre kriminelle. Torpedovirksomhet, som Kvalen har holdt på med i stor stil, er i aller høyeste grad kriminelt. Når han da attpåtil har fungert som informant for politiet er han i aller høyeste grad å betrakte som en tyster.

   Godt mulig Jan Kvalen skilte seg ut i det han var en tyster som åpenlyst samarbeidet med politiet. Det forandrer uansett ikke det faktum at han var en tyster. Et eksempel på hans tystergjerning er at han stilte opp som et av politiets hovedvitner i Skrik-saken da han naglet Pål Enger til forbrytelsen.

   Liker

 7. Unicorn

  Om du hadde blitt pult hver dag,slått,blitt urettferdigbehandlet.opplevd smerte ( beyond) hvert så langt nede at det er det samme om du lever eller dør.gått så langt ned idypet at du til slutt ser lyset.Og skjønner litt mer
  Så kanskje hadde jeg respektert meningene dine.(men da hadde du ikke skrevetsom du , inntil da virker du bare ung ) ang.voldelige torpedoer.syns du at pedofile ser ut som voldelige (såkalte dumme)torpedoer .du høres ut som om du er på bleiestadiet.våkn opp.se til h… Og lær ,og move on..

  Liker

  • Lars

   Det er en grunn til at det moderne samfunnet har utviklet et rettsapparat. Tanken om at det er bedre at ti skyldige går fri enn at en uskyldig blir dømt og at man er uskyldig inntil det motsatte er bevist står sterkt i den vestlige verden. Hvordan er en torpedo bedre i stand til å avgjøre hvem som har rett enn et rettsapparat? Advokater og dommere har som regel tross alt lang utdannelse i sitt fag og er vel bevandret i det teoretiske rundt yrket og sin oppgave i samfunnet. Innen advokatembetet finner man stort sett folk med veldig høy intelligens og interesse for sitt fag. Kan man påstå det samme om torpedoer? Er de som regel høyt utviklet intelligensmessig? Torpedoen representerer den enkle løsningen. Løsningen mennesket opererte med før samfunnet var kommet så langt i utviklingen at et rettsapparat var på plass. Torpedoen representerer ideen om den sterkestes rett. Høvdingen bestemmer. Steinaldertankegang. Hvilken større garanti har man for at ikke torpedoen blir lurt til å foreta et feilvalg enn rettssystemet? Hvordan kan en torpedo med større sikkerhet enn rettssystemet være i stand til å slå fast om at en persons påstander om å ha blitt «pult hver dag, slått, urettferdig behandlet, opplevd smerte (beyond), vært så langt nede at det er det samme om du lever eller dør, gått så langt ned i dypet at du til slutt ser lyset» faktisk stemmer?

   Angående pedofili er det en seksuell legning som kan anses som en lidelse. Med mindre pedofile velger å uttøve sin legning eller oppfordrer/belønner andre for å begå pedofile handlinger, er ikke deres seksuelle legning et problem for andre enn dem selv. Det er ikke gitt at en pedofil vil utøve sin seksuelle legning. Hvor stor andel av befolkningen som kan kategoriseres som pedofile tror jeg ikke man har sikre tall på, og man vet nok enda mindre om hvor stor andelen er av de pedofile som er i faresonen for å leve ut sine fantasier. At noen er pedofile av legning er altså ikke noe du har grunn til å bebreide dem for. Pedofile overgripere er derimot en annen sak. På samme måte kan veldig mange fantasere om voldsutøvelse og diverse seksuelle perversjoner uten at de føler behov for å leve disse fantasiene ut i virkeligheten.

   En torpedo er til sammenligning en person som mot betaling eller andre gjenytelser kan være villig til å utføre trusler, utpressing, voldshandlinger, sabotasje og mord. Hvor langt en torpedo er villig til å gå for å nå sine mål er avhengig av den enkelte torpedos egen grensesetting. Det er ikke gitt at en torpedo setter begrensninger for hvilke metoder han er villig til å ta i bruk. Det er heller ikke gitt at en torpedo er motvillig til å begå pedofile handlinger for å oppnå sitt mål.

   Likt av 1 person

   • Ida

    😅😆 LOl. Lars du høres ut som en syk advokat med en såkalt » høy intelligens» omgaaaad er det mulig, og Sikkert med litt såkalt pedo- sykdom.
    Takk lars for den gode latteren, har ikke ledd så godt siden i morges

    Liker

   • Ida

    Beklager skrivefeil din FUCK, jeg mente den super kontrollbare pedo sykdomen. Har du den Lars?

    Liker

   • Lars

    Nei, jeg har vært så heldig å ikke være født med noen seksuell legning eller seksuelle preferanser som kan få uheldige konsekvenser for meg selv eller andre. Men jeg har forståelse for at det finnes mennesker som ikke har vært like heldige. For å unngå at noen ender opp som ofre for andres manglende seksuelle hemninger må man finne ut av hvor skoen trykker. Med innsikt og forståelse kommer gode løsninger. Skal man behandle pedofile medisinsk må man faktisk tilegne seg den nødvendige innsikten i hva som ligger bak pedofilien. Da kan ikke alle velge den lettvinte løsningen å bare skyve de fra seg heller.

    Hva angår pedofiles evne til å frastå fra å leve ut sine fantasier er det nærliggende å stille spørsmål ved om det er grunnlag for å anta at pedofile har vanskeligere for å legge bånd på seg enn ikke-pedofile. Til sammenligning er det jo ikke slik at alle heterofile med vanskelig tilgang på sex flyr rundt og voldtar når sexbehovet melder seg. De aller fleste heterofile menn er ikke voldtektsmenn, selv om veldig mange menn (og kvinner) går lange perioder uten tilgang på sex og nærhet. En pedofil er vel ikke nødvendigvis heller kun pedofil. Kanskje er den pedofile legningen for mange en form for bi-legning. Mye på samme måte som mange heterofile, i tillegg til å interessere seg for det motsatte kjønn, samtidig kan føle en viss seksuell tiltrekning til samme kjønn eller ha fantasier omkring fetisjer. Det betyr ikke nødvendigvis at de føler behovet påtrengende for å måtte leve det ut. På lignende vis er også noen flinkere enn andre til å forholde seg rasjonelt og saklig, og avstå fra utskjelling, trusler og vold når de føler seg provosert.

    Liker

 8. Unicorn

  Hvorfor en gjeng med såkalte menn til å ta en Mann .jeg hadde forstått det om det var 2 venninner(med guts vel og merke) som var litt pissed.hvordan kan man kalle seg Mann etter noe sånt.milde moses,nesten sånn at jeg Kunne lånt bort lebestiften min ….til dem..og et par høye hæler

  Liker

  • Andreas

   Ja, hvorfor følte Jan Kvalen det nødvendig å stille sammen med to «gorillaer» for å ta den svenske golfspilleren Mikael Friberg?
   Kanskje han hadde hørt Friberg var farlig god med driveren?
   Du må gjerne låne bort lebestiften din og dine høye hæler til Jan og hans gorillafrender. De setter sikkert pris på å få pyntet litt på de slitne skrottene sine.

   Liker

   • Ida

    Siden du lurer så fælt på det syns jeg du skal gå og spørre han direkte jeg? Jan er en maskulin mann finnes ikke no feighet i han. Han kler verken lebestift eller høye heller

    Liker

 9. Jan

  Jeg har lyst til å se Tv2 dokumentaren. Ligger den ute på nettet et sted? Finnes det andre måter å få sett den hvis ikke?

  Liker

 10. Yvonne Kvalen

  Min pappa ER faktisk den snilleste mannen jeg noen gang har truffet. Og jeg hatet den mannen han en gang var. Han var nok ikke snill mot de som ikke fortjente det, men etter to drapsforsøk endret han livet så ekstremt drastisk. Han er i dag bestevenn med sine to barnebarn, er vår nærmeste nabo og har ingen kontakt med kriminelle. Jeg vil ikke skape en diskusjon, følte bare for å dele dagens status.

  Liker

  • Unicorn

   RESPECT til deg YVONNE

   Han var rettferdig den gang å !

   Mening med alt her i livet.Han er lysetskriger i mørkets forkledning
   Mye mer å foretrekke for meg enn å være mørketskriger i lysetsforkledning
   Slik mange statsledere verden over er i dag
   Når sant skal sies så kommer vi alle fra samme kilde .I AM som noen Kaller Gud,Allah.buddah osv.. Vár skaper

   Så det gjelder å bruke sjelneevnen sin.

   Og lytte til seg selv
   Like viktig: følge seg selv
   Kunn i am veit hvordan det hele ER
   Kunn i am kan dømme.og han gir oss sjangs på sjangs

   Liker

  • Trude

   «Han var nok ikke snill mot de som ikke fortjente det»…..???….hva i all verden er det for noe intetsigende vissvass?

   Liker

   • Ida

    klapp igjen du Trudelutendei,Yvonne skriver det hun vil hun.Vissvass?? WTF! .Kanskje var det et par stk. som hun vet om som du ikke vet,som kanskje var » ulykke» Jeg vet’a faen.Uansett så bør du nok respektere det hun sier,Tror nok hun kjenner pappa’n sin bedre enn noen som har skrevet om han her. inkl. meg

    Liker

 11. Worried

  Kanskje på tide at bloggeier er seg sitt ansvar bevisst og modererer upassende kommentarer før ting går over stokk og stein?

  Liker

  • Ida

   Det er så rart etter intervjuvet(nok et bakholdsangrep,ser ut som det kunn er på bakholdsangrep folk tørr å prøve seg på JAN) så var det bare fritt fram for alle og slenge dritt i media om JAN. Bermen alle bare heiv seg på(anonymt).Den eneste jeg så var datteren som skrev et klagebrev.Alle han hadde vært snill mot og hjulpet hørte aldri noe fra den fronten i media.Er det rettferdig at han bare skal hjelpe, gi og gi? .Dette er nå 100 år siden , så drit i å sleng no negativt om han som du ikke er i stand til å si direkte til han.Han offrer det sikkert ikke no tanke nå.Jeg sier bare- ikke provoser meg for så senere be meg om å moderere meg.Er ikke født sånn.

   Liker

   • Lars

    Det er lenge siden verdenskrigene. Det er lenge siden 9/11 og det begynner å bli noen år siden Utøya. Men det sies igjen og igjen at man skal aldri glemme. Aldri må slikt skje igjen, gjentas det. 22.juli 2011 drepte en enkeltperson 77 mennesker og skadet i tillegg et stort antall mennesker for livet. Hver av disse personene ble fratatt helsen til et fullverdig liv eller selve livet i seg selv. Det er det store antallet av ofre som gjør at denne saken vil bli sittende i minnet til en hel nasjon i generasjoner. Men mange enkeltpersoner lider også skjebner der de rammes enkeltvis. Slike saker går fortere i glemmeboken, men kan være vel så tragiske for de berørte. Voldsofre som Peter Corneliussen ble ikke rammet som del av en større historisk begivenhet. Det betyr ikke at saken er mindre alvorlig for han selv, hans familie og eventuelt andre berørte. At noe er lenge siden spiller altså liten rolle. Voldsofre sliter ofte med ettervirkninger i lang tid i etterkant. Ofte er skadene noe de må leve med resten av livet. Det er ikke nødvendigvis slik at tiden leger alle sår. Det snakkes fortsatt om de overgrep som ble begått under krigen. Man kan ikke regne med at det skal være annerledes for ens egne ugjerninger.

    Liker

   • Ida

    Om du tilhører Corneliussen familien ,hvorfor snakke om det her? Gå og snakk med rette vedkommende. Om du har mye smerte i deg. Tro meg det er det som hjelper best. De som har smertet meg hvor smerten har sittet har jeg kommunisert med direkte.Fikk lyst til å skyte’n Spesielt han ene. 20-25 år er ingenting for meg.Hadde uten å blunke tatt konsekvensene av lystene mine.Lysten ble borte da han ba om unnskyldning og ville gjøre alt han kunne.Problem Solved!!

    Liker

   • Ida

    Hadde Jan sagt skyt han her,så hadde jeg fixa’n uten å blunke,fordi jeg veit hvem han er og jeg veit hvem jeg er ,og hvor langt han er villig til å gå for de han bryr seg om.Han er ikke som alle andre.Tro meg når jeg sier det for jeg har møtt mye( eller gi faen i og tro meg spiller ingen rolle).Nå har han ikke sagt det og jeg har ikke snakket me’n på 2000år. Han lever sikkert i fred og har pensjonert seg.Bra for han.Kunn 2 personer jeg hadde gjort det for.Tror du jeg hadde gjort det om det ikke bodde MYE godt i han?

    Liker

 12. Hotteste shnuppene

  Vi eeeeeeeelskeeeer deg Jaaaaaaan,.Love you…love you,love you.We looooove yooooouuu💋💏💗💖💘💕💝💞💓❤️💚💛💜💙💏💋

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s