Inniverset: Baksidetekst og forlagets uttalelse

Baksidetekst på boka

Tenk deg at du ser rett inn i en jente i tolvårsalderen – helt inn til tankene hennes, uten sminke, uten sensur — og bånn ærlig. Sånn er denne boka. Sånn er Anne.

Anne er en pingle med hårbøyle, mens Berit er en blubbe med midtskill. Før var de venner, men nå går det ikke an. Berit er så upopulær at hun kanskje går hos skolepsykologen, og han ser ut som en homo med bart. Nesten alle jentene har kjøpt blank mascara til hverandre i julegave, og alle har vært forelska i Kristian kjempelenge. I hvert fall når han har på seg Adidas-genseren.

Inniverset er en bok om små ting som syns, og store ting som ikke syns, men som det kanskje går an å se likevel.


Utdrag fra forlagets konsulentuttalelse

Hovedpersonen Anne har lav selvfølelse og selvforståelse, kanskje ingen følelse av hva/hvem hun er i det hele tatt. Selvfølelsen skifter i takt med ytre påvirkning. De sjeldne gangene hun har det bra er når hun føler seg som en annen. Hun forstår ikke at det er da hun er seg selv. Men hun aner at det ikke skal være slik og har driv nok i seg til å utforske det. Læreren Anneli er en katalysator i Annes utvikling. Mot slutten av historien får Anne en aha-opplevelse. Hun ”oppdager” seg selv, og skulle gjerne vært seg selv, hvis alt utenfor henne kunne vært annerledes.

Historien har en kronologi, vi følger Anne fra fjerde til syvende klasse. Kronologien brytes av og til av Annes springende assosiasjoner (tilfeldige tanker, tilbakeblikk etc). Dette gir et slags stream-of-consciouseness-preg som gir fortellingen en friskhet.

Historien er personlig og befriende. Jeg lar meg gripe fra første side. Det er lett å identifisere seg med Anne, stilen tiltaler meg. Forfatterens styrke er kanskje at hun hopper hit og dit og av og til makter å skape spenning i form av motsetninger, bilder/situasjoner som settes opp mot hverandre.

Kjøp Inniverset som e-bok!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s