Forskningen som knuser myter

Det synses mye om islam og muslimer. Derfor tar denne kommentaren utgangspunkt i fakta.

Mitt vanlige vinterantrekk, eller en skummel niqab?

Vi forbinder gjerne islam med udemokratiske land i Midtøsten. De mest høyrøstede og medievennlige muslimene bor kanskje her, men ikke de fleste. Rapporten «Mapping the Global Muslim Population» (2009) fra The Pew Forum viser at demokratiet Indonesia har flest muslimer – 203 millioner. Kun en femtedel av verdens cirka 1,5 milliarder muslimer bor i Midtøsten.

En annen myte sier at islam er mer voldelig enn andre livssyn. En forsker ved University of Louisville, USA, har sett på voldelige konflikter og folkemord fra år 0 til 2008, i alt over 3000. Rapporten «Body Count: A quantitative review of political violence across world civilizations» viser at den islamske sivilisasjon står bak cirka 32 millioner dødsfall, mens den kristne står bak cirka 178 millioner. I samme periode har den kristne befolkning vært om lag halvannen gang større. Ikke-religiøse sivilisasjoner, som den kommunistiske, står for cirka 125 millioner dødsfall, selv om slike sivilisasjoner kun er registrert de siste 300 år.

Europols statistikk «TE-SAT 2010» viser at EU-land opplevde ett terrorangrep fra islamister i 2009. En libyer prøvde å bombe militærforlegningen Santa Barbara i Milano, hvor en soldat ble lettere skadd. Separatister sto for 237 angrep, venstreradikale for 40, høyreekstreme for 4 og andre for 10.

Flere undersøkelser viser at 70-80 prosent av alle registrerte voldstilfeller i Norge utføres i alkoholrus. Mange muslimer praktiserer islams alkoholforbud. SIRUS’ årlige ungdomsundersøkelse viser at ungdom i Oslo Vest drikker langt mer enn ungdom i muslimtette bydeler. Men i media knyttes vold gjerne til islam. Svensk-kurdiske Fadime Sahindal ble drept av faren fordi hun elsket «feil» mann – en stor nyhetssak i 2002. Verken Fadime eller faren var muslimer, og ble heller ikke kalt muslimer i svenske medier. Norske medier kalte ofte familien muslimsk, og hadde en forestilling om islamsk æresdrap.

Nok en myte er at muslimer vil innføre sharialover i Europa. Et lovverk som bare praktiseres fullt ut i to av verdens cirka 200 land. I Indonesia har noen islamske lærde til og med anerkjent homofili. I Europa har The Open Society Institute spurt muslimer om den viktigste verdien i deres nye hjemland. På topp kommer respekt for landets lover. Ikke-muslimer i Europa har ytringsfrihet på topp, foran lovlydighet. Undersøkelsen heter «Muslims in Europe: A Report on 11 EU Cities» og er fra 2009. Samtidig viser ferske tall fra European Social Survey at halvparten av alle muslimer i Europa aldri går i moskeen.

Noen tror at islam vil svekkes hvis vi kritiserer og angriper muslimer. Det er vanskelig å studere vitenskapelig, men muslimer gir oss et hint. Nazneen Kahn-Østrem er høyskolelektor i Oslo, og sier hun var nokså likegyldig til islam før 11. september 2001. Etterpå følte hun seg langt mer muslimsk. Hun måtte forsvare angrep på sin muslimske identitet. Olav Elgvin siterer en rekke muslimer i Oslo på bloggen «Muslimprosjektet». En ung mann sier: «Det er så mye fokus på islam, ikke sant. Vi får hele tiden høre at vi er et problem. Derfor er det mange som virkelig har satt seg inn i islam, for å kunne svare på kritikken. Og de unge som vokser opp i dag har blitt mer religiøse på grunn av det». En ung kvinne sier: «Jeg var ikke så opptatt av islam før. Men nå føler jeg at jeg nesten må begynne å gå med hijab. Fordi alle snakker så mye om hijab og at det er et problem! Da får jeg lyst å vise dem finger’n og bare gå med hijab på trass, for å vise at jeg gjør som jeg vil».

177 kommentarer

Filed under Lagt ut på Lesernes VG, Min spalte fra =OSLO

177 responses to “Forskningen som knuser myter

 1. Hei Kari, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som en av dagens anbefalinger på Lesernes VG.

  Liker

  • Takk skal du ha, da er det vel bare å ta på seg skuddsikker vest :)

   Liker

   • Laban

    proud of you. bra skrevet! jeg føler det akkurat sånn som det står! :)
    og nei, ikke noe skuddsikker vest, vær stolt!

    Liker

   • Takk Karibua!

    Kari dette var flott skrevet! Stor respekt til personer som deg:)
    Det er bra at du har vist til undersøkelser osv, men det vi trenger å gjøre for å rense Islam fra dagens anklageleser er å lese Koranen, fordi det er kun der man kan finne sannheten som Islam!
    Mange påstår Koranen hevder til vold, men hvordan kan Koranen som er religionen til freds bok preke om vold! No doubt om at det er islamske ekstremister som har plantet frøene til alle missforståelser og hat om Islam og Koranen som vi ser hverdag! Men be a seeker of truth not a seeker of ego strenght berfore u read the Koran:)

    Sist vil jeg bare si til de andre at jeg praktiserer sharia lovene selv om jeg bor i Norge, mange lurer sikkert på hvordan? ..<> Vel mitt svar er jeg følger sharia lovene ved å ikke lyve, ikke stjele, stille opp for mennesker, være snill, være lojal, være takknemlig, en lojal medborger, krenker ikke andres religioner eller livsstil, respekterer alle, tar utdanning, følger landets lover og sånn som jeg ser det så følger meste parten av hele verden sharia lovene!

    Mine kjære med mennesker ikke se på sharia lovene som et straffe system, det handler kun om moralske kvaliteter:)

    For mer informasjon om Koranen og Islam!
    http://www.alislam.org/

    Liker

  • Mansoor Dar

   Hei Magne.
   Jeg takker deg at du har lagt hennes innlegge. Vi må legge frem fakta isteden for å fordomme/stigmatisere. Jeg heter Mansoor Dar og er en Ahmadi muslim, Vi absolutt respekterer Norsk regler/lover. Vår menighets slag ord er «LOVE FOR ALL HATRED FOR NONE» Ellers takk igjen (GOD BLESS YOU ALL). Lenge leve Norge.

   Liker

   • Nettdebatter tiltrekker seg en del iskalde folk som lar egoet snakke for seg. De kommer kanskje ikke til orde så mange andre steder, siden det kreves en viss redelighet i offentlig debatt der en redaktør står ansvarlig. Vi vil jo ikke at offentligheten skal domineres av folk som lærer barna våre å mobbe andre. Flere muslimer her gir uttrykk for en varme som jeg ofte finner hos religiøse mennesker, uansett religion. De kunne valgt å gå til like stygge angrep som de selv blir utsatt for. Men religion handler jo nettopp om å ikke sette egoet i sentrum, og om å oppføre seg mot andre slik man selv vil bli behandlet. At noen terrorister kaller seg religiøse er en annen sak. Jeg støtter verken terrorister eller folks destruktive bruk av ytringsfriheten til å rakke ned på andre. Heldigvis har jeg ingen slike i min omgangskrets, og jeg er glad bloggen min ikke havner i VG hver dag.

    Liker

 2. Georg

  Ett av flere, gode forslag: Les boken: «I krigens hus» : hovedland.dk forlag.
  Bonus: «Erobring og Besættelse» av forsker Rolf Slot Henriksen, forskingsforlaget RAFAEL.

  Når du viser til én forsker, må du bringe info om hans CV – i motsatt fall
  kan jo vedkommende være en ren agitator for det synet du representerer?

  Jeg glemte nesten å vise til f.eks. somaliernes plass på norsk kriminalstatistikk. Somalierne er sunnimuslimer (ca 97%), samme retning som saudiaraberne. Ikke desto mindre repatrierte Saudi-Arabia nylig over 2000 somaliere til hjemlandet. Norge tar stadig i mot flere av dem.
  Dette til tross for at somalierne – etter egne utsagn – «hater hvite».

  Du må nok grave dypere, damen!

  Liker

  • Så alle som publiserer en kommentar i en blogg må legge ved CV-en til personer de nevner? Jeg trodde folk hadde lært seg å bruke søkemotorer i våre dager. Fritt fram å søke opp rapporten der og finne ut mer om forskeren. Somaliere skriver jeg mer om her. Ellers noterer jeg meg at du ikke bringer info om CV-en til Rolf Slot Henriksen.

   Liker

   • Georg

    Vel, du bør vite at det finnes forskere og «forskere». Hvis du kjenner så lite til islam som du synes å gjøre, vil jeg anbefale en bok som gjengir fakta og som derfor er forbudt i enkelte land; man vil rett og slett ikke risikere muslimenes raseri over at sannheten blir kjent!

    Paul Fregosi: «Jihad in the West» bør være obligatorisk lesning for enhver som begir seg inn i debatten omkring det politiske system
    islam står for – med en religiøs kjerne. Fregosi tar for seg islams fremferd gjennom historien – spørsmålet blir om du våget å lese den?
    Rimelig kjøp bl.a. på Amazon .

    Ha forøvrig en opplysende dag!

    Liker

   • Vennligst bevis at alle mine kilder er «forskere» uten troverdighet. Jeg skjønner at du vil anbefale forfattere du selv er enig med, men du kan ikke avfeie tunge forskningsinstitusjoner med et par setninger. Da bør du skaffe deg et diktatur der du kan styre kunnskapsproduksjonen og bare få de resultatene du liker.

    Liker

   • Spaceman Spiff

    Det vil kanskje være bedre å be deg lese islams grunntekster og historie istedet, om du ikke stoler på forfattere?

    Ibn Ishaq f.eks. Tung å lese, men gir absolutt et godt bilde av denne «Muhammed», til tross for at den er noe farget av å være skrevet av en muslim selv og at det værste visstnok skal være redigert vekk.

    Men les om islam, så skjønner du hva som er kjernen i islam. Det er ikke de 5 pillarene.

    Liker

  • Asim

   Tror du må sjekke litt selv, Georg.

   Somalierne tilhører IKKE samme sekt innen Islam som Saudiene.

   Somalierne er riktignok Sunnier – de fleste av dem – men Saudiene er Wahabier. Det er en markant forskjell mellom dem.

   mvh. Asim

   Liker

   • Georg

    Og hva er forskjellen etter din oppfatning?

    Saudienes wahabismes gunnlag er den sunni-islamske rettsskole som
    ble gunnlagt av Ibn Hanbal i det 9. århundre. Det er en militant og puritansk versjon av islam.

    Wahabismen har et sterkt hat mot kristne, jøder og sekularisering, med begrunnelse i en doktrine om tawhid – som fremhever enheten i Allahs
    skaperverk.
    Da undertegnede var i Mogadishu for mange år tilbake, ble vi advart mot å bese byen, da den somaliske agent informerte oss om at «somalierne hater hvite og dere vil vil helt sikkert bli ranet og med stor sannsynlighet drept, hvis dere går rundt her».

    For en utenforstående synes derfor wahabismen – med utspring i
    sunni-islam, å representere islam, kort og godt; de utenforstående omtales og behandles på samme måte og det er av interesse for oss nordmenn.
    En debatt om hva islam står for eller ikke, lar seg lett avgjøre på grunnlag av historiske fakta og dagens erobring, bl.a. ved barnefødsler og kontinuerlig innvandring fra muslimske land.
    Endelig finnes det kun en islam – men det finnes selvsagt aktivister og
    mer modeerate muslimer. Felles er at alle muslimer har koranen og
    hadith som sin tros pillarer og at frafall straffes med døden – iflg.
    koranen.

    Liker

 3. Morten

  Du tar jo helt feil, er jo nettopp sharia de største «lederne» vil innføre. Det sier 4 av 4 muslimske venner av meg. Det hjelper ikke at vennene mine ikke vil innføre sharia, når de som styrer dem vil det!

  Liker

 4. Charlie

  Kan godt være at halvedelen av muslimene ikke går i moskeen, en stor del er jo hyperkriminelle, og neppe velkommen der. Men uansett, så er det en ting som undrer meg, hvorfor demonstrerer muslimene når jødene er i krig med dem, men aldri mot terrorangrep ? Altså terror utført av islamister. Det hadde vært kledelig hvis de ville vise aktivt at de er motstandere av terror, også når den blir utført av muslimer.

  Liker

  • Ali

   Hvorfor er det sånn at vi muslimer må hele tiden forsvare oss selv..? Hvorfor gjør vi ikke ditt, hvorfor gjør vi ikke datt? Du det finnes 1.500.000.000 muslimer i verden, om ett par hundre eller tusen av dem er idioter betyr ikke at resten er det oxo. Hvorfor går ikke alle nordmenn ut og tar avstand og demonstrerer når det kommer til pedofile normannen i Gambia. Altså nordmenn er ikke imot pedofili????

   Liker

   • Ole

    Hvorfor demonstrerer ikke du når en pedofil reiser til Gambia og blir tatt? Ansvaret for å ta avstand fra pedofile er vel ingen plikt for enkelte raser og religioner, men et samfunnsansvar. Du som en del av det siviliserte ansvare har vel en like stor plikt til det? Det du kommer med her er dn mest dustete sammenligningen. Få øya opp og se at det er en ismalisering av hele verden på gang!

    Liker

   • Spaceman Spiff

    Hvis det hadde vært en kobling til at han var norsk og at nordmenn utmerket seg, så hadde vi nok gjort det. Men nå er det sånn at på det området er vi like gode alle mann i utgangspunktet. Bare at i den islamske verden, så blir det ikke kalt pedofili siden Muhammed selv var på ei 9 åring…

    Liker

 5. Moskus

  Dårlig bloggpost. For å si det sånn: Statistikk kan brukes til så mangt…Hvis man bare velger ut de riktige forskerne, forskningsrapportene og vinklingene, kan man få til ganske nøyaktig hva som helst. Ta for eksempel denne: «En forsker ved University of Louisville, USA, har sett på voldelige konflikter og folkemord fra år 0 til 2008, i alt over 3000. Rapporten «Body Count: A quantitative review of political violence across world civilizations» viser at den islamske sivilisasjon står bak cirka 32 millioner dødsfall, mens den kristne står bak cirka 178 millioner»
  Supert: Og hvis vi hadde inkludert årene 200.000 f.kr. – 2011 e.kr. ville vi funnet ut at de aller, aller mest voldelige religionene og livssynene verken var kristendommen eller islam, men «alt det andre» (kombinert).
  Hva med denne statistikken, Kari Bu?: Ifølge wikileaks viser en britisk undersøkelse av 32% av britiske muslimer støtter terror mot USA og England, og 40% ønsker innføring av sharia-lov, i hvert fall for muslimer.
  Når det gjelder Indonesia: Riktig, de har masse muslimer. Og også masse, masse, vold og terror som vi som regel ikke får høre om i vestlig presse (unntatt når det angår oss direkte, som når de sprenger en nattklubb og dreper vestlige turister). Tro meg, jeg vet hva jeg snakker om når det gjelder Indonesia. Det er mer ved Indonesia enn sol, sommer og Bali. I muslimskdominerte områder er det et rent helvete å være ikke-muslim. Og det faktum at «kun» to av verdens 200 land styres etter sharia-lov, hva i all verden har det med saken å gjøre? Og særlig når det nevnes sånn «bare i forbifarten». Faktum er at mange, mange flere land i midtøsten VILLE vært styrt av sharia-lov, hadde det ikke vært for makthaverne i disse landene, som i valget mellom sharia-lov innført via demokrati på den ene siden, og sekulært diktatur på den andre, har valgt det sekulære diktaturet. Egypt er et eksempel på slike land. Det Muslimske Brorskap forfølges nådeløst. Slik holder man islamistene unna makten i et at midtøstens mest folkerike land. Et annet eksempel er Pakistan. Det skyldes m.a.o. ikke sharialoven og islamistene «ufarlighet» at tilstandene ikke er verre enn de er, men at det finnes nok hederlige folk som er VILLIGE til å ta i bruk det som trengs for å holde dem unna makten.
  I det hele tatt: Dette må være en av de dummest bloggpostene jeg har sett.

  Liker

  • Svenn Hauge

   Godt å se et velbegrunnet motsvar til dette vrøvlet!

   Bare tanken på at jeg, som bor i vår fredelige lille del av verden, for alltid skal måtte bukke og skrape fordi den mest fremtredende religionen i min region visstnok har tatt livet av fler enn den andre brutale religionen finner jeg motbydelig! Hør da! Jeg er ikke kristen, og jeg vil ikke påta meg ansvaret for hva religiøse gærninger har gjort for hundrevis av år siden!

   Begrunnelsen for påstanden at muslimer ikke vil innføre sharialover finner jeg også å være uten hold!
   Ikke fordi jeg tror at flertallet av de som er her ønsker det, for det vil faktisk ikke flertallet i de landene hvor det praktiseres heller!
   Men, de radikale som når makten innfører sharia mot viljen til eget folk og tvangsbruken er massiv og kan sammenlignes med nazistenes herjinger i Tyskland! Ikke fordi de har andre fellestrekk, men det typiske er at bare ca 20% av tyskerne var nazister – og at disse klarte å kontrollere de andre.

   Har vi så grunn til å frykte muslimene i vår lille del av verden?
   Noen mener det, og kanskje det er litt å tenke på der også?
   Hva med f.eks våre demokratiske lover? Vi liker jo å kalle oss demokratiske – og lar flertallet bestemme.
   Men hva om vi en dag skulle våkne til et flertall som er helt fremmed for oss? Hva om din by plutselig ble styrt av et muslimsk fletall? Det er ihvertfall ikke spesielt behagelig for annerledestroende under muslimsk styre andre steder i verden. Hvorfor skulle det bli så mye bedre her?
   Pr i dag er det allerede bydeler i Oslo som har muslimsk flertall, og jeg forstår det slik at i de bydelene er det lite lurt for homofile å vise sin kjærlighet..

   Jeg syns det er fantastisk at bloggeren ukritisk forsvarer religionen som hun innrømmer er den nest mest voldelige gjennom historien. Jeg syns det er på høy tid for menneskeheten å avskaffe all religion!

   Om de ikke klarer det er det ingenting som tyder på at kristne og muslimer noengang vil klare å leve i full harmoni, til det er hatet mellom dem for stort. Da er det faktisk bedre å holde disse religionene adskilt, så kan de hate hverandre på avstand heller enn å plage hverandre i nabolaget.

   Liker

   • Islam er ikke den nest mest voldelige religionen ifølge denne rapporten, men jeg inkluderer ikke alle 40 sidene her. Jeg kjenner flere homofile som bor på Grønland og ikke har noe problem med å vise sin kjærlighet der. Tror de ville hatt det verre i en gjennomsnittlig norsk bygd. Jeg bor selv i en muslimtett bydel (Alna på grensen til Stovner) og har ingen dårlige erfaringer med det. Fint at du ikke vil påta deg ansvar for det «religiøse gærninger» gjør, da håper jeg du bruker samme prinsipp for muslimer og ikke pålegger mange ansvaret for det få har gjort. Per i dag er det ingen islamistiske partier i Norge. Det fins et parti i Danmark og England, men svært få muslimer stemmer på det. Det er et faktum, i likhet med andre ting jeg presenterer her. Altså ingen forsvarstale for islam, men fakta jeg har funnet for å avlive noen vanlige myter.

    Liker

   • gonjar

    bare se på sudan de blir nå delt i en kristen og en muslimsk del grunnet må vel være at de ikke kan leve sammen eller?

    Liker

   • Spaceman Spiff

    Hvis du sjekker historiske kilder, så overgår islam på sine 1400 år SAMTLIGE andre folkemord gjennom historien. Bare i India snakkes det om MINST 80 millioner drepte i islams navn. Hinduer ble regelrett slaktet. Til sammenlikning regnes vel de værste tapstallene, sivile og militære, fra WW2 til rundt 60 millioner. I tillegg kommer det jo en hel rekke andre folkemord gjennomført i islams navn og tallet ender vel opp på godt over 200 millioner.

    http://www.politicalislam.com/tears/pages/tears-of-jihad/

    Å antyde at islam ikke er den suverent mest voldelige ideologien gjennom historien er fullstendig på viddene.

    Liker

 6. N

  Det er jo så morsomt å lese innlegget til sånne som «GEORG» som for hetta med en gang det kommer litte bitte gran ting som ikke er imot muslimene,
  og synes at det er helt dumt av sånne trangsynte mennesker å dra alle sammen under samme kam.

  Takk til deg karibua for å ha brukt tid til å forske og for å dele det med oss :)
  keep up the good work!!

  Liker

 7. Maya

  Først vil jeg si at det var et spennende innlegg og bra formulert! Bringer FAKTA på bordet og ikke fordommer!
  Daglig leser man fordomsfulle artikler som drar alle muslimer under èn kam, derretter høljer det ned med kommentarer der Islam blir sterkt kritisert.
  Men hva med skandalene i kirken? Pastorer som tafser på smågutter/jenter o.l. Føler ikke at det kristne folk bryr seg like om dette enn om man hører om et nytt drap/ran som er utført av utlendendinger, og ja de som kaller seg muslimer.
  Når skal vi lære å leve sammen? Da stilles det krav til begge religioner! Har både venner som er kristne og muslimer, mye av synene vi deler er like! Husk at en terrorist har ingen religion, men sliter med vrangforestillinger og huet generellt!
  Det hjelper heller ikke at mange av landene styres av tyranner med for mye penger, det hjelper heller ikke at Styret i dette landet er på OL-nivå når det gjelder å sove på jobb! Vi kan ikke først føre inn muslimer og utlendinger for å så begynne å snakke om snikislamisering, fjerne korset fra flagget (er selvsagt i mot), klage på bygging av moskèer. Tror norge er stort nok for alle religioner bare det blir styrt rett…

  Liker

  • Fredrik

   Terroristene har ikke religion?! Si meg, hva er det alle sammen roper før de sprenger seg selv i lufta?! Thats right! ALLAHU AKBAR! Det betyr allah er best/størst. Og hvem er Allah? Vet du det?

   Liker

   • Å rope ALLAHU AKBAR gjør ingen til muslim, selv om disse sikkert vil kalle seg muslimer for å påberope seg makt. Bruk av religiøse figurer for å rettferdiggjøre egne vrangforestillinger er et velkjent fenomen i psykiatrien. Terrorister blir jo utvist fra moskeer, slik Osama Bin Laden ble utvist fra Saudi-Arabia i 1994 etter å ha startet al-Qaida.

    Liker

 8. Anonym...

  Detter var fantastisk skrevet! ;D
  Takk for opplysningene !:D

  Liker

 9. muslim!

  veldig bra blogg.endlig en som ser hele tegninga. endlig et mennske som ikke er hjernevasket av media. fleste nordmenn er hjernevasket av media,de er full av fordommer selvom de ikke omgås noen muslimer i sin omkrets. hvorfor trur dere mange irakere afganere kommet til norge?
  det er pga krigføringen fra vestlige land. hvordan kan folk skrive at muslimene er værste terrorister? hvem startet ? usa er landet som har hjernevasket en hel verden,bare for oljen. så takk til blogger som skriver fakta om muslimer.

  Liker

  • gonjar

   i norge i dag er d mange kulturer og religioner men en religion krever mer enn andre som exempel egne klasser for muslimske jenter hm vel fakta er at i england har de bevisst at 40%muslimer med høy utdannelse vil innføre sharialover dersom det blir aktuellt ,nå kan du sikkert si bla bla bla dette er noe tull vel da får du motbevise det da, og hvorfor gikk 3000 muslimer i oslo imot muhammed tegningene og knappe 100 for frie yttringer i norge her i norge har vi 100% rett til å tråkke på gud ,jesus eller muhammed like it or not det er endel av vår ytringsfrihet

   Liker

  • erik

   Og mange muslimer har fordommer mot nordmenn:-)
   Ref: «fleste nordmenn er hjernevasket av media,de er full av fordommer selvom de ikke omgås noen muslimer i sin omkrets. »

   Vi bør vel alle se oss i speilet en gang i blandt.

   erik

   Liker

 10. R

  Jeg blir oppgitt.

  «Rapporten «Body Count: A quantitative review of political violence across world civilizations» viser at den islamske sivilisasjon står bak cirka 32 millioner dødsfall l, mens den kristne står bak cirka 178 millioner. I samme periode har den kristne befolkning vært om lag halvannen gang større.

  Hva med å tilføye at islam oppsto 600 år etter kristendommen? Kanskje det retter opp noe av det skjeve bildet blogger her tegner.

  Og hva med å lese Koranen og sammenligne den med det nye testamentet i Bibelen, som er gjeldende for kristne i dag. Hadde du blogger visst litt om hva som faktisk sto i Koranen, ville du aldri ha skrevet dette innlegget.

  Liker

  • Jeg tilføyer at kristendommen i samme periode har hatt halvannen gang så stor befolkning som islam. Kristendommen ble ikke en gang lovlig i Romerriket før år 313, så det var ikke snakk om noen verdensutbredelse. I år 600 e.Kr. var det ca. 21 millioner kristne. Islam vokste fra 0 i år 600 til ca. 11 millioner i år 800. Siden har den vokst innpå kristendommen, som altså har utgjort 1,5 ganger islams befolkning i hele perioden 0 til 2008. Hvis du ganger 32 millioner drepte med 1,5 får du 48 millioner. Det er mindre enn 178 millioner, såvidt jeg vet. For øvrig åpner vel Koranen for omtrent like mye tolkning som Bibelen.

   Liker

   • R

    Okey. Jeg kan godt lære deg litt om tolkning av Koranen.

    Et av kjernepunktene i islam er at senere åpenbaringer hos profeten Muhammed annullerer tidligere åpenbaringer der det sies forskjellige ting om samme sak. Derfor blir de 114 versene i Koranen som dreier seg om fred, tilgivelse og tålmodighet, gjort ugyldige – strøket ut – ved dem som kommer senere. Det er i denne senere perioden at profeten kaller muslimene til jihad – hellig krig.

    Korane åpner derfor ikke for særlig mye tolkninger, slik du skriver.

    Liker

 11. Marte

  Finally a good post with facts!
  Keep it up!

  Liker

  • Du som kaller deg R (og tror det skaper noen slags troverdighet): Det er et faktum at muslimer tolker Koranen forskjellig. Hva du mener den åpner for blir da fullstendig irrelevant. Abid Raja, Fahad Qureshi og Asghar Ali hadde vidt forskjellige tolkninger av islam, såvidt jeg kunne se i Debatten på NRK før jul. Du finner også muslimer i alle norske partier fra Frp til SV.

   Liker

 12. Rune

  Du skriver: Europols statistikk «TE-SAT 2010» viser at EU-land opplevde ett terrorangrep fra islamister i 2009. En libyer prøvde å bombe militærforlegningen Santa Barbara i Milano, hvor en soldat ble lettere skadd. Separatister sto for 237 angrep, venstreradikale for 40, høyreekstreme for 4 og andre for 10.»

  Magnus Ranstorp, som er terrorekspert ved CATS, chattet i desember 2010 med leserne til den svenske avisen Dagens Nyheter. Her er hva Ranstorp skriver om Europol-statistikken som det er så populært å vise til i venstrekretser:

  “josef: Jag har hört att det har utförts 200 terrordåd i världen i år och bara en väldigt liten andel har utförts i islams namn. Stämmer detta och isånnafall varför en sådan hysteri när ett bombdåd är kopplad till islam och inte annars?

  Magnus Ranstorp: Alla vansterdebattorer har en tendens att dra fram Europol:s statistik kring terrorhotet i Europa (finns pa natet och heter TE-SAT rapporten) som bevis for att islamistiska terrorismen ar overdriven. Tva fel med detta: Storbrittanien rapporterar inte in statistik (och de har over 235 terror domda; de senaste 10 aren har de haft 20 planerade terrordad (inkl. London 2005) varav 8 var riktigt allvarliga och 6 av dessa hade kopplingar till Pakistan) och statistiken visar inte avvarjda dad (eftersom man ocka gar in polisiart tidigare). Denna typ av argumentation ar totalt missvisande och tyvarr dras den ofta upp i debatten att det inte finns nagot terrorhot. ″

  Liker

  • Det er veldig lett å si at statistikker ikke stemmer hvis man selv er uenig med dem. I så fall blir all samfunnsvitenskap meningsløs. Jeg går ut fra at alle som slakter kildene mine har lest dem nøye, ellers har dere ingen grunn til å kritisere dem. Det som står i bloggen min er selvsagt ikke utfyllende, siden jeg ikke kan trekke inn hundrevis av sider med bakgrunnsmateriale fra rapportene. Men det store forskningsarbeidet jeg har lest lar seg ikke avfeie av en eller annen som har chattet i en svensk avis.

   Liker

   • Rune

    Magnus Ranstorp er en av skandinavias fremste eksperter på trussel- og terrorstudier. Har har siden 2005 vært forskningssjef ved Centrum för asymmetriska hot- och terrorismstudier (CATS) ved Försvarshögskolan i Stockholm. Siden 2006 har han vært med i det svenske Krigsvetenskapsakademien.

    Det er ingen novis vi snakker om her dessverre. At du ønsker å avfeie ham er jo en annen sak.

    Liker

   • OttifantSir

    Bare den enkle kjensgjerning at Storbritannia ikke rapporterer inn terrorhandlinger til Europol, er nok til å ugyldiggjøre TE-SAT. Enkelt og greit. Det er ikke gyldig. En uavhengig studie som en doktoravhandling eller et forskningsstudie fra et muslimsk råd eller en høyere utdanningsinstitusjon eller en undersøkelse utført av en anti-terrororganisasjon som tar for seg HELE Europa vil være mer riktig å vise til.

    Og KUN 2 land i hele verden som lever etter sharia-lover? Iran (1), Sudan (2), Afghanistan (3), Somalia (4), Saudi-Arabia (5), Forente Arabiske Emirater (6). Dette er bare de landene jeg kom på som jeg har hørt fortalt om de siste 6 måneder hvor kvinner, homofile, barn, tyver har blitt lemlestet, mishandlet, misbrukt, tvangsgiftet, æresdrept, drept fordi de har blitt voldtatt, drept fordi de har hatt 6 cm for kort niqab osv osv, alt i Islams navn. Noen eksempler på Islam: http://theync.com/media.php?name=19152-enough
    http://theync.com/media.php?name=4566-sharia-law-one-hot-of-alchol-is-80-lashes
    http://theync.com/media.php?name=1479-chechen-woman-beaten-and-humiliated
    http://theync.com/media.php?name=15762-kill
    http://theync.com/media.php?name=4621-muslim-father-whips-his-young-son-as-he-holds-his-toy
    http://theync.com/media.php?name=4474-violent-muslim-women-attack-a-christian-speaker-in-public

    Ja, TheYNC er en video-side laget for å sjokkere. Men dette er fremdeles muslimers håndverk. Dette er hva Islam gjør med disse menneskene.

    Og at kristne står for flere dødsfall enn muslimer: Hvis jeg er regnet med i den statistikken fordi jeg tilfeldigvis sto som medlem av statskirken for inntil noen få år siden, vil jeg ha den revurdert. Jeg valgte aldri å bli døpt, og så fort jeg fant ut at jeg kunne melde meg ut av statskirken, gjorde jeg det.

    Religion er et bronsealder-fenomen, og de er ikke engang oppfinnsomme lenger. islam er en utledning av kristendommen er en utledning av jødedommen, er en utledning av romersk tro, er en utledning av gresk tro, er en utledning av egyptisk tro, er en utledning av minoisk tro, er en utledning av spiritisme (tro på ånder i steiner, trær, fisker osv). Og det er en sannhet, en historisk sannhet, at Muhammed var pedofil. Da han var i 50-årene giftet han seg med ei jente på 9 år. Jeg gir blanke faen i muslimenes forsvarstaler på dette. En mann på noen-og-femti har INGENTING med å gifte seg med en 9 år gammel jente. Alderen for aksept for når det er «riktig» å gifte seg har gått opp siden bronsealderen, men det er allikevel mer riktig å si at dette ble sett på med hevede øyenbryn også på Muhammeds tid. BORTSETT fra for Muhammed, fordi han var «allahs sendebud og profet» og derfor ufeilbarlig. Sannheten er at Muhammed, Jesus, Moses, Noa, Jahve/Jehova, Jupiter, Zeus, Amun-Ra, Horus osv osv er bronsealder-syn på det ukjente. Vi vet ikke, men vi må forklare det til barna våre som spør «hva, hvorfor, hvordan, når» hele tiden. Etter hvert ble disse legendene til tro til religion til sinnssykdom av en hel verden.

    Bare tenk på det: Hvis du går og sier at det finnes ånder i trærne som styrer livet ditt idag har du stor sannsynlighet for å bli ikledd en hvit frakk og leid inn på et koselig hvitt rom med myke vegger. Men dagens store religioner kan ALLE spores tilbake til nettopp den troen på at det finnes noe i enhver ting som er en del av, men allikevel adskilt fra den samme tingen, og det har ingen masse, ingen målbarhet, ingen synlighet, men det er der. Dette kalles psykose, hallusinasjon, personlighetsspaltning, schizofreni, paranoia, frelser-kompleks.

    Jeg har lest koranen. Jeg har lest bibelen. Jeg har lest talmud og tora. Jeg har lest buddhistiske tekster. Jeg har lest sataniske tekster. Jeg har lest spiritistiske tekster. Det jeg har funnet ut med all denne lesingen? Se hva jeg allerede har skrevet. Ingen religion er noe bedre enn noen annen. Alle sammen sier hovedsaklig det samme: Ikke tro at du kan gjøre noe selv. Fri vilje er noe forbanna herk, og mennesker er ikke til å stole på, derfor må mennesker styres av et sett regler som ingen kan bli enige om.

    Liker

  • Rune: Som jeg har sagt mange ganger, vis meg den forskningen som motsier fakta jeg legger fram i bloggposten. Da skal jeg ikke avfeie den. Det Ranstorp siteres på her er at England har over 235 terrordømte, og at 6 planlagte terrorhandlinger de siste TI årene kunne knyttes til Pakistan. Det står ingenting om at de over 235 terrordømte var islamister.

   Liker

 13. M

  Godt å se at noen kan snakke litt den andre veien også med en bra saklig tone. Jeg er selv kristen, men føler jeg hele tiden går å forvarer muslimer når det slenges ut bemerkninger om hva andre «vet» om religionen. Jeg har heldig vis god kjennskap til islam etter et forhold til en praktiserende muslimsk jente og en god del muslimske venner. jeg bruker å si at religionene er utrolig like, men det finnes alltid noen som kan bruke dem ut i det ekstreme.
  Godt skrevet

  Liker

 14. rettfedig

  veldig bra skrevet

  Liker

 15. Alf Tore Aronsen

  Patetisk forsøk på å omskrive historien. Hvilke myter er knust?
  Skal man diskutere islam, er første bud å vite hva islam og muslim betyr.
  Det dummeste jeg leser av ikke-muslimer, er at de har muslimske venner.
  Nei, ingen sanne muslimer kan ha ikke-muslimske venner.
  De kan lure mange naive ikke-muslimske fjols, men de lurer ikke folk som har satt seg inn i den djevelskapen som er islam.
  Når det er sagt, så er det nok veldig mange som feilaktig blir omtalt som, eller som omtaler seg selv som muslimer, som ikke ville erklært seg som muslimer, dersom siviliserte land hadde sagt at moskeer og imamer er uønsket her. Det handler om rammebetingelser for frihet.

  Liker

 16. Petter H

  Hei,

  Jeg prøvde å finne noen eksterne fagvurderinger av denne rapporten men lykkes ikke, kan du vise meg noen? Virker også som denne ikke er sluppet fra University of Luisville, de har ihvertfall ingen linker til den fra sine websider? Den er derimot å laste ned fra The Royal Islamic Strategic Studies som igjen drives av den jordanske kongefamilien.

  Det sagt har jeg ingen tvil om at kristendommen har mye flere liv på samvittigheten enn islam. Hva dette beviser vet jeg dog ikke, kristne land har vært og er mer mektig? pest er bedre enn kolera?

  Hele prinsippet bak rapporten er helt bak mål. Den prøver å gi alle konflikter siden år 0 en religiøs hovedtone. Uansett hvordan du vrir og vender på det er dette feil, men om vi faktisk aksepterte at alle kriger er religiøse, eller er kjempet for religiøse grunner ser de skyldige i krigene ut til å alltid være den mektigste siden i konflikten.

  Dette kunne kanskje vært et interessant område om han så på faktiske religiøse kriger, slik som kristningen av Norge, katolske og protestantiske kriger i Tyskland, korstogene eller den islamske Jihaden mot sine naboer (som i dag er muslimer), men nei det er enklere bare å kalle alt for religion. Jeg føler dette forteller mer om synet til forfatter av artikkelen enn det forteller om konfliktene den prøver å beskrive…

  Dette blir enda mer merkelig når han trekker inn kommunisme som en anti religion. Dog var ateisme offisiell politikk i sovjet hadde denne politikken veldig lite med at det døde så mange som det gjorde der. Sovjet kjempet vel aldri noen krig for ateisme?

  Målet med en slik forskning må jo være å se hvilke kriger blir kjempet for å påtvinge en religion noen andre, ikke se hvor i verden det har vært mest konflikt og mest mennesker.

  Annet:
  Jeg føler Islam takket for seg under den patetiske drosjestreiken rundt Muhammed tegningene. Ikke misforstå meg, jeg tror selvsagt ikke alle muslimer i Norge var for denne demonstrasjonen, jeg tror bare ikke at Islam slik den er tolket i dag av veldig mange ikke er kompatibelt med de verdier jeg holder kjært (La det ikke være noen tving i religion med mindre det skader vår stolthet?). Jeg føler jeg har et ørlite innblikk i kulturen blant muslimer i Oslo (jeg måtte jo selv si jeg var muslim for å gifte meg i Moske med min kone(som hennes familie i Indonesia forlangte), det er jo som sagt ingen tvang i Islam. Men som en som vet Allah, Jahwe eller hvem andre du måtte finne på er like usannsynlige som det flyvende spagettimonsteret tar jeg jo ikke dette så tungt).

  Du nevner videre antall terrorangrep i europa i 2009, og det er jo flott at det bare var et terrorangrep som ikke ble stoppet fra muslimer. Hva dette beviser er dog uvisst. Er det terrorangrep andre steder i verden?

  Du snakker videre om Sharia osv, det er nok sant at det er et fåtall som kjemper for å få det inn, men den dagen en Imam sier om du ikke godtar det er du syndig er det ikke mange som kjemper imot. Såkalte lerde er over kritikk fra de fleste i Islam.

  Deretter trekker du frem at enkelte i Indonesia godtar homofili? Er det virkelig en gladnyhet at 1 av 10000 imamer har anerkjent homofili?

  At man skal tie mot dumhet av frykt for å gjøre dumheten mer mektig er vel et argument Freud tar opp i The future of an illusion. Jeg må si meg enig med han i at dersom vi skal la være å kritisere troen på et fantasimonster som sender alle til tortur som ikke gjør som han sier av frykt for hva som skjer om vi kritiserer, ja da er vi på vei ned en blindgate.

  Liker

  • Nå ble det veldig mye snakk om denne rapporten, men det eneste den gjør er å oppsummere det som allerede fins av forskning, samt tall i historiske atlas. Jeg er helt enig i at man vanskelig kan dele sivlilisasjoner inn i religioner, men det er jo nettopp det folk gjør i islamdebatten. Derfor prøver vel denne forskeren å snakke samme språk. Han jobber med en større studie, så du må nok vente på den før det kommer eksterne fagvurderinger. Selv er jeg mer interessert i det som skjer i dag. Jeg har ingen tro på destruktiv kritikk av muslimer, som om det skulle gjøre dem mer konstruktive. Jeg har aldri sagt at man skal tie, men det går an å behandle folk som folk. Når du reduserer religion til «troen på et fantasimonster» er det ren mobbing av alle religiøse. Det er helt bak mål som debattinnlegg, særlig når du ikke står fram med fullt navn.

   Liker

   • Petter H

    Folk deler islam inn i en sivilisasjon fordi islam er mer enn en religion. Det kan du jo spørre en muslim om og se hva han eller hun svarer.

    Det er da ikke mobbing å fortelle sannheten angående en tro som 3 milliarder mennesker deler (I følge dem selv, jeg ville nok sette estimatet mye lengre, det er så absolutt ikke 3 millioner kristene i Norge, og finner det vansklig å tro at land som Saudi Arabia har 99.9% av troende, er nok heller det at det er DØDSTRAFF dersom du ikke følger foreldrenes religion).

    På hvilken måte ville du beskrive troen på Jahve eller Allah? Det er selvfølgelig mer enn kun troen på et monster som sitter på en trone og sender folk til torturkammersene under bakken fordi de ikke hører på han, mens de som hører på han blir belønnet. Jeg føler dette er en grei oppsummering av hva de to største religionene dreier seg om. Kristendommen og Islam bunner ut i frykten for hva Gud gjør om du ikke hører på han (helvete), samt ønske om belønning når du hører på han(himmelen, svare på bønner). Omtrent som et lite barn og dets foreldre.

    Om du mener jeg skal lyve om hva den faktiske kristne og muslimske troen er for å gjøre det høflig er vi på villspor. Det som betyr noe er sannheten, og jeg kan virkelig ikke se hvor jeg har løyet, eller i det hele tatt prøvd å manipulere sannheten i den retningen jeg vil. Dersom det er ordet monster du reagerte på mener jeg dette i samme form som at mennesker beskriver Hitler eller Stalin som et monster. En allmektig gud som tillater ondskap er ved definisjon et monster, kan han ikke stoppe ondskap er han ikke en gud (han blir brukt her ettersom det er det vanligste formen).

    På hvilken måte gjør det å stå frem med fullt navn meg til mer eller mindre troverdig? Det eneste jeg kan se det gjøre er å la folk komme med personangrep istedet for å fokusere på faktaene.

    Liker

 17. artikkelen var grei men kommentarene under saarer meg…jeg har levd i norge siden jeg ble fodt. Hvert eneste sekund har jeg blitt forklart om ytringsfrihet, demokrati og rasisme. jeg er praktiserende muslim og har mange etnisk-norske venner. De har aldri hatt noe i mot meg og jeg har ikke noe i mot dem, men dt jeg vil at dere skal huske er at naar dere snakker om muslimer og islam sa prov og atskill terrorisme fra det. islam er min religion og jeg er klar til dod mens jeg beskytter den-paa en ikke terroristisk maate da:p

  Liker

 18. gonjar

  da har du ikke fått med deg at inntil 40% av muslimske studenter i england med høy utdannelse vil innføre sharia lover i england dersom det blir aktuellt

  og har du fått med deg det som skjer i sudan? sudan er ett land i krise og blir nå delt i 2 deler en muslinsk del og en kristen fordi de kristne ikke vil ha sharia lover ,vil du påstå at det ikke skjer? er du virkelig så naiv og blind, har du ikke sett dokument 2 om muslimbrødrenne, lurer på hvor dum en kan bli. heldigvis lever jg antaglig ikke når muslimer blir i flertall i norge fordi vi hadde noen naive politikere med AP i toppen. det var de og som satt og styrte landet da norge ble okkupert av tyskland.under den andre verdenskrig

  Liker

 19. KS

  Er dette en typisk plukk og velg blogg? Du velger en side å forsvare søker og søker til du finner akkurat det du vil ha og dermed er det endelig fakta? Spennende.

  Disse tallene du henviser til, hvordan blir de beregnet ? Hvordan ser fordelingen ut i forhold til nyere tid vs historiske hendelser? Mye man kan peke på i denne bloggen, og nettopp sånne plukk og velg «analyser» er en av grunnene til at folk blir opprørt når islam blir diskutert. Hva med å slutte å presentere skjeve bilder? Og ikke kom med den alltid like dårlige, «vise det ifra den andre siden».
  Godt forsøk, men det hjelper så lite når folk flest, heldigvis ser rett igjennom «fakta» opplysningene dine.

  Liker

  • Du er velkommen til å henvise til forskning som sier noe annet. Rapportene ligger på nettet hvis du orker å lese dem, der finner du alt bakgrunnsmateriale for tallene. Jeg vil gjerne se bevis for at «folk flest» benekter faktaene, har du bedt dem lese rapportene og gjort din egen studie av konklusjonene deres?

   Liker

 20. Mörch

  Tusen takk for en genial blogginnlegg. Det er dessverre noen som uansett kommer til å velge å motsette seg all forskning som er imot deres syn, men hold hodet høyt oppe, så skal du se de gir opp.

  Liker

 21. Rory

  Veldig Bra skrevet =D Keep it Up.

  Liker

 22. Sammen mot terror

  Takk ska du ha !!! Endelig en som vet hvordan muslimene har det her i landet.

  Liker

 23. Norsk og muslim!

  Hei!
  veldig bra skrevet, endelig er det noen som er nysgjerrig og graver litt om det posistive. Bra du har tatt på deg «skuddsikre vesten» ser at det har kommet en hel del «skudd». Stå på videre!

  Noen fakta: Islam betyr Fred :) Muslim er en som tilber Gud og følger religionen Islam. Før De fleste begynner å rakke ned på MUSLIMER, så husk mennesker er mennesker. Alle vi har egen vilje, hva en person gjør eller hvilke handlinger en liten gruppe gjør er opp til en selv. Det er ikke religionen som er skyld i noe av det, det er hvor mye en og hver har av vett i huet.

  Alle religioner, sekter og grupper har noen Quislinger.

  Liker

  • R

   Søtt innlegg. Jeg hadde lyst til å la det bli stående slik, selv om alle vi belærde vet at det du skriver er feil. Muslim betyr underkastelse. En muslim er en som er underkastet islam, og islam er langt ifra fredelig.

   Liker

   • Stian

    Øhh… En kristen er da en som underkaster seg Gud, Jesus og Den Hellige Ånd, og anser Jesus for sin frelser. Er vel ikke værre det da;)

    Liker

   • cankat

    Roten til ordet «islam» er den arabiske trikonsonantiske roten S-L-M (س-ل-م; Sīn-Lām-Mīm), et arabisk morfem hvis basale betydning er «trygghet»/«fred». En avledning av denne roten er verbet «aslama», som betyr «å akseptere»/«å overgi seg»/«å underkaste seg». Islam er et «verbalsubstantiv» avledet av verbet «aslama» og betyr bokstavelig «aksept»/«overgivelse»/«underkastelse». I denne sammenheng aksept av, overgivelse til og underkastelse under Allah.

    Roten til ordet «muslim» ligger i samme trikonsonantiske rot som islam, س-ل-م, og er «verbalsubstantivet» av verbet salima, som har en mer spesifikk betydning av «å underkaste seg» enn verbet «aslama». Muslim betyr bokstavelig «en som hengir seg», igjen med innforstått henvisning til Allah.

    Andre arabiske ord avledet fra س-ل-م:

    Salām, betyr «fred», som også er en del av en vanlig hilseform, As-Salāmu alaykum (Fred være med deg).
    As-Salām («Freden») er et av Allahs 99 navn beskrevet i Koranen.
    Salāmah, som betyr trygghet, som ved avskjeder brukes til å si «farvel», med «ma’ as-salāmah» ([gå] i trygghet).
    Troslære

    Liker

  • Petter H

   Hei, hvem har fortalt deg at islam betyr fred? Dette stemmer jo ikke helt, islam er navnet Allah ifølge islam ga religionen sin, det kommer fra det arabiske ordet Salema som betyr fred, renhet, underkastelse og adlydelse. Den beste oversettelsen av ordet islam jeg har sett er:

   De som er adlydig til Allah, som ønsker hans fred med han og de folkene som adlyder han.

   Dersom du kjenner noen som har studert arabisk på høyt nivå og de er uenig i dette vil jeg selvfølgelig rette meg etter dem, men slike forkrenklinger som å si at islam betyr fred eller underkastelse er feil så vidt jeg har erfart fra diverse kilder på nettet.

   Jeg er enig med deg i at mennesker er mennesker, og det finnes gode å onde mennesker, men så vidt jeg vet er det kun 2 ting som får gode mennesker til å gjøre onde ting: Religion og patriotisme.

   Liker

 24. Jeg er ikke sikker på din dybdekunnskap i Koranen, og ikke minst din basiskunnskap om det islamske kalifatet, det Ottomanske rikets kraft den dag i dag og det faktum at en muslim er en slave av Allah, måneguden.

  Empiriske bevis på myters manglende holdepunkter i en befolkning finnes ikke for muslimer, like lite for kristne eller noen andre grupperinger for den saken skyld. Til det er ingen folkegruppe som er homogen nok til å oppfylle kravene til empiriske bevis.

  Det er nok at noen få klarer å få med seg noen, og over tid vil dette utvikle seg til en bevegelse. Grupperinger som har et islett av totalitarisme som Islam har, kombinert med dets radikale lære, vil gi slike effekter vi har sett i media som gruppestyrte terrorhandlinger.

  Det finnes ikke liberal Islam, det er en radikal lære. Det fantes heller ikke liberal kristendom før etter kirkemøtet på 300-tallet. Vi glemmer historien så lett med tanken om at vi har mye bedre grunnlag for teknisk viten i dag enn tidligere. Dette er mildest talt reinspikka tullball fra ende til annen.

  En muslim har oppgaver som ikke kan oversettes på noen annen måte enn at vedkommende skal gjøre alt for at verden skal bli muslimsk. Det står nedfelt i boken deres på arabisk. Muhammad var en erobrer og dette gjennomsyrer hans brev og notater.

  Muhammad døde i 632 i Medina, og den første Koranen ble samlet på begynnelsen av 700-tallet , så Muhammad hadde vært død en stund når den ble samlet. Hele Gamle Testamentet ble oversatt til arabisk en gang på 800-tallet, så referanser til GT har blitt noe obskurt og selvmotsigende.

  Muslimer sier at bibelen er omskrevet så mange ganger at den ansees for dem som uekte. Koranen er skrevet om flere ganger enn Bibelen, og alle fatwaene som etterfølger gjør denne boken til et svakere medium enn Bibelen i så måte.

  Muslimer kan lyve om alt som gagner Islam overfor en vantro, men kun om dette. Alt annet skal en muslim være sannferdig som oss, men vedkommende kan f.eks. oppbevare alkohol i den mening å servere en kristen dette, for å så åpne opp for islams debatt. Du kan lese om alt dette på engelske fatwasider.

  Vestlige muslimer må være forsiktige så de ikke blir for vestlige, for da blir de kanskje dømt ut som «kafir» (frafallen), og disse kan drepes med glede, og i følge Koranen skal de drepes. Derfor gjesteleser imamer med den rette holdning for vestlige muslimer, så de holder seg innenfor.

  Disse imamene har mer autoritet enn de som jobber i moskeene, og derfor blir de aldri motsagt. Det farligste som skjer er at den ekstreme kulturen og lovene i Islam blir integrert, for den ser mer eksotisk ut for unge muslimer her på berget. De vil selvsagt fremstå som gode muslimer, og dette vil anta former vi ikke vil ha her p.g.a. blandinger av fremmede holdninger inn i deres egen virkelighet.

  Vær så snill å bruk grunnlagsmaterial som finnes før du tror du knuser flere myter, for det er mer der ute enn du tror. Jeg har lest muslimske nettsider i mer enn 3 år i Europa og andre steder og funnet ut mer enn jeg liker.

  Liker

  • Her snakker du om en eller annen variant av teoretisk islam. Jeg har aldri påberopt meg dypdekunnskap om Koranen, men såvidt jeg vet tolkes den svært forskjellig. At det fins mye møkk på nettsider er velkjent, men alle som kaller seg muslimer og har lært seg html er ikke automatisk guder i andre muslimers verden. Nå må jeg legge meg, god natt!

   Liker

   • Problemet blir da at de som leser denne «møkka» tar det til seg, og de er fler enn du tror. Du feier dybdekunnskapen under matta med forskjellige tolkninger i Koranen som tilsvar. Det finnes mange tonlkninger som sunni, shia, sufi og flere andre. Men felles for dem er at du må inn å praktisere på ulike måter og metoder, det er da imamer og andre maktpersoner kan få lagt inn saker av alvorlig natur som f.eks 60 Minutes fra USA avdekket på landsbygda i Saudi-Arabia.

    Du kan ikke påberope deg kunnskap om noen former for myteknusing, når du selv ikke vet om det har noen igrep med sannheten.

    F.eks. hijaben er så politisk som det går å kalle et plag, på lik linje med palestinaskjerfet. Terrororganisasjonen Det muslimske brorskapet hadde en kvinnelig forkynner på 40-tallet som ble kalt Muslimbrødrenes Mor, hennes hodeplagg den gangen ble malen til hodeplagget. Derfor er dette tøystykket forbudt i mange muslimske land fordi den hensporer til politisk Islam.

    Du snakker om teoretisk Islam som om du tror dette finnes, for dette finnes ikke. Du MÅ være en praktiserende muslim for å være en god muslim og ekte muslim. Teorier lærer du på Koranskoler og du får ikke treffe egne beslutninger på hva god Koranskikk og bruk er, du er styrt inn i dogmer og riter som ikke er under noen kritisk lys fra noe eller noen.

    Tanken bak Islam er at man viskes ut som entitet, og at det muslimske kalifatet skal legitimere seg gjennom massene. Du er med andre ord en del av et større system og koblingen er Muhammad. For Islam er ingen religion etter tradisjonell tankegang, men et komplett samfunnssystem.

    Og det er en muslims oppgave å oppfylle kriteriene for å få en tilnærming mot kalifatet, som skjedde forrige gang i det Ottomanske Riket. Dette er ikke valgfritt for en muslim.

    Da nytter det ikke å knuse noen myter som per definisjon aldri har eksistert. Det er bare for debattens skyld dette blir tatt frem. Når jenter vil ha på hijaben på trass mot holdninger i samfunnet ellers, vitner dette om en manglende kunnskap om hva dette hodeplagget har av opprinnelse. Og hvor var dette hodeplaggets utbredelse før Khomeini ?

    Khomeini brukte massesuggesjon gjennom flittig bruk av påtatt offentlig ydmykhet. I virkeligheten var han mer pragmatiker og visste hvilke deler av Islam han kunne bruke for å oppnå den kontroll Muhammad strevde etter når han levde. For Muhammads konsolidering av arabernes gudeverden til monoteisme, var faktisk kontroversielt. Og makten Muhammad så kristne og jødiske geistlige hadde på sine reiser, ville han innføre for å ha absolutt makt selv.

    Salman Rushdie skrev om den siste tiden Muhammad levde, og at hans egen stamme ikke ville ha denne nye retningen. Khomeini så dette som et forsøk på et intellektuelt drap på trosretningen, og utsa en dødsfatwa over Rushdie. Khomeini hadde ikke noe valg faktisk, for alle angrep på Islam skal medføre dødsstraff.

    Da vet du litt mer, for alt dette har jeg lest på mange sider, muslimske og ikke-muslimske forskeres hjemmesider etc. Hvis du leser noen Sura-vers i kapittel 5, skjønner du hva jeg mener.

    Liker

   • Ole Christian Knivedalen: Det er nettopp fordi jeg ikke er islam-ekspert at jeg viser til forskning fra noen med bedre oversikt. Det er denne forskningen som knuser myter, ikke jeg. Kan bare tilføye at jeg har møtt og intervjuet flere praktiserende muslimer som i høyeste grad tenker selv. Mulig de har lært det på vestlige universiteter, men de gjør det i hvert fall. Min gode venninne som besøkte Iran nylig opplevde der en enorm motstand mot regimet hos vanlige folk. Du undervurderer muslimer når du tror de lar seg hjernevaske over en lav sko. Kan vi ikke støtte konstruktive muslimer isteden for å skjære alle over én kam? Jeg har aldri vært noen fan av Khomeini og har heller aldri møtt muslimer som er (var) det. Ellers, flott at du bruker ditt eget navn her. Jeg anbefaler deg å lese bloggen Muslimprosjektet , skrevet av en nordmann med særdeles god innsikt i islamsk praksis i Norge.

    Liker

 25. Kai

  Det er tydelig at du leter med lys og lykte etter noe å forsvare den islamske ideologien med. 3000 voldelige konflikter og folkemord fra år 0 til 2008. Hvorfor er det plukket ut kun 3000?? For at det skal passe islamforsvarere som Karibu?? Noen innlegg her kaller dette for god faktaopplysning, og noen kaller det for genialt!
  Pinlig.
  For det første så har jeg som Petter H kl 2236 sjekket Uni of Louisville, men finner den ikke. Men som Petter sier; den er nedlastbar fra The Royal Islamic Strategic Studies i Jordan. Karibu, det er enda godt researchen din holder seg til «nøytrale» kilder da. Igjen pinlig.
  3000 voldelige konflikter og folkemord på 2000 år!? Dvs 1,5 hendelse i året. Kjære vene Karibu, legg til minst 3 nuller, så er vi mye nærmere et reelt svar på voldelige konflikter og folkemord siste 2000 år.
  Jeg tenker nok vikingene alene sto for minst 3000. Din undersøkelse har da altså plukket ut en promille av alle hendelser, for så å frembringe det som fakta. Karibu kaller dette attpåtil for «å knuse myter»… hehehe
  Ikke nok med det, men Islam ble oppfunnet i år 630. Dvs at «forskningen» din utelot islam fra 1/3 av den tiden «forskningen» tok for seg.

  Du svarer også Morten kl 1631 med «Hehe, 4 av 4 venner… tror ikke det holder i forskningsøyemed du.» Det gjør nok ikke det, men for Morten var dette 100%. Akkurat som 3000 hendelser på 2000 år tydeligvis er 100% for deg. Nok til å «knuse myter»…..lol

  For meg så kan all religion dra til helvete.
  Vi var svært nær ved å få et sekulært samfunn, etter å endelig fått vingeklippet biskoper og presteskap for makt i det norske samfunn. Nå kommer islam for å ta deres plass. Og med en nasjon med overdreven inflasjon i naivitet og politisk korrekthet, så blir ikke det vanskelig.
  Islam er en ideologi. Ispedd en gud i historien, så kaller vi det religion. Nei nei nei, en ideologi er en ideologi uansett hvor mange guder man dikter opp.

  muslim! kl 2023 sier jo som en god muslim at USA har bedrevet global hjernevask, og at det er deres skyld. Hans kunnskap er muligens svært begrenset, eller han utelater bevisst det faktum at iran/irak krigen fra 1980 til 1988 var en krig mellom shiaer og sunnier, og det flyktet hundretusener til vesten allerede for 30 år siden. Men i hans hjernevaskede hode var det nok store stygge satan som startet det også.

  Det er religionsfrihet her i landet, og det er helt greit det. Dette kan enkelt praktiseres HJEMME. Men å forlange at jeg skal integrere meg etter islamske skikker etc kan dere bare drite en lang marsj i. Jmf drosjestreik blant muslimer. De KREVER respekt for seg og sin tro. Jeg har lært at respekt ikke kan kreves/forlanges, men at den fortjenes.
  Det er ingenting! ved islam som er respektabelt. Muslim betyr underkastet. Jeg kommer aldri til å bli underkastet. Og når de underkastede krever at de skal praktisere sin underkastelse rett foran meg, så har de eliminert enhver mulighet for respekt.

  Ifølge islamsk kalender, så er det jo år 1380 nå. I muslimske land er de vel ca der hvor vi var etter svartedauen. Muslimene må tydeligvis igjennom sin renessanse de også.

  Liker

  • Fred

   Må si jeg likte innlegget ditt. Er veldig enig. Religion er roten til mye jævlighet i verden. Jeg er sikker på at kristendommen ikke var noe bedre enn det Islam er nå, for 500-1000 år siden. Kristne mennesker ligger bare flere hundre år foran og har utviklet seg til noe langt mindre voldelig enn det det var. Islamiseringen av Norge kan bare dra til helvette. Hvis det noengang går så langt som at vi få shia lover her i Norge, er jeg sikker på at den etnisk norske befolkningen vil gå hardt til verks (ikke vold, det driver ikke vi med, hvertfall ikke vi som er ateister).

   Liker

  • Kai: Skal vi forby alle med arabiske navn å gjøre historieforskning? Du ville neppe klaget over mangel på nøytralitet om en vestlig person forsket på noe som berørte historien i hans egen hemisfære. Det som kommer fram i rapporten er bare tall fra historiske kilder du kan finne på biblioteket. Vær snill å lese rapporten og vis meg de konfliktene han utelater, så blir det mulig å diskutere dette. Du kommer ingen vei med å slenge ut påstander.

   Liker

   • Kai

    Nei, vi skal selvfølgelig ikke forby forskning utfra navn. Hvorfor spør du om dette?? Jeg har da aldeles ikke fart med slike uttalelser. Du kommer med forskning fra en skole som heter «Kongelige Islamske Strategiske Studier». Det er klart at min kritiske sans slår inn. Du sier så; «Du ville neppe klaget over mangel på nøytralitet….» Jasså? Ville jeg ikke det?? Der tar du skammelig feil. Du sier selv med dette innlegget at vi ikke skal dømme andre vi ikke kjenner osv. Allikevel så insinuerer og tillegger du meg meninger jeg overhodet ikke har.
    Om denne forskningen skulle kommet fra «Kongelige Katolske Strategiske Studier», så ville jeg sagt akkurat det samme. Mulig jeg hadde vært enda mer kritisk til en katolsk rapport som konkluderer med kun 3000 hendelser i sin forskning.

    «Hans egen hemisfære»; jeg trodde rapporten tok for seg alle hendelser i hele verden jeg. Det var du, og navnet på rapporten, som forledet meg til å tro innledningsvis, jmf «Body Count: A quantitative review of political violence across world civilizations»
    Jeg uthevet det misvisende jeg. Takk for at du da oppklarer dette med at det kun var en rapport for halve jordkloden. Eller er det du som snubler litt i fremmedord her??

    Det ville vært mye mer voksent av deg å vært såpass selvkritisk, at du innrømmet at 3000 hendelser over 2000 år, er i det skralleste laget til å kunne bli kalt for myteknusing.

    Karibua; husk det er DIN blogg. Det er DU som må bevise dine utsagn her. Du kommer med påstander som mange her, med rette, stiller spørsmål ved. Ergo; det er din oppgave å komme med linker til dine påstander. Det er overhodet ikke din oppgave å svare andre med at de må komme med linker, særlig når du selv ikke gjør det.
    La oss begynne med din påstand om at dette kom fra Uni of Louisville og forskerens navn. Hvorfor kan ikke du bevise det??? Løy du? Brukte du Louisville universitetet for å fremheve rapportens status og troverdighet? Ja for om du hadde skrevet innledningsvis at rapporten stammer fra «Kongelige Islamske Strategiske Studier» i Jordan, så ville vel innlegget langtfra hatt den samme «sprengkraften». Er det din journalisterfaring som gjør at man tøyer sannheten så langt det lar seg gjøre, bare man kan skrive et troverdig nok innlegg??
    Det er jo velkjent at journalister idag lager falske overskrifter bare for å få klikk.
    Akkurat som du har laget overskriften «Forskningen som knuser myter», og når man leser innlegget og rapporten, står man igjen med spm; Og hva knuste myter her? Skarve 3000 hendelser?

    Du svarer også; «Vær snill å lese rapporten og vis meg de konfliktene han utelater, så blir det mulig å diskutere dette»
    Jeg betviler ikke de 3000 hendelsene. Jeg bare sier at det er kun en promille av alle hendelser som har skjedd, og at en slik rapport burde ha dekket 70-80% av alle hendelsene for å kunne kalles myteknusende.
    Og hvorfor skulle vi diskutere alle de hendelsene som ikke er tatt med i rapporten? Trives du best med å spore av ditt eget innlegg??

    Hvorfor svarte du meg med falske insinuasjoner og påstander jeg skulle mene? Hvorfor svarte du meg med å prøve å fordumme meg? Ikke bare meg, men du bruker faktisk tid og energi på å fordumme de fleste kommentarene her som ikke underkaster seg din revolusjonerende myteknusing.

    Det er meg knekkende likegyldig hvem religion som har drept flest. Det er nok best å forholde seg til det vi kan gjøre noe med nå idag. Og det som skjer rundt oss idag.

    Liker

   • Kai: Såvidt jeg kan se står det University of Louisville rett under forskerens navn. Men du har sikkert rett i at det er en institusjon i Jordan som har publisert denne pdf’en. Jeg intervjuet nylig en forfatter som har snakket med forskeren, og forskeren var overrasket over at rapporten hadde lekket ut på nett. Han har tidligere utgitt denne boken på Routhledge. Når jeg sier «noe som berørte historien i hans egen hemisfære» så sier jeg ikke «BARE hans egen hemisfære». Du kan ikke ta ut av løse lufta at han bare omtaler en promille av alle hendelser når du ikke har peiling på hvilke hendelser han eventuelt ikke har fått med seg. Jeg stoler mer på denne forskeren enn på deg, for å si det mildt. Men nå har jeg adskillig viktigere ting å gjøre på jobb enn å svare på kommentarer som bare handler om å vri seg unna med mange ukvemsord og lite substansielle fakta. Hvis alle selvutnevnte islam-eksperter på denne siden har så mye å bidra med som de selv tror, så foreslår jeg at dere starter et forskningsprosjekt og ikke kaster bort tiden med å gi meg masse oppmerksomhet. Dere har jo ingen tillit til det jeg sier uansett. Men takk for besøket, alle 7034 som fant veien.

    Liker

 26. Klokkeren

  Dine tall holder ikke mål.
  Frem til i dag har islam drept 270 millioner mennesker.

  Liker

 27. Mikkel

  Anslag viser at islam, fra 632 og til idag, har tatt livet av 270-290 millioner msk. At muslimer, som jo er kjent for å ha huet inni ræva ikke evner å kritisere egen galskap og priser alt som støtter deres galskap, overrasker jo ikke.

  Idag er det heller ikke mulig å finne noen istand til å gjøre skikkelig arbeid hva gjelder systematisk islamkritikk. Det er på høy tid å sette hardt mot hardt.

  Liker

 28. Våkne

  Hei Karibua. Les heller boken «koranen» og bøkene (hadis) muhamed mente var guds ord.
  Det står om å drepe, torturere, mishandle osv. Det gode som står er plukket ut fra biblen. Jeg er verken kristen eller tror på noen religioner. Muhamed var en smart fyr til å leve på den tiden, han var hele tiden på reisefot og fikk med seg hva som skjedde rundt omkring. Hans første kone var gammal og rik. Dette førte til at han lykkes. Det å lure til seg folk med å kalle alt han sa «guds ord.» Gifte seg med 7 kvinner og ha samleie med slavene, drepe mennene til pene kvinner ,beholde den fineste og dele resten med folket…det er lattelig. Det er såå mye å skrive om muhameds liv og handlinger. Les les les …pliz les før du bare skriver om noe du ikke vet. Ikke gjør en religion ren når den fra dag 1 tømte blod fra uskyldige mennesker og enda ikke gir opp. Et lite eks : 11.sep. ikke salt på såret til alle som mistet sine kjære. Jeg har sterk erfaring med det muslimske livet og religion. Har vært muslim en tid, eller hjernevasket en tid. Våkne opp, vi lever i 2011, en tid full av teknologi. Se i koranen les, et lite eksempel : det eneste dyret det er snakket om er kamel, høy kamel, lav kamel, mørk kamle..osv…det var kun det dyret som ble sett på den tiden som hadde et navn. Hvorfor i all verden skulle gud be muhamed om å kun skrive om det dyret. Hvorfor er det ikke nevnt regn eller snø. Det er sååå mye jeg kan nevne. Han mente alt som eksisterer på himmel og jord er nevnt i koranen og guds ord som han selv ikke kunne skrive. Han kunne verken skrive eller lese. 30 år etter hans død ble boken koranen skevet av folk. Fra munn til munn. Rett å slett et oppdiktet religion. Ikke bruk energi og tid på det, du vil våkne en dag å angre. Tro meg !!! Hvis ikke har du gått glipp av denne søte verden.

  Liker

  • Fred

   Kan du si meg med fakta på bordet hvilken religion som ikke er oppdiktet? Alt sammen er jo bare piss. Sikkert et par strålandes karer høye på khat som hadde det utrolig morsomt da de diktet opp bibelen og senere oppfølgeren koranen.

   Liker

 29. Venstrevridd rødstrømpe

  Det er ingen tvil om at det er sterke økonomiske og politiske krefter innen islam som ønsker å innføre sharialover. Dette er det få eller ingen muslimer som benekter. Og jeg lurer da på hvorfor personer på ytterste venstrefløy i Norge har så stort behov for å benekte det når dette er kjent i den muslimske verden. Om du så dokumentaren «Muslimsk brorskap» som er laget en muslim, så sier også han at dette er noe alle muslimer er kjent med. Og det er ingen som prøver å skjule det. Det blir til og med uttalt på muslimske TV-kanaler. Hvorfor prøver du da å nekte for dette når muslimske maktpersoner med store ressurser økonomisk og politisk uttaler dette i klartekst?

  Det som er interessant er at det er de samme kreftene som er med på å finansiere moskeer i Europa. Oslo har nettopp fått en kjempemoske bygd fra midler fra Saudi Arabia.

  Når det gjelder klesplagg som hijab og burka, så er det regelrett latterlig å påstå at dette er noe kvinner går med frivillig. Dette er kvinneundertrykkelse på høyt nivå som er brukt for å skille de fra den vestlige kulturen de lever i til daglig i Norge og andre europeiske land.

  Et poeng i denne sammenheng som alle virker å totalt overse er at hverken hijab eller burka var i bruk i stor grad før den iranske revolusjonen. For det var det få eller ingen kvinner som brukte disse plaggene selv i de mest religiøse landene. I afganistan på 70-tallet var det så og si ingen kvinner som brukte disse plaggene i byene. I Kabul var det et mindretall og flere og flere gikk vestlig kledd under kommunistisk styre. Men da Taiban tok over endret dette seg. De innførte pålegg om slike klesplagg sammen med lover om at kvinner ikke fikk gå ut av huset uten mannlig følge og at kvinner ikke skulle ta utdanning. Så at vi i den vestlige verden i det hele tatt aksepterer en diskusjon om disse klesplaggene når de er blitt tvangsinnført av Taliban og andre ytterligående krefter er helt absurd. Og å påstå at dette ikke er kvinneundertrykkende eller ikke brukes til dette formål i stor grad er en vits og toppen av naivitet. Når det gjelder bildet ditt så det er ingen som påtvinger deg skjerf eller kaller deg hore om du går uten….

  Liker

  • Åge Brorstad

   «I afganistan på 70-tallet var det så og si ingen kvinner som brukte disse plaggene i byene. I Kabul var det et mindretall og flere og flere gikk vestlig kledd under kommunistisk styre.»!

   Dette er feil!

   Jeg var i Afganisthan i 1972 i 6 uker og de brukte plaggen over alt.

   Liker

 30. /Sigh

  Forskning som knuser mytene er vel ganske missvisende, siden det meste av dette kan vel folk greie å resonere seg frem til selv. Anngående hvilket livssyn som står bak flest dødsfall kan jeg bare si «No shiet Sherlock». Kristendommen er 600 år eldre enn Islam, det sier seg selv at de har hatt en en god stund på å bli nr 1 på den statestikken. Selv om du bare tar de 500 siste årene i betraktning er fremdeles Islam en ganske…med fare for å virke fordømmende… primitiv religion med LANGT mindre militær kapasitet enn de vestlige Kristne landene og ikke minst har Kristendommen til dags dato 700 millioner flere følgere enn Islam. Man kan nesten si at 1/3 personer er Kristne, hva forventer man?

  Det som derimot kunne vært interessant ville vært om Islam hadde vært like gammel som Kristendommen, hatt like stor militær kapasitet og like mange følgere. Jeg skal ikke si min mening, men hvem tror dere ville toppet den statestikken der?

  Når man snakker om terror, hva er statestikk for terror I midtøsten de siste 10 årene? Jeg kommer faktisk til å bli overasket hvis det er mindre enn 10 000 saker.

  Jeg ble også litt overassket over at du ikke tok med saken om muslimske homofile ungdommer i Sverige, hvis ikke det var motbydelig så vet ikke jeg. Men jeg anntar at den var for negativ, artikkelen tatt i betraktning.

  Til tross for alt det kritiske jeg har skrevet, missliker jeg ikke muslimer. Det jeg missliker er Islamister, akkurat som jeg hater radikale kristne selv om jeg selv er kristen.

  Liker

 31. ahha

  Kan ikke finne noen som helst rapport som det vises til under university of Lousville….eksisterer denne forskeren???
  Dersom drepte av kristne skulle tolkes slik om denne saakalte rapporten nevner da maate andre verdens krig skrives noenlunde slik……det kristne Tyskland gikk til angrep paa det kristne Norge…kristne tyske soldater gikk i land ….XX kristne tyske soldater be drept…XX kristne norske be drept…..en ganske merkelig historie, men slik er det tilsynelatende i karibua
  Dette har igenting med religion aa gjore.

  Liker

 32. Thorbass

  Karibua.. Les hennes artikler på hjemmesiden hennes.. Lettere schizofren dame dette her ja. Les den om islam og djevelen.. Det er ikke ett intervju, det er vås. Og det skulle ikke forundre meg at hun intervjuer seg selv, eller mer presist sagt, intervjuer sin andre personlighet^^
  Hun er visst også en engel som har «VÅKET OVER» (min utheving) blindern + diverse aviser. Og det er vel flott!? lol

  Kanskje hun bare er konfliktsky, og vil finne noe positivt med islam. «Se, nå kan vi alle være venner».. «Drit i at de er terrorister og dreper og lemlester alt i sitt farvann»..

  God jul å godt nytt år. Take a pill pls..

  Liker

 33. selters

  Dette var godt å høre. Nå som bloggeren har avlivet alle mytene, så kan vi bare åpne grensene, og jo flere muslimer som kommer, jo bedre vil alle få det.

  Liker

 34. Karl

  Litt typisk for debatten her; De muslimske teroristene som har utført terroraksjoner kan ikke brukes som representanter for islam, men det kande lærde som har akseptert homofili» I Indonesia har noen islamske lærde til og med anerkjent homofili.»

  Liker

 35. Et helt fantastisk innlegg.. Endelig er det noen som har skjønt opplegget.. Jeg har lett lenge..

  Liker

 36. vantro

  Knuser myter?. Åhh. du mener at disse muslimene som er voldelige i sin tro bare ligger «litt» etter? =) kansje de burde brukt noen penger på filmer og serier slik at folket kan se hvordan sivilasjonen fungerer i vesten?. de står jo tydeligvis fast i en tid vi ble ferdig med for lenge lenge siden.

  «Da får jeg lyst å vise dem finger’n og bare gå med hijab på trass, for å vise at jeg gjør som jeg vil».»
  nettopp det bildet jeg har av muslimer. de gjør som de vil, driter i at det ødelegger det vakre sammfunnet vi har, som vi har skapt. MØKKARELIGION!,

  religion er ut!.

  Liker

  • sehrish shirazi

   Et vakkert samfunn som DERE har skapt?

   Da ber jeg deg lese Norges historie, Vantro. Norge var et svært fattig land i sin tid og knust etter andre verdenskrig i 1945. Hadde det ikke vært for Mashallhjelpen og utenlandsk arbeidskraft som vi «utlendinger» kom med utover på 50-tallet, hadde ikke den norske industrien vokst til det den er idag! Norge trengte arbeidskraft for å kunne gjenoppbygge seg selv etter krigen. Dette fordi Norge på den tid var fattig på kompetanse, penger og arbeidskraft, dermed hadde landet kun ett valg; å åpne sine landegrenser for at folk fra andre deler av verden kunne komme og hjelpe Norge med å bygge seg opp – og bli det, det er idag!- Et velfungerende, sekularisert, demokratisk og en velferdsstat som det er idag! Om det ikke hadde vært for oss «utlendinger» hadde ikke det norske samfunnet vært så «vakkert» som det er per idag, Vantro.

   Videre vil jeg si: Utrolig bra innlegg, Karibu! Jeg er kjempe stolt av deg og takker deg for at du legger frem troverdig fakta på bordet. Noen trenger virkelig å stå frem og vise enkelte trangsynte nordmenn at islam ikke byr på noe annet enn fred, og vi muslimer ikke er terrorister!

   Det er kjempeflott og tøft gjort av deg å stå her og ta i mot mye kritikk av enkelte som virkelig har misforstått både islam og sine medborgere. Det er DETTE som er pinlig, Kai.

   Det anbefales på det sterkeste at folk som kritiserer innlegget til Karibu, kritiserer islam og kan annse sine muslimske medborgere for terrorister, voldsmenn og undertrykte mennesker, leser koranen (i sin helhet og ikke plukker ut sitater og setninger ut av konteksten) for å få et helhetlig bilde hva islam går ut på og hva det faktisk innebærer å være en muslim. Da tenker jeg meg dere er nok utrustet for å ta noen standpunkter!

   VH
   Sehrish Shirazi

   Liker

 37. OttifantSir

  Et lite problem med spørsmålet ditt under bildet: Det der kunne blitt kalt en burka, men ikke en niqab. En niqab dekker ALT, til og med øynene vha et «gitter». Hijab er «skaut», Burka er heldekkende, kun åpning for å se øynene.

  Liker

 38. Mina

  Flott skrevet! Godt at du skriver fornuftig og sant.
  Islam har blitt den nye syndebukken, men det stopper ikke meg fra å være den stolte muslimen jeg er for jeg vet hva islam står for og det er langt fra vrangforestillingene media presenterer.

  Liker

 39. Ahmed

  Noen spm man kan stille til en muslim dersom man treffer en:

  1. Hvor mange nobelpriser har muslimer mottatt i kjemi, fysikk, medisin eller økonomi?
  2. I følge ********* ved Nobel Instituttet publiseres det tilnærmet lik null med vitenskaplige avhandlinger i de muslimske, spesielt arabiske land, hvordan kan det ha seg?
  3 Hvorfor flytter ingen muslimer frivillig fra Israel til nabolandene?
  4. Hvert år oversettes det like mange bøker fra Engelsk til Spansk som det noen gang til sammen i hele historien har blitt gjort fra Engelsk til Arabisk. Hvordan henger dette sammen?
  De arabiske land står for ca 0,8% av bokproduksjonen i verden.
  5. I flere muslimske land blir voldtatte jenter steinet til døde i Allahs navn fordi de har hatt sex utenfor ekteskapet. Er ikke dette krenkende for islam?
  6. Bør sharia lover innføres i Norge?
  7. I hvilket muslimsk land praktiseres den rette islam?
  8. Er det demokrati og respekt for menneskerettigheter og kvinners rettigheter i Iran og Saudi Arabia?
  9. Hvorfor gjør muslimske elever på skolen det radikalt dårligere sammenlignet med andre innvandrer grupper som Indere, Tamiler, Kinesere etc?
  10. I byen Mekka har kun muslimer adgang. Hva om en by i vesten kun hadde adgang for kristne, ville det ha vært rasistisk?
  11. Hvorfor protesterte ingen muslimer når Taliban ødela tusen år gamle Budda statuer i Afghanistan? (men muslimene vet og protestere når noen driver ap med deres religion)
  12. Muslimer i Norge krever full respekt og trosfrihet. I mange muslimske land er det forbudt å praktisere kristendom, hvorfor det?
  13. Hvorfor må bare kvinner og ikke menn gå tildekket?
  14. I sommer så jeg en muslim familie på tur. 30 varmegrader. Mennene i shorts og t-skjorte, kvinnene tildekket fra topp til tå. Er ikke dette kjønnsrasisme?
  15. Skal Islam via norsk lov være fritatt for satire, jmf Muhammedtegningene?
  16. Hvorfor skal foreldre velge ektefeller til sine barn? Har muslimer grønne gener?
  17. Hvorfor er yrkesdeltagelsen blant muslimske kvinner i Norge så ekstrem lav?
  18. Hvorfor er menn fra muslimske land så til de grader overrepresentert på kriminalstatistikken, 1/3 av de innsatte i Norge og ½ av de innsatte i Frankrike?
  19. Hva føler du deg som, nordmann eller muslim?
  20. Skal koranen ha forrang foran norsk lov?

  Liker

 40. Ahmed

  21. Hvorfor er i all hovedsak de mest alvorlige terrorangrep mot vesten de siste 10 år utført av muslimer? (Madrid, New York, London etc)
  22. Utøves det rasisme internt blant muslimer eller er alt bare fryd og gammen?
  23. I tiden etter 1975 fikk X antall libanesere emigrere til Australia, hvordan kan det ha seg at de som var kristne er fullt integrert med jobb, utdannelse, god lønn etc i motsetning til muslimene som stort sett topper alle negative statistikker der nede?
  24. Støtter du fatwaen mot Salman Rushdi og Jyllandspostens Muhammed tegner?
  25 Tar du avstand fra drapet på Theo Van Gogh i Nederland?
  26 Hvorfor kan ikke kvinner skille seg like enkelt som menn i den muslimske verden?
  27 Hvorfor må en muslimsk kvinne kun gifte med en muslim?
  28 Hvorfor kan mannlige muslimer gifte seg med hvem de vil?
  29 Hvorfor kan menn i den muslimske verden ha flere koner, men kvinner ikke kan ha flere menn?
  30 Hvorfor er kvinner fra muslimske land stort sett fraværende i de olympiske leker?
  31 I flere muslimske land er det stemplet inn i passet hvilken religion man tilhører, er ikke dette rasistisk, minner om den gule jødestjerna?
  32 Flere fremtredene Imaner og lærde benekter Holocaust eller beundrer Hitlers gjerninger mot jødene, hva synes du?
  33 Bør Muhammed tegnerne bli straffet?
  34 I flere muslimske land arver bare kvinner halvdelen av mannen, hvorfor?
  35 I flere muslimske land teller kvinners vitnemål i retten bare halvdelen av mannens, hvorfor?
  36 I flere muslimske land er det forbudt for kvinner å kjøre bil, eller hvis lov og de krasjer, så får de automatisk skylden for uhellet, kjønnsrasisme?
  37 Hvorfor er det ikke ustedet en fatwa mot Osama Bin Laden, han har vel brakt Islam i vanry?
  38 Hvorfor blir homofile forfulgt, trakassert, straffet og mange ganger dømt til døden i muslimske land?
  39 I Europa så utføres 80% av rasistiske overfall på jøder av muslimer, hva synes du?
  40 Hvorfor må kvinner være jomfru på bryllupsnatta (blodflekk på lakenet) og ikke mannen?
  41 I flere muslimske land har jøder ikke adgang, er dette rasisme?

  Liker

 41. Ahmed

  42 Den norsk pakistanske sanger, Depika, ble engang spurt om hun hadde opplevd rasisme i Norge. Nei, lite og ingenting fra etnisk norske. Men reaksjonen fra det konservative pakistanske miljø var så horribel at hun måtte flykte. Er dette rett Islam?
  43 Hvorfor er det så utbredt blant muslimer fra Marokko, Algerie, Pakistan, Kurdistan etc at 80% av dem her i Norge gifter seg med et søskenbarn fra landsbygda i opprinnelseslandet? (grønne gener?)
  44 Hvorfor dreier alt seg om kjønn i Islam?
  45 Hvorfor er det bare to muslimske land som har ratifisert FN`s menneskerettskonvensjon?
  46 Er det ikke støtende / krenkende for muslimer at obskure land som Iran og Saudi Arabia kaller seg ”den muslimske republikken…”?
  47 Hvorfor sitter kvinner og menn atskilt i moskeene?
  48 Hvorfor er det ingen (få?) kvinnelige imaner?
  49 I Iran har ikke kvinner lov til å se mannfolk spille fotball, hvorfor?
  50 Er det skremmende at 10% av britiske muslimer støtter t-bane bomberne og at 60% ønsker sharia lover innført?
  51 Hvorfor skal gym timene være kjønnsdelte?
  52 Hvis en mann konverterer til Islam, hvorfor må hele familien automatisk følge etter?
  53 Hvorfor er det så lett og konvertere til Islam men vanskelig å konvertere bort fra Islam?
  54 Hvorfor er det i flere muslimske land dødsstraff for de som velger seg bort fra Islam?
  55 Skal koranen tolkes bokstavelig?
  56 I FN prøver nå flere muslimske land å få gjennomslag for at det skal være forbudt og krenke religioner, hva synes du?
  57 Bør hijab tillates i politiet?
  58 Hvis ja på nr 57, kan en kvinnelig muslimsk politi pågripe en mann?
  59 I perioden 1980 til 2000 ble det i de arabiske land til sammen tatt ut 200 patenter ved det amerikanske patentkontoret. (US pat) . Sør Korea tok ut 70 000 i samme periode, HP tok ut ca 11 pr. dag. Hvordan henger dette sammen?
  60 Hvorfor kan muslimske gutter reke ute hele natten, frekventere barer og puber, mens muslimske jenter er totalt fraværende i natte / utelivet?
  61 Hvorfor forlanger enkelte muslimer at det skal innføres islamske banktjenester?

  Liker

 42. Ahmed

  62 I Oslo så er 96% av barneranerne av somalisk og pakistansk opprinnelse (muslimer), 100% av ofrene er hvite etniske norske, hvis det var omvendt, hadde det da vært rasisme?
  63 På barneavdelingen til sykehuset i Kr.Sand S forlangte en muslim ( fikk medhold) at bilde av en gris måtte fjernes fra veggen, er ikke dette å gå vel litt langt?
  64 Hvorfor er personer fra muslimske land overrepresentert i trygdesystemet her i Norge?
  65 En kjent iman i Oslo står frem og hevder at 9/11 i New York var Bush administrasjonens eget påfunn og at ingen muslimer var blant terroristene som utførte terror aksjonen, hva mener du?
  66 I England har flere barnehager, hvor det går muslimer, blitt pålagt og ikke lese eventyr om storeulv og de tre små griser. Skal dette være forbudt?
  67 Profeten giftet seg med en 6 år gammel jente, som han hadde sex med da hun ble 8 år. Enkelte imamer mener derfor at menn kan gifte seg med mindreårige jenter og ha sex med konen når hun blir 8 år. Hva mener du?
  68 Æresdrap er veldig utbredt i muslimske land. Gjerningsmannen blir ofte støttet av sin egen og offerets familie. Blir han dømt, blir det en mild symbolsk straff. Er ikke dette en etterlevning fra middelalderen som ikke har noe i et moderne samfunn å gjøre?
  69 I flere muslimske land (ikke alle) omskjæres jenter i Allahs navn. Ved skjulte film og lydbåndopptak er det bevist at fremtredende muslimer og Imaner støtter praksisen. Er ikke dette en grotesk skikk?
  70 I Norge har vi flere innvandrer grupper og mange forskjellige religioner. Hvorfor er det stort sett bare Islam det er noen integreringsproblemer med?
  71 Godtar du at det er kun statsmakten som har monopol på å utøve vold?
  72 Statsråd Trond Giske uttalte engang at Islam trenger en reformasjon, støtter du forslaget?
  73 Flere muslimske taxisjåfører nekter å ta med blinde / førerhunder i bilene sine. Bør de da kjøre taxi ettersom blinde mennesker er veldig avhengig av taxitransport?
  74 Flere muslimer krever bønnerom på arbeidsplassen. Er ikke dette et særkrav som ikke har noe med ansettelsesforholdet å gjøre?
  75 Skal Israel kunne eksistere som egen stat innefor trygge og sikre grenser?
  76 Hvorfor står æresbegrepet så sterk i muslimske land / samfunn / kultur?
  77 I Nederland har bankene sluttet å gi ut sparegriser for at muslimene ikke skal bli provosert. Er ikke dette å gå vel litt langt i kultur forståelsen?
  78 Flere muslimer forlanger tilpasset historieundervisning hvor blant annet Holocaust utelates. Støtter du nevnte?
  79 Kan muslimske kvinner håndhilse på fremmede menn?
  80 Kan muslimer jobbe i butikker som selger svinekjøtt og alkohol?
  81 Aksepterer du at det er likestilling mellom kjønnene i Norge?
  82 Skal religion og politikk blandes sammen?
  83 Enkelte muslimforeldre nekter sine barn undervisning i gym, musikk og biologi. Er dette pedagogisk riktig?
  84 Hvorfor er det så mye hjerneflukt fra muslimske land?
  (de med høy utdannelse reiser til vesten for å jobbe)
  85 Flere hevder at islams mobilisering er en gjeng med radikale tapere som ikke klarer å holde tritt med globaliseringen, kommentar?
  86 I den muslimske republikken i Iran straffes en bilist, som ha kjørt på en fotgjenger, etter hvilken religion offeret har. Bør dette inn i norsk veitrafikklov?
  87 Støtter du den norske ytringsfrihet i sin nåværende form?
  88 I England er det en bingosalong som i over hundre år har hatt navnet ”Mecca”. Men etter massive protester fra muslimer og hærverk, så ser de seg nødt til å skifte navn. Støtter du protestene?
  89 Innen helsesektoren har det kommet krav om at kvinnelige muslimer kun skal behandles av kvinnelige leger. Flere kvinnelige muslimske leger får heller ikke behandle menn som følge av press fra den mannlige overhodet i familien. Bør personer med slike holdninger jobbe i helsevesenet?
  90 Hvorfor flytter ingen muslimer frivillig fra Israel til nabolandene?
  91 På enkelte britiske sykehus har muslimer fått gjennomslag for at avtredene ikke må vende mot Mekka. Tror du Muhammed er opptatt av dette? Eller driter han i det?
  92 Skal det være tillatt og utgi, trykke å selge Salman Rushdies ”sataniske vers”?
  93 Disse spørsmålene ble også lagt ut på debatt / forum sidene til . Førstegang ble de slettet etter 2 minutter, vi prøvde igjen under en annen e-mail adresse, så ble de slettet etter 3 minutter. Aksepterer ikke muslimer ytringsfriheten og kritiske spørsmål?

  Liker

 43. Norge

  Europa og vesten har store utfordringer og problemer med troende muslimer på grunn av alle begrensningene det å leve etter og følge Koranen medfører.
  Det er sannheten uansett hvordan man vrir og vender på det. Muslimenes «hellige» bok Koranen sprer hat mot alle andre folkeslag og også mot sine egne.

  Man finner ikke liknende problemer i Europa med buddhister, hinduister, jøder etc, da de fleste av disse faktisk vil integrere seg og tilpasse seg et vestlig samfunn og levesett.
  Hvorfor klarer så mange indere å tilpasse seg, mens mange pakistanere klarer det ikke? De er jo naboland og var tidligere et land. Et ord..islam..
  Klart det finnes vellykkede eksempler med muslimer som lykkes, men det er i hovedsak muslimer som ikke praktiserer eller følger Koranen med alle dens begrensninger og plikter.

  Og i følge koranen så er jo de også vantro og vil møte Allahs skjebne.

  Jeg ser mange likheter med islam og nazisme/facisme som sosialistene hater.
  Det underlige er at nazisme er forbudt, mens islam får lov til å fortsette sin rasistiske, barbariske, kvinnefiendtlige og begrensede ideologi i det demokratiske Europa i 2010. Hvorfor ser ingen av sosialistene dette?

  Hvis man leser koranen så ser man raskt at dette ikke er noen fredens religion. Et liv er ingenting verdt.
  Man elsker Allah mer en sin kone, mor og far og det som står i Koranen er viktigere enn sin egen familie. Virker som det er viktigere å dø for Allahs sak og få 72 jomfruer i paradis.
  Hvis man dør så er det Allahs vilje. Hvor er nestekjærlighet i islam? Jeg ser det ikke.

  Støre og sosialistene snakker om likestilling, frihet, kvinners rettigheter, demokrati etc. Hvor finner man dette i islam?

  Ingen tvil om at Norge og Europa kommer til å få store utfordringer fremover uavhengig om asylstrømmen stopper opp. Er bare et tidsspørsmål før flere selvmordsbombere og terrorangrep vil finne sted.
  Er et paradoks at det i hovedsak er muslimer som i dag utøver terror. Og muslimer kan slutte med å si at vesten begår overgrep mot muslimer.
  Muslimer dreper hverandre, sine egne brødre og forfølger og dreper mennesker med andre religioner i større grad enn andre dreper dem.

  Det er allerede alt for mange mange muslimer i Norge og Europa som hater vesten og alle verdiene et demokrati står for.
  Veldig spesielt at nordmenn og europeere blir sett på som vantro og undermennesker, enda de fleste muslimer kommer fra regimer som steiner mennesker, driver korrupsjon og dreper og forfølger mennesker som er kristne eller som har en annen religion.
  Men en muslim kan jo ikke kritisere en annen muslim.
  De har fått penger, bolig og muligheter i vesten de bare kunne drømme om i sine gamle hjemland. Enda så hater man alt vesten står for.
  Hvorfor er man her da annet enn for å få penger eller etablere islamske samfunn her.
  Hvorfor skal vi respektere deres religion, og synspunkter, når de på ingen måte repekterer andre religioner?

  Om 20 – 30 år vil man se konsekvensene av den snillistiske tanken om at islam kan integreres i Europa.

  Vil det bli borgerkrigliknende tendenser i flere land? Ikke en umulighet.

  Liker

 44. Bente

  Hei

  Veldig godt skrevet bloggstarter!
  Alle nye tenkere har alltid møtt motstand for deres nye representerte fakta; så ja spenn deg fast.

  Det er utrolig hvor mye alle skal påberope Islam, når de selv ikke eier kunnskap om religionen. Kunnskapen har de fått gjennom media, deretter har de bekreftet og overbevist seg selv om ting som passet inn under det allerede dannede bildet.

  Jeg har oppdaget at mange skrivere aldri har kjent en «praktiserende» muslim egentlig, en som forstår Islam fra hjertet. Det er liksom lettere å sitte foran tastaturet og bare fortsetter å skrive vrøvl og bekrefte egen oppfatning enda en gang!

  Liker

 45. Duncan

  I read this to the best of my Norwegian abilities, so I probably didn’t get everything with me.

  But I’d just like to say this, and I hope no one here takes offense.

  Islam has no place in Europe or in the West in general. Sure, the majority of Muslims probably aren’t suicide bombers or extremists, but they all have the general attitude that their belief system is the only correct belief system. So when on the news, they see terror attacks (like the latest one in Sweden) they nod their head in agreement.

  They’d probably never do anything like that themselves, but they’re in agreement with it. Which makes them as guilty as the perpetrators.

  I myself have had a few bad experiences with Muslims during my stay in Norway and Sweden. In one such example, a younger fellow asked me if «I like the gift we gave you». I of course had no idea what he meant and asked him, he said: «9/11». My blood ran cold and I just had to leave lest I do something I’d regret.

  Norwegians (and Americans for that matter) are too concerned about being politically correct. We let «others» trample all over us because we’re afraid to open our mouth and defend ourselves. Islam isn’t just a religion, it’s a political ideal, a political party working hard to make Europe more malleable for Islam. And they know we’re too scared to speak up, so each time someone does say something against the political side of Islam, they counter it and attack us back saying we’re being «racist» or intolerant of their religion. Then the governments of the west all nod in agreement silencing any defense against the Islam politics.

  But don’t take my word for it, instead watch these videos on how Islam is «enriching» the west… (Specifically Norway/Sweden)

  «Welcome to Sweden»

  «Muslim Racism in Norway» (A story about a Norwegian boy being bullied in Oslo because he’s white and an «infidel».)

  «Violent Pro-Hamas Demonstrations»

  These are just a very few videos that highlight the problem. But most people will probably just call me racist and politically incorrect because I state the truth.

  Many Norwegians haven’t experienced Islam face first. I’ve spent 22 months (two tours) in Iraq after 9/11. I was one of the first Americans to step foot in Iraqi soil during the war. I’ve lived in Europe and Asia. So needless to say, my world view is more open then others. And through all of this, I’ve seen one notable thing:

  MASS immigration = destruction of host countries culture.

  (Please note that mass immigration are mostly that of people of the Islamic faith.)

  Come on Norway, take of those politically correct rose tinted glasses and see the truth for what it is. Islam is destroying your country. Within a few years, your children will suffer because of your apathy. It’s time to put your foot down, export those who have no business here back to wherever they came and close up your borders and work on your OWN problems before taking on any more.

  Sincerely,
  Duncan Fisher

  Liker

 46. Kjell

  Jeg synes det er forfriskende å lese et blogginnlegg som dette, det er nyttig for å skape et litt mer nyansert bilde av islam og muslimer. Selv har jeg jobbet med flyktninger og integrering i 10 år, og kjenner meg overhodet ikke igjen i den negative beskrivelsen av muslimer.

  Som vanlig når noen forsøker å nyansere det svartmalte bildet man får gjennom media og nettavisenes kommentarfelter, skal noen forsøke å diskreditere innholdet ved å kreve et mer variert kildemateriale og full bakgrunnsinformasjon om opphavspersonene. Det er pussig at denne etterretteligheten ikke synes å være like viktig når de selv sprer sin eder og galle.

  Liker

 47. odin

  kjell har du skylappene på? venligst svar på spørsmålene til ahmed, de vil gi deg litt svar på din naive vilfarelse.
  Sliter selv med ett asylmotak her på nærbø, hvor skolebarna må kjøres til skole/trening, pga muslimske asylsøkere faktisk har gått løs på barna,spark slag osv. dette er voksne folk som går løs på barneskoleelever. det har vært flere møter med ledelsen på motaket, men får til svar fra de at vi må forstå deres kultur væremåte osv.
  min samboer har også flere ganger blitt antastet på bussen av samme folka, og tar nå tog til sandnes og buss videre derfra, hvor mye skal vi nordmenn finne oss i? mindre og mindre forhåpendligvis ettersom opinionen er i ferd med og snu.

  Liker

  • Kjell

   Ingen forsøker å benekte at bosetting av flyktninger medfører noen utfordringer. Jeg møter også disse i mitt daglige arbeid. Det er imidlertid den evinnelige svartmalingen man bør komme til livs. Situasjonen er nemlig ikke på langt nær så ille som mange skal ha det til. Og svartmalingen i seg selv er faktisk egnet til å medføre ytterligere stigmatisering av flyktninger og innvandrere. Det er dette som er farlig, når innvandrere føler seg ekskludert fra samfunnet, mens innvandringskritiske røster pisker opp stemningen og skaper mer fremmedfrykt.

   Dessuten er det interessant at du og mange av dine meningsfeller så utrolig lett klarer å diskreditere synspunktene til oss som kan fortelle om de positive erfaringene vi har. Jeg innser at virkeligheten er ganske så nyansert, mens det virker som om du tror din lille flik av virkeligheten er den hele sannhet. Det virker som om mange overhodet ikke er interessert i nyansene, kun svartmalingen. Kan det være at det er dere som har glemt å ta av skylappene?

   Liker

   • R

    Det er ikke innvandrer og flyktninger vi snakker om her. Det er den grusomme ideologien islam. Hvis en gruppe mennesker forplikter seg til å drepe alle som nekter å underlegge seg islam, hvilket er en muslims hovedoppgave, jfr sure 9:5, så kan vi ikke si at dette er bra!!!!

    Liker

 48. Nora

  Noen som har hørt om Ayaan Hirsi Ali? Hvis ikke, er det på tide!
  Og ja, hvor mye skal vesten finne seg i?

  Liker

 49. Nordmann

  Hvis muslimer er så fredelige, hvorfor var det flere som stilte opp i tog mot Muhammed karikaturene enn det var mot terrorisme?

  Viser jo at de er hårsåre og for vold. Og nei, jeg hater ikke muslimer (kjenner flere flotte mennesker, som tilfeldigvis er muslimer), men virker om om mange ikke vil følge norske regler angående mange ting.

  Liker

 50. Hanyoumaru

  jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: «NÅ ER DET NOK KRITIKK MOT USKYLDIGE» der er ikke Grenser på kritikk lenger. for det første, det er KRISTENDOM (tro det eller ei) som er størst på relgionsplager i verden, de har ofte en finger dirrekte eller indirrekte (ja det er et faktum) med flere folks selvmord. de får dem til å føle seg mindreverdige og ubrukelige og at det ikke er vært å leve.
  for det andre: de eneste som virkelig er problemet i denne relgionen er de HJERNELØSE tåpene som tror blindt på alt sammen. ikke alle er slik faktisk vil jeg si de er i mindretall.
  for det tredje er faktisk hovedproblem i dette landet NORDMENN (ja det er sant) så mye kritikk du finner i media lar seg lett spres til de tankeløse som ønsker å ikke gli ut i samfunnet, med andre ord de som følger andres meninger uten å tenke. jeg har levd i dette landet i hele mitt liv, og i alle mine år har jeg blitt mobbet av NORDMENN etniske nordmenn. jeg har blitt kritisert og hatet av KRISTENE. jeg kan ikke nevne en ENESTE muslim som kritiserte meg for mine valg, jeg har aldri møtt NOEN utlendinger som plaget meg for å være norsk. dessuten er det faktisk både ytringsfrihet OG relgionsfrihet i landet. dere er raske til å ta det opp i sammenheng av muhammed tegningene (noe jeg personlig mente var en dårlig ide fra begynnelsen av.) men i neste øyeblikk vil dere nekte utlendinger samme frihet. jeg har aldri støttet NOEN relgion, men med så mye tankeløs tomprat om denne gjør at jeg faktisk MÅ gjøre det. så jeg gir denne til ALLE tankeløse folk det ute: «KRITISER MEDIA» hvis noen skal være ansvarlig for dette er det DE som er det. ikke Muslimene. ikke døm alle for en. jeg fordømmer vanligvis Religion i seg selv, jeg har blitt kritisert og hatet for my rang av tallrike synder, men det var kristene som gjore det. så Tenk selv. for en gang skyld.

  Hanyoumaru, Black agent. BB

  Liker

  • Nordmann

   Blitt plaget av muslimer jeg, fordi jeg er Norsk. Svarer man tilbake blir man kalt rasist, noe som er helt latterlig.

   Liker

  • Nordmann

   Hvem pokker har snakket om å utrydde? Du virker meget bitter =P

   Her i sør er det iallfall mye trøbbel med muslimer (gjenger som sloss osv.), men som jeg nevnte så kjenner jeg flere muslimer, som er flotte folk.

   Liker

   • Hanyoumaru

    det er vel antagelig bare det faktum at menneskeheten i seg selv iriterrer vettet av meg. og også på grunn av at jeg er møkk lei av all denne meningsløse kritikken.

    Liker

  • Nordmann

   Ser den ^^

   Liker

 51. ISLAMS SVAR PÅ VÅR TIDS SPØRSMÅL

  REKOMENDERER ALLE TIL Å LESE DET SOM STÅR PÅ DISSE SIDENE!

  Klikk for å få tilgang til Islamssvar.pdf


  MER OM ISLAMS SANNHET:
  http://www.alislam.org/
  http://ahmadiyya.no/

  Liker

  • OttifantSir

   Jeg behøvde bare å lese at dette var en bevegelse grunnlagt av en som tror han er Messias for å forstå at dette er en fyr som er like psykotisk som Jim Jones. Du vet, grunnen til uttrykket: «Drink the Kool-Aid», også kalt massakren i Jonestown, eller Folkets Tempel.

   Liker

 52. frodekruse

  Du skriver om hvor mange som er drept av kristne i konflikter i verden de siste 2000 år. Jeg vil gjerne vite hvor mange jøder som har blitt drept av kristne i forhold til muslimer de siste 2000 år. Tror de tallene er enda verre. Kirkeledere i Europa har hatt en tendens til å få ståpikk hver gang et jøde-pogrom ble utropt i Russland, eller når de kunne støtte en konge i å brenne jødiske innbyggere på bål, etter tortur, hvis de kunne anklages for å skape sykdom, økonomiske problemer eller dårlige avlinger i landet. Hvor mange jøder ble hjulpet av gårde til tyske utryddelsesleire av samarbeidsvillige europeiske kristne på 1940-tallet? Er det rart mange historisk bevisste kristne er hekta på lykkepiller, med slikt på samvittigheten?

  Liker

  • Bente

   Der tar du grovt feil. Les i historiebøkene så finner du ut at jødene faktisk hadde bedre forhold under islamsk styre, f.eks da kristendommen overtok i Spania fikk jødene det mye verre. Dette fordi Islam har en egen lov for beskyttelse ovenfor landets innboere!!

   Liker

 53. Nico

  Faktum er jo at de som driver med terrorisme har misforstått alt som heter religion!
  Dessuten, hvis en muslim gjør kriminelle handlinger så vil det bli opplyst i media som «en muslim gjorde ditt og datt». Men hvis en kristen gjør kriminelle handlinger så vil det aldri stå «en kristen mann gjorde ditt og datt»! Hva med han gærningen i Arizona som nettopp drepte 6 stykker, innkludert en 9 år gammel jente? Står det over alt at om han er kristen eller ikke? Hadde han vært muslim er jeg sikker på at det hadde vært på alle forsider og overskrifter i den vestlige verden.

  Liker

  • frodekruse

   Jared Lee Loughner (Arizona attentatet) er ingen av delene. Han har jødisk mor, så han er vel jødisk etter definisjonen.

   Liker

 54. OM SHARIA LOV  Elsker Norge!

  Liker

 55. SHARIA LOVENS FILOSOFI


  LOGISK?

  Liker

 56. Duck Manson

  Hvorfor gå helt tilbake til år 0? Er det for å bevise at dagens muslimer kan sammenlignes med kristne for 2000 år siden når de var fullstendig idioter? Og hva beviser det? Kanskje vi bør vente et par tusen år før vi blander muslimer med resten av verden.

  Liker

  • Hanyoumaru

   så vi overser det faktum at dette var en HELT annen tidsalder, hvor folk tenkte anderledes?

   Liker

   • anonym

    Noen av oss tenker annerledes i dag. Vi har hatt en utvikling. Andre er ikke ferdig med denne utviklingen ennå, og det hadde sikkert vært greit å vente med å mikse disse to gruppene før begge var utviklet til tilnærmet samme nivå.

    Liker

 57. Sharia

  Hvis man fordyper seg i sharia lovene så finner man ut at, ingen steder i Islam står det at steining skal brukes i form av straffing, as a matter of fact steining er ikke nevnt i Islam en gang!
  Når det kommer til henging så nevnes ikke det heller noen steder i Islam!

  Dødstraff er heller ikke nevnt som et straffe metode, men det står at hvis en person dreper en annen person kan den personen få dødsstraff MEN Islam sier det er bedre å tilgi. Ikke misforstå meg, ved å tilgi mener ikke Islam at gale drapsmenn skal ut i samfunnet, men at de kan få fengselstraff istedenfor dødsstraff!

  Alle «muslimske» land som henger, steiner og pisker pga miniskjørt gjør det kanskje i Islams navn med tunga, but the facts are straight reverse!

  Folk må skjønne at ved å studere sanneheten om Islam kan vi sette på plass islamske ekstremister!

  Til islamske ekstremister, dere peker mot vesten, but take a look at your blood filled hands, then you’ll see that the other four fingers are pointing at urself!

  Ønsker alle en fin dag videre og kjør forsiktig isglatt ute :)

  For mer info!
  http://www.alislam.org/

  Liker

 58. stigma

  Hvorfor svarer du ikke på de 93 spørsmålene til Ahmed? Ingenting å komme med??

  Liker

  • Fordi jeg har en jobb som gjør at jeg ikke kan bruke hele dagen på å svare på spørsmål, i hvert fall ikke 93 stykker. (Hvis det var meg du mente).

   Liker

  • 93 spørsmål

   Har ikke personlig svaret på alle 93 spørsmålene til Ahmed, men har legget ut en link om en bok som svarer på de spørsmålene. Når det kommer til spørsmål som handler om kriminelle muslimer så finnes det ikke noen svar enn at det er mennesker som begår feil valg under Islams navn. Samfunnet lider pga sånne kriminelle og Islam blir settet i dårlig lys!

   En liten sitering av Profeten Muhammed (fred være med han) om hva som kommer skje med muslimer i framtiden:
   -«There will come a time upon the people when nothing will remain of Islam except its name only and nothing will remain of the Quran except its inscription. Their mosques will be splendidly furnished but destitute of guidance. Their divines will be the worst people under the heaven and strife will issue from and avert to them.»
   (Mishkatul Masabih, Kitabul Ilm)

   Jeg legger ut svarene som jeg syns gir svar på Ahmeds 93 spørsmål, det er en bok og jeg håper den gir dere de svarene dere er ute etter!

   Klikk for å få tilgang til Islamssvar.pdf

   For mer info!
   alislam.org
   ahmadiyya.no

   Liker

 59. Georg

  karibua
  11/01/2011 klokken 13:29
  Vennligst bevis at alle mine kilder er “forskere” uten troverdighet. Jeg skjønner at du vil anbefale forfattere du selv er enig med, men du kan ikke avfeie tunge forskningsinstitusjoner med et par setninger. Da bør du skaffe deg et diktatur der du kan styre kunnskapsproduksjonen og bare få de resultatene du liker.

  Bevisbyrden pålegger den som setter frem en påstand – uten nærmere referansen etc… mao det er du som skal «bevise» at den forsker du viser til er anerkjent og vederheftig – ikke undertegnede.

  Man – i motsetning til deg, later det til – er undertegnede kjent med islam og
  debatten omkring og det kunne være mer interessant å vite hvorfor så mange kvinner, – men så få menn, kjemper iherdig for islam og muslimenes interesser (i Norge? )

  Liker

 60. Marius

  Nok en sosialist som uttaler seg om ting hun ikke har greie på. Har du noen gang vært i Oslo? Tatt deg en tur på Holmlia, Furuset, Stovner eller liknende? Avishistoriene man leser som handler om Grønland er småting sammenliknet med disse stedene!

  Liker

  • Hjelpe meg, jeg bor i Oslo et steinkast unna Furuset. Tar daglig t-bane fra Furuset eller tog fra Haugenstua, og har aldri opplevd noe ubehagelig der omkring. Sosialist er jeg ikke. Pleier du alltid å påstå ting om folk du ikke kjenner? Jeg har bodd i Oslo i 13 år og aldri hatt noen grunn til å frykte eller mislike muslimer. Når jeg leser kommentarene fra en del nordmenn her blir jeg skremt, og håper dere bor langt unna meg og mine nærmeste. Her lever vi i fred, muslimer og andre. Jeg har ingen tro på at hat fører til forbedring av noe som helst, og jeg vil ikke anbefale noen å forlese seg på hat-litteratur verken om muslimer eller andre folkegrupper. Jeg har aldri møtt noen utenfor internett som snakker slik som dere og håper jeg slipper å møte dere i virkeligheten.

   Liker

   • Ahmadiyyat

    Jeg føler med deg Kari! Jeg er en aktiv blogg leser og jeg blir like forbauset hver gang jeg leser folks grove kommentarer!
    Når jeg skrur av skjermen og går ut blant folk opplever jeg sjeldent sånt hat og intoleranse, uansett om det er etnisk norske eller innvandrere så har jeg aldri opplevet hat og egoisme til det nivået som slike kommentarer viser i det norske samfunnet. Selv er jeg en Ahmadi Muslim, siden 1970 har vi blitt forfulgt i Pakistan og det er stiftet blasfemiske lover mot oss som majoriteten misbruker til den grad at mange ahmadi muslimer blir drept, misshandlet, diskriminert, og de som utfører disse umenneskelige handlingene slipper unna! Men vi gir oss ikke, selv om den pakistanske staten har deklarert oss som ikke muslimer står vi fast ved å videreføre Islams sanne lære!

    Når man leser slike kommentarer så føles det som de fleste er så hatfulle at det er skremmende og forvirrende fordi man har jo aldri hørt om disse folka i offentligheten, så hvor er det disse folka gjemmer seg, når og hvordan har de og deres påstander tenkt å komme frem!

    Den tiden vi lever i nå er det lett å få kunnskap om ting som er basert på fakta takket være teknologien, men når vi får fakta velger vi å nekte den bare fordi det sårer egoen.

    Når det kommer til selve religionen Islam så råder jeg folk som er kritiske til å søke sann kunnskap om Islam, men først ekskluder det dere hører om Islam i media, av mullaer og ekstremister!
    Søk kunnskap på egenhånd ved å lese Koranen, Profeten Muhammed (fred være med han) sine Hadith(uttalelser) og vår kjære reformator og Messias Mirza Ghulam Ahmed sine bøker.

    Søk sannhet og kunnskap med åpne og ærlige sinn sånn at hjertet og fornuft dømmer, og ikke egoismen og arrogansen!

    Klikk for å få tilgang til Philosophy-of-Teachings-of-Islam.pdf

    http://ahmadiyya.no/

    Stå på Kari, ønsker deg lykke til videre med å søke sannheten og videreføre den:)

    Liker

 61. Hvor er Islam!

  For å studere hvordan selve religionen Islam er, skal man ikke se hvordan samfunnet i f.eks. Saudi Arabia følger Islam.
  Hvordan Islam ser ut idag i de fleste landene er pga kulturen, politikk, blir blandet sammen med religion og mange autoriteter misbruker religion for å gi sine uttalelser «bakup». Mange ser ikke forskjellen lengre og det leder til at religion sakte mister essensen sin. Dessverre er dette i ferd med å skje i alle muslimske land. Det står i Koranen og Profeten Muhammed (fred være med han) sine Hadith om at det kommer komme en tid da Islam kommer trenge en reformator i form av Messias. Den tiden er kommet for lenge siden og reformatoren (Messias) har også ankommet for hundre år siden men dessverre har majoriteten av Islam valgt å nekte han!

  En uttalelse av Profeten Muhammed (fred være med han)
  «There will come a time upon the people when nothing will remain of Islam except its name only and nothing will remain of the Quran except its inscription. Their mosques will be splendidly furnished but destitute of guidance. Their divines will be the worst people under the heaven and strife will issue from and avert to them.»
  (Mishkatul Masabih, Kitabul Ilm)

  For mer info!
  alislam.org
  ahmadiyya.no

  Ha en fortsatt fin dag:)

  Liker

 62. Hans

  de holder jo på som besatte i egne land..jeg sier heller ikke at flertallet av muslimer er slik, og drar ikke alle under en kam, men det er uheldigvis slik at noen få kan bestemme over veldig mange og få de til «slaver», bare de får/har makt til det.
  Hvorfor er det stadig tilfeller t.o.m her i Norge at biter av sharialover blir dratt inn, det hadde ikke vært noe problem om alle kunne forholdt seg til de lover som landet de kommer til har. Det hadde vært inkludering, men slik det er i mange land nå, ekskluderer myndigheter egen kultur og opprinnelige statsborgere ved å ta utrolige hensyn til kulturen/reglene de kommer FRA..det er da jeg mener det er noe veldig galt, og en del muslimer ødelegger desverre for mange andre, som sikkert klarer å tilpasse seg.

  Enkelte sier f.eks at det er ikke Islam som dreper (terror), det er sinnsyke mennesker som er årsaken. Med den logikken, så ville det altså vært utrolig mye flere buddhistiske, kristne, og hinduistiske terrorangrep/grupper o.l.
  Mulig de ER sinnsyke, men det skulle ikke være noen grunn til at akkurat den religionen har så utallig mye mer sinnsyke enn andre «verdensreligioner». Ja, jeg vet kristne opp gjennom tida har vært innblanda i mye krig og det er ikke vits i å benekte, men slik en del muslimske land holder på idag skulle en tro det var i GT tider, med den terroren innad i landa og de brutale, primitive lovene.

  Se på forfølgelsen av kristne i f.eks arabiske land, kristne som ikke tør feire jul engang, og med god grunn. I bl.a Irak, Iran, Saudi Arabia er tilstandene ekstreme. Men dette kommer ikke ofte frem i media, utenom nå i jula, hvor flere hundre ble drept når muslimer bomba kirker i Irak, Nigeria og t.o.m EGYPT! De vil jo rense landa for ikke-muslimer, og uansett holdning til mange muslimer, så er jo det et faktum. Kunne skrevet mye mer, men jeg stopper nå, for akkurat denne forfølgelsen går så sterkt innpå meg at jeg blir nok aldri ferdig om jeg virkelig begynner.

  Og en ting jeg stadig legger merke til, er at istedenfor å fordømme terror, så begynner muslimer å prate om forhistoriske ting og bli skikkelig aggressive for ingenting, kommer med direkte trusler e.l. Det gjelder faktisk 14 av 15 som jeg har erfart personlig på nettsteder, og bare det er skremmende, og gjør at de er med på å forsterke inntrykket av en total intolerant og voldelig religion..synd, men da blir det slik.

  Den statistikken du nevnte, husker ikke hva det var fra, men det med Storbritannia gjør den jo likevel uholdbar..uansett, hvis det var fra europol, så er deres definisjoner slik: (deres statistikk viser at ca 90 % er separatister, derfor er deres definisjon interessant og viktig for å skjønne statistikken)

  Om separatister
  «Target selection remains dependent on
  the political goals of the groups concerned.
  As in previous years, Corsican separatist
  terrorist groups mainly targeted private
  property or individuals, while Basque
  separatist terrorist groups mainly carried
  out attacks against business and governmental
  targets.» (Altså er målene eiendom eller individer,
  men i praksis sjelden mennesker)

  Om islamister

  «Arrests made in Spain, Belgium, France
  and other countries were related to attack
  planning activities. These plans indicate
  that Islamist terrorists aim at causing
  indiscriminate mass casualties.»
  (Altså massedrap, jo flere døde jo bedre.)
  Om hva som defineres som «terrorist offences»

  «Terrorist offences include
  1. attacks upon a person?s life which may cause
  death;
  2. attacks upon the physical integrity of a person;
  3. kidnapping or hostage taking;
  4. causing extensive destruction to a government
  or a public facility, a transport system,
  an infrastructure facility, including an information
  system, a fixed platform located on
  the continental shelf, a public place or private
  property likely to endanger human life
  or result in major economic loss;
  5. seizure of aircraft, ships or other means of
  public or goods transport;
  6. manufacture, possession, acquisition, transport,
  supply or use of weapons, explosives or
  of nuclear, biological or chemical weapons,
  as well as research into and development of
  biological and chemical weapons;
  7. release of dangerous substances, or causing
  fires, floods or explosions the effect of which
  is to endanger human life;
  8. interfering with or disrupting the supply of
  water, power or any other fundamental natural
  resource the effect of which is to endanger
  human life;
  9. threatening to commit any of the acts listed
  above.»

  Her er jo punkt 9 veldig avslørende. De teller til og med hver gang man ringer inn og truer med å gjøre noe fra de første punktene. Muslimske terrorister vil jo drepe, så de ringer ikke inn trusler.

  Prøvde legge inn nettopp, mulig den var for lang?? deler den i 2 nå da.

  Liker

 63. solidaritet

  VELDIG bra blogginnlegg Karibua!!!!!!!!

  Liker

 64. Hans

  Noen linker, bare av hendelser den siste tida, kunne dratt med utallige flere, men nå orker jeg ikke mer ;p og legg merke til at noe er fra vg, som er veldig politisk/sosialistisk styrt, og unnlater å fortelle veldig mye, men noe kommer visst frem der og.

  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10020672
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10012957
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10042243
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10020999
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10020660
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10028933
  http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7370559
  http://www.vl.no/verden/article3767.zrm
  http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article3979372.ece
  http://miff.no/nyheter/2010/11/16SkrekkregimetTilHamas.htm

  http://www.miff.no/x-Islam.htm
  «Slik så sunni-muslimenes topp-teologer på jødene i 1968
  Eksempler på omtale av jødene og Israel av religiøse ledere i den sunni-muslimske retningen under Den fjerde konferansen ved Det islamske forskningsakademiet (1968) ved Al-Azhar universitetet i Kairo:
  Ikke noe godt kan ventes fra jødene hvis de ikke lever under Islams vern som lojale og lydige undersåtter.
  Jødenes onde natur er årsaken til at ulykker og katastrofer kommer over dette folket spesielt.
  Jødene har ikke det minste rett til å eie noe av Palestina.
  Svakhet og ettergivenhet i dette er forræderi mot Allah.
  Løgner er synd unntatt hvis de blir sagt for å bedre velferden for en muslim eller for å redde ham fra ulykke.»

  Liker

 65. oppgitt

  Indonesia har sharia lover mange steder i landet.
  Er bare historikere som er interessert i fortiden la oss heller fokusere på nåtiden og fremtiden. Omveltninger skjer.

  Liker

 66. Hans

  England er jo uansett et godt eksempel på hvilke tanker som dominerer blant unge muslimer der, og hvilken vei det går..men ikke rart heller, når ca 6000 barn blir opplært i sharialover på skoler bare i London.

  Liker

 67. Ola Nordmann

  flere individer her skriver «islam» har drept såså mange. hvor inkompetent går det ann og bli. «islam» har ikke drept en enste person det er enkelt individer som tar sine valg og uheldigvis er født muslimer .

  Liker

 68. Naila

  BRA skrevet karibua!!! :)

  Liker

 69. Salam alekium, hei og måtte fred være med deg/dere som det så vakkert betyr =)
  stor respekt til dg Kari for å ha rettet på misforståelser om Islam!det du gjør her er bl annet hva Islam oppfordrer til!
  MEN bare som tilleggsinfo til deg/dere som litt tidlig i innlegget her lurte på hvorfor vi muslimer kun demonstrerer ifrb med karkaturtegningene av profeten Muhammed (måtte fred være med både han og halle de andre proftene) og ik ifrm terror osv…vel da skal dere vite at vi møter opp gjør så godt vi kan uansett urett som skjer, for det er vi pliktige til i Islam. og hvis du ikke tror meg så er det bare å dukke opp på undernevnte event og se for dg selv eller vent litt du som lurte sånn visste sikkert ikke om demonstrasjonen en gang…? ellers ha en fin dag videre til dere alle, mine brødre og søstre av denne blå planeten samt mine brødere og søstre av religion =)
  Muslimsk Fellesråd i Rogaland (MFR) arrangerer og inviterer til fellesmarkering mot terror.

  Alle, uansett livsynsmessig eller politisk bakgrunn, er hjertelig invitert til å stå samlet mot terror, og til å demonstrere en aktiv støtte for et inkluderende samfunn grunnet i toleranse. Vi henstiller alle om å møte opp mannsterke til dette arrangementet.

  Sted: Torget, Stavanger
  Dato: Lørdag 8. januar, 2011 Kl. 14:00 – 15:00

  Mer om arrangementet på Facebook, her. (Gå inn på Islam.no)

  Liker

  • anonym

   @lina :

   Du snakker om hva Islam oppfordrer til, og at dette er så ‘bra’. Hvorfor er det da såpass sprik mellom hva Imanene sier og hva Islam egentlig oppfordrer til ? Skal ikke Islam i dag defineres til hva som faktisk forkynnes av de (selv)utpekte lederne innefor Islam ?

   Gjør du det, er det mye som ikke tåler dagens lys sett med Norske øyne (og alle andre som setter menneskeverd og respekt for medmennesker høyere enn tvilsomme profeter fra middelalderen). For å få frem dette må man imidlertid ty til skjulte video-opptak o.l. siden Imanene er veldig ‘flinke’ til å opptre som ‘normale’ mennesker når de uttaler seg offentlig…

   Liker

 70. Somera A

  Takk for en herlig artikkel! Har ik lest en så faktabasert artikkel på lenge! Er lei av myter og synsing. På tide verden ser sannheten «bak bildet»

  Liker

 71. Tony Santiago

  Jeg kan ikke se at denne forskningen betyr så mye, fordi det er nåtiden vi lever i, og det er hva som skjer i dag, som er mest interessant for oss. La meg nevne at av alle mennesker som er forfulgt i dag, er kristne mest utsatt.
  Se artikkel under:

  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10028933
  Kristne lider i dagens verden mer under forfølgelse enn tilhengere av noen annen religion. Verst er forholdene i Nord-Korea, men det er svært ille også i Iran og Afghanistan, mener en tysk teolog.

  VG Nett følgerTro og livssyn
  Den katolske teologen Daniel Bogner ved universitetet i Münster vest i Tyskland sa onsdag til nyhetsbyrået DPA at angrepet mot en koptisk kirke i Egypt første nyttårsdag er en påminnelse om trusselen mot de kristne. 23 mennesker ble drept i denne terroraksjonen.
  – Det er uten tvil slik at kristne for tiden er den hardest pressede religiøse gruppen i verden, sa Bogner.
  Nord-Korea toppper verstingliste
  Han anklaget Vatikanet for å ha et altfor enkelt syn på trusselen mot kristenfolk og ikke skille mellom fredelig politisk kamp og ren forfølgelse.
  Nord-Korea inntar for niende gang på rad verstingplassen på den kristne organisasjonen Open Doors’ liste over land der religiøs forfølgelse er utbredt.
  Iran beholder andreplassen, mens Afghanistan avløser Saudi-Arabia på tredjeplassen.
  I åtte av de ti landene øverst på denne listen er islam den mest utbredte religionen. Open Doors anslår tallet forfulgte kristne i de 50 landene verden over som organisasjonen har gransket til rundt 100 millioner.
  (artikkel slutt)

  Hvert år blir ca 200 millioner kristne i ca 60 land forfulgt for sin tro. De fleste av disse landene er muslimske. For disse meneskene gir din forskning ingen trøst eller mening..
  Se artikkel under:

  «Kristne blir forfulgt i 60 land»
  200 mill. kristne opplever forfølgelse for sin tro, viser rapport til FN.
  Det er i dag hele 200 mill. kristne i 60 land som blir forfulgt for sin tro. Hovedårsakene er at de kristne blir beskyldt for å true nasjonalfølelsen og utfordre andre religioner.
  Dette avslører en rapport som lederen i World Evangelical Alliance nettopp har levert til FN. – Kristne er den største folkegruppe i verden som blir forfulgt. De blir nektet sine fundamentale menneskerettigheter bare fordi de er kristne. Det er oppsiktsvekkende med tanke på at kristendommen er den største religion i verden i dag, uttaler Johan Candelin, leder i World Evangelical Alliance, ifølge den danske ukeavisen Udfordringen.
  114 land
  Han har nylig skrevet en rapport til FN om situasjonen for de kristne rundt omkring i verden. Undersøkelsen bygger på studier i 114 land. World Evangelical Alliance representerer på verdensplan 150 mill. protestanter, og fikk offisielt observatørstatus i FN i 1997.
  Candelin tror at hovedårsaken til forfølgelsene er at kristendommen vokser mest i land der menneskerettighetene krenkes – eller rett og slett ikke eksisterer.
  – Andre grunner er at myndighetene føler at det voksende antall kristne i et land truer landets identitet og de religioner som hittil har dominert i befolkningen. Dessuten taler kristne svært åpent om demokrati og menneskerettigheter. Det bekymrer også totalitære regimer at kristne er forbundet med andre kristne i et internasjonalt nettverk. I tillegg mener de at innflytelsen fra Vesten, særlig fra USA, kommer til landet via de kristne.
  Tre stadier
  Johan Candelin er leder av religionsfrihetskommisjonen i alliansen. Han påpeker i rapporten at forfølgelsene av kristne foregår i tre stadier: Desinformasjon som går ut på å ødelegge de kristnes gode omdømme og spre falske rykter. I tillegg er diskriminering en vanlig fremgangsmåte, for å gjøre de kristne til annenrangs borgere. Og så brukes represalier for å plage de kristne, enten åpenlyst eller i det skjulte. KPK
  Artikkelen er hentet fra avisen Norge i Dag.

  Se listen fra Åpne Dører / Open Doors over de 50 værste landene på forfølgelse av kristne.

  Klikk for å få tilgang til Forfolgelseslista-2010.pdf

  Liker

  • La meg nevne at bare ett avsnitt i min bloggpost handler om fortiden, resten handler om nåtiden. Min bloggpost er ikke skrevet for kristne i andre deler av verden som ikke kan norsk. Men det er fint hvis du viser dem din støtte. Jeg har ingen tro på å vise en gruppe støtte ved å angripe en annen gruppe, men det fins mange bedre måter å støtte på. Da jeg skrev denne bloggposten hadde jeg ingen anelse om at VG ville legge den på forsiden, så den var skrevet for et helt annet publikum. Hvis jeg visste at den ville havne på VG nett ville jeg nok ikke skrevet den i det hele tatt. Jeg får veldig lite positivt ut av denne angreps-forsvar måten å diskutere på, men jeg føler jo at jeg må forsvare meg når jeg blir angrepet. Vanligvis kommuniserer jeg med folk på en helt annen og mer fruktbar måte.

   Liker

   • Tony Santiago

    Mitt poeng var, at dersom man skal kunne si at Islam og muslimer ikke er farlige for oss her i Vesten, så blir det feil å gjøre det uten å først ha gransket hvordan muslimer behandler kristne minoriteter i egen land. Å vise til forskning på hvem som har drept flest siden år 0, blir da meningsløst.
    I Islam finnes det to begreper som du kanskje ikke kjenner til, nemlig Dar al Salam og Dar al Harb, -Fredens Hus, der Islam er i flertall og råder, og -Krigens Hus, der muslimer er i mindretall, enn så lenge. Da finnes det regler for hvordan muslimer i Krigens hus, skal oppføre seg, inntil situasjonen forandres til Fredens Hus, og Islam blir rådende i landet. For da å kunne finne ut om hva det innebærer for oss i Europa, dersom Islam skulle bli en majoritets religion, bør man se hvordan muslimer behandler minoriteter i muslimske land.

    Liker

 72. Venstrevridd rødstrømpe

  Må si at de spørsmålene fra Ahmed setter all annen argumentasjon til side. Ble plutselig stille med argumentasjon…å vise til en link kan vel strengt talt ikke sees på som et svar….

  Er den del diskusjon om sharialovene her. Her er Sharialovene i sin helhet:

  Alle borgere må be fem ganger hver dag. Hvis det er tid for bønn, og du blir tatt mens du gjør noe annet, vil du bli pisket.
  Alle menn skal ha skjegg. Den riktige lengde er minst en knytteneve under haken. Hvis du ikke overholder dette, vil du bli pisket.
  Alle gutter skal gå med turban. Gutter fra første til sjette klasse skal ha svarte turbaner, gutter over sjette klasse skal gå med hvite turbaner. Alle gutter skal være kledd i islamske klær. Skjortekrager skal kneppes.
  Sang er forbudt.
  Dans er forbudt.
  Kortspill, sjakk, hasardspill og drageflyging er forbudt.
  Å skrive bøker, se film og male bilder er forbudt.
  Hvis du holder parakitter, vil du bli pisket. Fuglene dine vil bli drept.
  Hvis du stjeler, vil hånden din bli hugget av ved håndleddet. Hvis du stjeler en gang til, vil foten din bli hugget av.
  Hvis du ikke er muslim, gis følgende tillatelser i en overgangsfase: Du skal ikke utøve din religion der du kan sees av muslimer. Hvis du gjør det, vil du bli pisket og fengslet. Hvis du blir tatt i å forsøke å konvertere en muslim til din tro, vil du bli henrettet.
  Om du ikke kan følge islam, må du flytte til et annet land.

  Hvis du er kvinne:

  Du skal alltid holde deg inne i ditt hjem. Det sømmer seg ikke for kvinner å gå formålsløst ute.

  Hvis du går ut, skal du være i følge med en mahram, en mannlig slektning.
  Hvis du blir tatt alene på gaten, vil du bli pisket og sendt hjem.
  Du skal ikke under noen omstendigheter vise ansiktet ditt. Du skal dekke deg med burka når du går ute. Hvis du ikke gjør det, vil du bli alvorlig straffet.
  Kosmetikk er forbudt.
  Smykker er forbudt.
  Du skal ikke kle deg i iøynefallende klær.
  Du skal ikke snakke uten å være snakket til.
  Du skal ikke ha øyekontakt med menn.
  Du skal ikke le på offentlige steder. Hvis du gjør det, vil du bli pisket.

  Du skal ikke lakkere neglene dine. Hvis du gjør det, vil du miste en finger.
  Det er forbudt for piker å gå på skole. Alle skoler som underviser piker skal stenges umiddelbart [1].

  Det er forbudt for kvinner å arbeide.
  Hvis du blir funnet skyldig i ekteskapsbrudd, vil du bli drept ved steining [1] [2].
  Lytt. Lytt nøye. Adlyd.

  http://www.sharia.no for mer informasjon…leder for muslimsk råd i Norge mener at disse retningslinjene kommer foran norsk lov…..I rest my case…

  Liker

  • Hvor mange muslimske menn ser du i Norge med turban? Vi har noen sikher som bruker det, men det er en annen religion. Jeg har heller ikke sett muslimske kvinner i Norge med burka, selv om mange bruker hijab og noen bruker niqab. Teori og praksis er to ulike ting. Det er veldig få av dere som snakker om den faktiske virkeligheten blant muslimer i Norge og Oslo i dag. Den synes jeg Olav Elgvin beskriver godt i bloggen sin. Han har fulgt norske muslimer i halvannet år og kommer med bok senere i år.

   Liker

   • anonym

    Vi har heldigvis ikke kommet så langt i Norge ennå at det er innført sharia-lover, men når den dag kommer vil det jo være disse reglene som er ‘loven’, og da vil nok bildet se litt annerledes ut…

    Liker

 73. Tony Santiago

  Dersom Islam er en fredelig og ufarlig religion, hvorfor er det da slik at antallet kristne i Midt Østen, der Kristendommen oppstod, har minket drastisk de siste ti-årene?

  Se artikkel:

  Where Have All the Christians Gone?

  November 25, 2001
  by Carl Pearlston
  In early November, the Los Angeles Times featured an article about a 14-year old Israeli boy murdered by a Palestinian terrorist in a bus attack. The article discussed the resultant incursions by Israel’s army into the nominal territory of the Palestinian Authority, and talked of damage inflicted by Israeli forces «on the largely Christian city of Bethlehem and its residents.»
  While this statement regarding Bethlehem being a Christian city would have been true 50 years ago when Christians were 90% of the population, it is grossly untrue today when they number only 35%, and are continually dwindling both as a percentage and in absolute numbers. This Christian population reduction is a fact not only for Bethlehem, but for the entire area. Consider, for example, that in the last census conducted by the British mandatory authorities in 1947 there were 28,000 Christians in Jerusalem; the census conducted by Israel in 1967 after the Six-Day War showed just 11,000 Christians remaining in the city. This means that some 17,000 Christians (or 61%) left during the days of Jordanian King Hussein’s rule over Jerusalem, and were replaced by Muslim Arabs from Hebron. Pope John Paul II was mindful of these sobering facts when, on the occasion of his visit to Bethlehem in March 2000, he urged Arab Christians to remain in Bethlehem, the home of Christianity, saying, «Do not be afraid to preserve your Christian heritage and Christian presence in Bethlehem.»
  This serious error in not recognizing the decline of Christianity in its ancient home by a staff writer and copy editor of a leading newspaper is symptomatic of a general media neglect of the plight of Christians under Islamic governments, facing the abuses of radical Islamicists.
  When the invading Arab Islamic armies swept out of the Arabian peninsula in the 7th century and conquered Palestine (which was roughly the area of present-day Israel and the West Bank), the inhabitants were almost entirely Christian and Jewish subjects of the Christian Byzantine Empire. Since that time, except for the relatively brief period of the Crusader kingdoms, the Christian presence has steadily declined. By the beginning of the 20th century, Christians were only 13% of the total population; today they are less than 2% of the 2.8 million Palestinian Authority population and about the same for the 6-million Israeli population. Forecasts for the future envision a total Christian presence of only a fraction of 1% by mid-century, thus abandoning the home of Christianity.
  The Palestinian Christians are subject to subtle institutional discrimination by the Palestinian Authority, whose official religion is Islam, and whose basic laws reflect the Koranic Shari’a. The militant rhetoric of Hamas, Hezbollah, and Islamic Jihad, which advocates a unified fundamentalist Islamic state over the entire Mid East, offers no comfort to Arab Christians, who have been fleeing the area at four times the rate of Moslems. There are presently more Palestinian Christians living abroad than in their homeland.
  The situation to the north in Lebanon shows much the same reduction of Christian population. In 1975, before the 15-year civil war which wrought havoc on the structure of Lebanese society, Christians (primarily Maronites affiliated with the Roman Catholic Church) were nearly 60% of the population. They are now only 25-30% of the roughly 4 million population. Although formerly a clear majority in charge of the country, currently Christians are an embattled minority, fearful of the nation’s growing Islamization. Since 1975, more than 600,000 have left for better conditions in Europe, Latin America, and the US; about 150,000 were killed in the war. Christians remaining have seen their influence further marginalized by the 1995 naturalization of some 300,000 Muslims from various Arab countries. Thousands of Syrian workers have been brought in by the 35,000 Syrian troops who actually control the country. The Iranian Hezbollah, dominant in southern Lebanon, is working to establish all of Lebanon as a fundamentalist Islamic state, and had some success in the last elections.
  The Maronite Patriarch, Cardinal Sfeir, quoted in Charles Sennot’s excellent series on this subject in the Boston Globe (January 1998), stated: «The Christian church has been here from the dawn of Christianity. But what we see today is very sad for us. We see the Christian majority shrink to a minority. We fear it will shrink even more. The Christians have no confidence, no trust in the future.» A Christian college student stated, «…there are too many Muslims. They are rearranging the country. I feel like a stranger here. This is not even Lebanon anymore. They are killing this country.»
  Although the population of modern Turkey is more than 99% Moslem, less than one hundred years ago, under the predecessor Ottoman Empire, it was about 30% Christian. The situation changed when some two million Armenian Christians were massacred between 1905 and 1918, a genocide which the Turkish government still denies. Of the remaining Christians, many fled immediately, while others facing death threats, systemic harassment, and discrimination, emigrated later. The Greco-Turkish war of 1922 resulted in most of the 200,000 Greek Christians leaving the country, with only a small remnant remaining, who continue to complain of government harassment and discrimination.
  In Egypt, the Coptics, one of the oldest Christian sects, have seen their numbers shrink from 20% of the population in 1975 to less than 10% of today’s 60-million population. Over one million have emigrated to the US, Canada, and Europe in that time period. Those who stay face the rising influence of Islamicist fundamentalism, the denouncing of their religion by radical Islamic clerics, the imposition of Koranic Shari’a law, discrimination against their children in schools, church burnings, the loss of political and economic power, and local massacres. Christians are second-class citizens. As one Copt lawyer stated, «Those who can afford to have left the country. For those of us who stay, life is made very difficult. Opportunities are limited. Discrimination is rampant.»
  Sudan is ruled by a 39% Arab minority of a population of 34 million. 70% of the people are Sunni Moslems living in the north, while some 7 million Black Africans of various Christian denominations and animists live in the south. They have been devastated since 1983 by a jihad or holy war led by the government’s National Islamic Front against all in Southern Sudan and the Nuba mountains who have resisted the imposition of Shari’a, Islamic law. According to the Institute on Religion and Democracy, this government-sponsored terror has resulted in the deaths of at least two million Christians, moderate Beja Muslims, and animists. Tens of thousands of women and children have been abducted and taken north into slavery, the children to be raised as Muslims. Many of the child slaves are subsequently sold back to their parents. Christians in refugee camps have been denied food and water unless they convert to Islam. The Institute notes that the government bombs civilian hospitals, feeding centers, and refugee camps; churches are favorite targets. The Institute asserts, «It is a deliberate strategy by the government to empty the south of non-Muslims and to keep the oil-rich land for itself.» The government is constructing an oil pipeline out of southern Sudan in cooperation with partner companies such as Canada’s Talisman Energy and the China National Petroleum Company. The Institute warns that the Moslem government «will soon be able to purchase high-tech weapons of warfare in exchange for oil, and complete its intended decimation of the people in southern Sudan.» Over a million south Sudanese, primarily Christians, are living in exile.
  In Algeria, Islamicist terrorists of the Islamic Salvation Front (FIS) and the Armed Islamic Group (GIA) have been engaged in a civil war since 1992, seeking to establish an Islamic Republic. They have declared their intention to eliminate Jews, Christians, and polytheists, and have targeted Christians in a reign of violence, focusing their killing on Bishops, priests, monks, and nuns. As a consequence, there has been a large exodus of Christians, leaving less than 25,000 in a population of 30 million. In the other North African Islamic states–Libya, Tunisia, Morocco–there has been a negligible Christian presence since the 7th century Islamic conquests, when the Christians, drained by paying the required exorbitant head tax, converted to Islam.
  There are about 1 million remaining Christians in Iraq, concentrated in the north, out of a 17-million population. More than 1 million Iraqi Christians have emigrated to Europe, Australia, and North America. In the Islamic Republic of Iran, about 500,000 Persian, Armenian, and Assyrian Christians live amid 60 million Muslims in constant fear of mob violence, usually done with government complicity. Syria’s 1 million Christians are now about 6% of the 16-million population; over 250,000 Christians, or 20%, have emigrated. Jordan’s Christians are about 3% of the 4.5 million population, and emigration and conversion to Islam are steadily reducing their numbers.
  In Saudi Arabia, Christians are less than 1% of the 21-million population, and the public practice of Christianity is virtually unknown. Any non-Islamic or dissident Islamic religious expression is forbidden. Christian meetings are outlawed except for worship services held in foreign embassies. Offenders are arrested and imprisoned by the mutawa, the religious police. Any Saudi who seeks to leave Islam faces death. Saudi Arabia was recently rebuked by the United Nations Commission on Human Rights for its treatment of Christians. It regularly makes the top of the worst-nation-persecuting-Christians list, followed by Afghanistan, whose recent now-vanquished Taliban rulers until recently held captive 8 foreign workers for practicing Christianity. The Taliban had just this year required non-Moslems to wear special marking on their clothing to distinguish them from Moslems. And their barbaric destruction of the Bamian Buddhas in March of this year demonstrated the utter contempt of Radical Islamicists for the concept of religious tolerance.
  In Pakistan, human rights groups constantly worry about attacks on Christians, who are only 1.5% of the population. A church in the Punjab Province was recently attacked by radical Islamicists who massacred 16 worshipers. The extremists have hung banners calling on Muslims to kill Christians as part of their religious duty. Similar violence has been visited upon Christians in Indonesia’s Moluccan islands, where hundreds of people have died because of atrocities, and thousands have fled for their lives. A radical Muslim movement, Laskar Jihad, aims to eradicate Christianity in the area, and has engaged in forced conversions, church burnings, and massacres.
  There is no question that Islamicists–those who profess a radical, fundamentalist Islam which becomes more a political ideology than a religion–are intolerant of non-Moslems and seek to eliminate any religious minorities within their borders. And when Islamicists control the government, they put those beliefs and policies into practice with the full force of governmental power. Even those Islamic governments deemed «moderate» betray an essential hostility toward non-Moslems, and Christians regularly report discrimination and harassment. While, so-called moderate Islamic governments may profess religious tolerance in the abstract, their real-world performance is sadly deficient in allowing any significant measure of religious freedom. The really troubling question, given the rise of Islamic fundamentalism in every Islamic country in the past decade, is to what extent the radical Islamicists represent the future course of those heretofore «moderate» Islamic governments.
  Source: Freeman Centre

  Liker

  • Jeg skjønner ikke helt hva du vil med dette. At jeg skal oppføre meg dårlig mot muslimer jeg møter i Oslo? Alle vet at menneskerettigheter brytes rundt i verden, enten det er muslimer eller andre som står bak. Skal alle muslimer ta personlig ansvar for det andre gjør? Tar du ansvar for ting du ikke har gjort? Jeg tviler ikke på at du kan finne tusenvis av slike artikler hvis du har masse tid til overs. Det du oppnår er at jeg får lyst til å bli snillere mot muslimer i Norge, for å veie opp for alt hatet. Ingen tvil om at muslimer også kan spre hat, i likhet med alle andre grupper vi kan dele folk inn i. Men betyr det at du og jeg bør gjøre det? Siden du nevner kristendommen så tror jeg Jesus ville gjort det stikk motsatte. Bør kongen bruke nyttårstalen sin til å snakke stygt om muslimer? Bør politikere gjøre situasjonen verre for muslimer i Norge? Bør forskere og journalister grave opp alt det negative de kan finne, så vi kan få mer hat og motsetninger i verden? Jeg anbefaler denne leksjonen.

   Liker

   • Tony Santiago

    Nei, det er nok helt klart at du ikke forstår eller vil vil forstå hva jeg mener mener. Hvor har jeg antydet at du eller andre skal oppføre seg dårlig mot muslimer?!! Det jeg gjør, er å kritisere din blåøyde norske / vestlige naivitet av typen » kan vi ikke alle bare være venner , så går alt bra».
    I tillegg er du gjennomsyret av norsk «likhetsmani», av typen » de har sikkert mange feil, men det har da også vi også». Ergo er ingen bedre / dårligere/ farligere enn noen andre. Det er barne sangen til Arne Bendiksen «Noen barn er gule, noen barn er blå», om at selv om «meget er forskjellig utenpå, så er vi alle like inni». Men det er nettopp inni at man finner de største forskjellene . Det kalles World View, et begrep jeg regner med at du er kjent med. Visst finnes det mange hyggelige og greie muslimer, både i Norge og i andre land, men det er ikke det som er poenget. Den kristne vestlige verden, er preget av modernitet og felles forståelse og enighet om grunnlegende prinsipper som kalles menneskerettigheter. Kristendommen har hatt sin reformasjon og har lagt inkvisjonen, bålbrenning av hekser, kjetter jakt osv bak seg. Hvis så ikke hadde vært tilfelle for f. eks . Italia eller Spania, så ville jeg betakke meg for at vi skulle få en invandring på 100 000 fra de to landene til Norge. Middelalderens katolisisme og de menneskene som forsvarte inkvisjon, bålbrenning, kjetterjakt mm, ville vært en like stor trussel mot vestlige demokratier som det Islam er i dag.
    Når det gjelder Islam, så har ikke Islam og den islamske verden gjennomgått noen reformasjon, og de som prøver på å reformere Islam, er som en fjert i Kosmos.
    Derfor, når det finnes så mye dokumenstasjon på at islamismen vokser i Europa , ikke minst blant andre og tredje generasjons muslimer, så blir din artikkel naiv og irrelevant . I Oslo er jødehatet sterkere enn på lenge, og jødiske skole elever blir hetset av muslismke elever.
    I Oslo blir moderate muslimske jenter mobbet og hetset av islamistiske hijab jenter og mannlige islamister i større grad enn før. Hvem er det som stadig pusher på i Norge for å få gjennom sine særrettigheter? Er det buddhister, hinduer, eller er det muslimer?
    Hvem er det som går igjen på Politiets statistikker over gateran, gruppevoldtekt, knivstikking?
    Du nevnte Jesus og hva han ville gjort. Han ville møtt mennesker med kjærlighet, enten de er muslimer eller ikke, men han gikk heller ikke av veien for å redde en kvinne fra bli steinet av loviske fariseere, som han ofte refset og skjelte ut, for deres feilaktige tankesett, som medførte lidelser og ufrihet for andre.

    Liker

 74. Tony Santiago

  Du nevnte Indonesia i din artikkel. Her er en artikkel som viser at selv om Indonesia ikke er blandt de værste landene på forfølgelse av kristne, så blir mange kristne plaget og trakasert av et muslimske flertall.
  Lederen:
  Tvang til ‘‘tro’’
  Den indonesiske øygruppen Molukkene utgjør et ømt punkt i den menneskerettslige verdenssamvittighet. Iallfall burde den gjøre det. Fra konflikten mellom kristne og muslimer brøt ut den 19. januar 1999 og til desember måned 2000 er det rapportert minst 5.948 tilfeller av kristne som er tvunget over til islam. Denne prosessen pågår fortsatt – selv om myndighetene ikke synes å ville vedkjenne seg omfanget av det som skjer.
  Den kristne del av befolkningen på øygruppen totalt utgjør ca. 40,5 %. De øvrige 59,5 % er muslimer. På øya Ambon representerer imidlertid de kristne flertallet (57,5%) – i flg. statistikk fra en lokal muslimsk organisasjon. Det er her hovedtyngden av overgrep synes å finne sted.
  Artikkel 29 i den indonesiske konstitusjon fastslår at (1) staten skal være bygget på troen på den ene og eneste Gud, og (2) staten garanterer alle innbyggere frihet til tilbedelse, enhver i henhold til hans eller hennes egen religion eller tro. Indonesia er verdens største islamske samfunn; iflg. loven er fem trosgrupper anerkjent: – islam, buddhisme, hinduisme, katolisisme og protestantisme. Tradisjonelt har disse levd i noenlunde fredelig sameksistens. Men altså – freden er en saga blott. Muslimer har med sin erklærte jihad snudd opp ned på all fredelig sameksistens i landsbyer og lokalsamfunn for øvrig. I løpet av de to siste år har et høyt antall mennesker mistet livet og hundretusener er drevet på flukt – hovedsakelig kristne; kirker er brent, hus og hjem lagt i grus. Iflg. Time Magazine 6.aug.d.å. er 5000 drept og 400.000 flyktninger. Dette er heller konservative anslag. Og altså – en islamiseringsprosess som er en åpenbar krenkelse av landets konstitusjon såvel som FNs vedtatte internasjonale bestemmelser om religions- og trosfrihet (§ 18). Metoden har i stor grad vært gjennom omskjærelse av både kvinner og menn. Knapt noe kan oppleves mer krenkende for et menneske. Etter å ha møtt ofre og intervjuet dem om det de har gjennomlevd, aner man noe av hva de nå bærer på. Stort sett ble de tvunget eller lurt inn i muslimske områder og fikk ultimatum: – Enten erklærer dere troen på islam og blir muslimer – eller så blir dere drept. Deretter fulgte omskjærelse under tvang hvor heller ikke bestemødre slapp unna. Ikke nok med det – alle ble gitt nye (muslimske) navn, og etter tre dager måtte ektefeller vies på nytt da deres kristne ekteskap ble erklært ugyldig. Et lyspunkt midt i elendigheten er imidlertid kristne menigheter som har tatt i mot «ny-muslimene» som har klart å flykte. De har fått åndelig hjelp og sjelesorg tilbake til Kristus.
  Det er ikke vanskelig å få øye på en betydelig infiltrasjon av utenlandske islamister. Iflg. tall som er oppgitt, dreier det seg om mer enn sju tusen Laskar Jihad – hvorav en stor del antas å ha sin opprinnelse i Midt-Østen. Dette er et element som bidrar både til destabilisering og til å øke konflikt- nivået. Så kan man spørre: – Hvorfor griper ikke rettsmyndighetene inn? Hvorfor forholder det internasjonale samfunn seg taust? Hvor er FNs menneskerettighetsorgan? Indonesiske myndigheter kunne nektet islamistene innreise. Det gjør de åpenbart ikke. Hvorfor? Det internasjonale samfunn kunne la sine røster høre. De høres ikke. Hvorfor? Imens roper lokale kristne og muslimer på forsoning og fred. Det kan vise seg å bli en vanskelig oppgave – vanskeligere til lenger tiden går.
  Under sitt besøk i Norge nylig kom FNs generalsekretær Kofi Annan med en uforbeholden unnskyldning når det gjelder FNs rolle i Rwanda (Aftenposten 21.08). Det er å håpe at fremtiden ikke vil avkreve en tilsvarende unnskyldning når det gjelder Molukkene.
  John Victor Selle
  generalsekretær

  Liker

 75. Tony Santiago

  Dersom man skal sammenligne Islam og Kristendom i dag, er det noen sider som er interessante.
  I Kristendommen, kan man forlate sin tro og konvertere til Islam Islam, uten å måtte frykte for straff eller drap fra sine nærmeste, eller sitt lands regjering.
  Ifølge Islam og Saharia, er det forbudt å forlate sin religion, og mange som gjør det, blir forfulgt og utstøtt av sine nærmeste, eller i verste fall drept.

  En kristen kvinne kan gifte seg med en muslimsk mann, men da blir hennes barn regnet som muslimer, fordi religionen følger faren..
  En muslimsk kvinne kan ikke gifte seg med en kristen mann. Det er forbudt.
  Hvem vinner her? Er det rettferdig og etter FN sine rettigheter for religionsfrihet? Om er religion er farlig, kan ikke bare måles i antall drepte.
  Se artikkel under om en jordansk kristen enkesom holdt på å miste foreldreretten til sine egen døttre, fordi faren ble muslim på dødsleiet:

  «Jordansk enke endelig fri, men fortsatt bundet»
  Den kristne enken Siham Qandah og hennes to tenåringsbarn kan endelig puste lettet ut etter at en rettsinstans i Jordan har avvist kravene fra en muslimsk verge om at han skal være verge for barna, melder nyhetsbyrået Compass Direct.

  Det betyr i praksis at Qandah kan finne en ny verge og at hun ikke lenger behøver å skjule seg i frykt for at barna på henholdsvis 16 og 15 år skulle bli tatt fra henne.

  – Dette er en liten seier for trosfriheten som viser at det nytter å kjempe for kristne og andre minoriteters rettigheter i muslimske land selv om det går sakte fremover, sier menneskerettighetsrådgiver Ed C. Brown i Norsk Misjon i Øst.

  – Men det forteller også ganske mye om hvor diskriminerende lovgivningen er for ikke-muslimer at Siham Qandah som kristen fortsatt ikke kan ha det juridiske ansvaret for barna, men er nødt til å finne en ny muslimsk verge, selv om barna er døpt og oppdratt i kristen tro.

  – Det er også oppsiktsvekkende at barna fortsatt blir sett på som muslimer i myndighetenes øyne siden deres far angivelig hadde gått over til islam. Det betyr at barna, hvis de etter å ha fylt 18 år fortsatt vil ha en kristen identitet, må frasi seg arven etter faren og de økonomiske støtteordninger de ellers ville ha rett på. Dette får oss til å ane noe av de problemer kristne i muslimske land opplever, slutter Ed C. Brown.

  Saken har vart i over sju år etter at Siham Qandahs mann døde i 1994, og det ble hevdet at han konverterte til islam på dødsleiet. Etter islamsk rett ble da barna hans automatisk muslimer selv om de var døpt og oppdratt som kristne. Dette fikk som konsekvens at enken etter sharia-retten mistet arveretten og retten til å oppdra sine egne barn, og måtte finne en muslimsk mannlig verge for barna. Hun valgte da sin egen bror, men han ble nå fratatt denne retten etter å ha vist seg uegnet som verge.

  Etter en kjennelse i 2002 var politiet ute etter å ta barna fra enken med makt, og barna ble nektet rett til å reise ut av landet. Dette har nå endret seg. Saken har fått stor internasjonal oppmerksomhet etter at også det jordanske kongehuset engasjerte seg i saken til støtte for Siham Qandah.

  Liker

 76. triaz

  Kari,

  Meget bra artikkel, litt kjipt med den pepper’n du faar i kommentarene. Men jeg maa si at det er imponerende at du klarer ogsaa aa svare paa noen av disse tullingene :)

  hvis du ikke har funnet deg en skudd sikker vest kan du stikke innom naermeste moske / muslimsk hjem!! :D

  lykke til videre. Haaper aa lese mer fra deg.

  Mvh
  triaz, london

  Liker

  • Takk, det er få oppegående folk som orker å delta i slike diskusjoner, og det skjønner jeg godt. Nå forlater jeg kommentarfeltet for å jobbe.

   Liker

  • Sleepercell

   Haha! Er det noen som trenger skuddsikker vest så er det oss Kafirer. Makan til naiv dame. Du burde skamme deg Kari, for under Islam og Sharia ville du ikke fått mulighet til å skrive denne bloggen.

   Liker

 77. historieforteller

  Sterkt og takk for nyansene!

  Liker

 78. kristin

  Hei Kari
  Du sier du skjønner at ikke mange oppegående folk vil delta i slike diskusjoner.
  Men har du tenkt på at de oppegående kanskje synes du er for ensidig og kunnskapsløs , og derfor ikke finner det bryet verdt å debattere med deg – uansett hvilken side man står på.
  Synes for øvrig flere av de som har deltatt kommer med saklige, faktabaserte innlegg.

  Liker

 79. Jeg har diskutert bloggposten med oppegående folk på Facebook, men de orker ikke å delta her hvor de blir angrepet og beskyldt for alt mulig så fort de sier et pip om muslimer i positiv retning. Det eneste jeg gjør i bloggposten er å sitere forskere – ikke meg selv. Du må gjerne kontakte forskerne hvis du mener de er kunnskapsløse. Angrep skaper ingen meningsfull samtale, og jeg blir heller ikke konstruktiv når jeg blir angrepet.

  Liker

  • anonym

   Mange muslimer er OK, men det er altofor mange som fremdeles lever i steinalderen. Disse bør være igjen hjemme til de kan oppføre seg som folk og følge våre lover og regler uten å skjle sin egentlige agenda..

   Det er uhørt at man skal være nødt til å fjerne et bilde av en gris på en barneavdeling ved et sykehus i Norge. Den muslimen som ikke tåler at vi i Norge har et normalt forhold til griser kan holde seg hjemme. De kan evt slå opp på internett i forkant for å se om de klarer å leve i et land der griser er ‘ålreite’ dyr.

   Vi har lest eventyr om ulven og de tre små griser i dette landet i altfor mange år til at en gjeng med muslimer skal kunne forlange at vi slutter med det. Da får de holde seg hjemme og la være å komme hit.

   Liker

 80. Kenneth Henriksen

  Huff, her var det mange rare og paranoide meninger gitt… Bra blogginnlegg, men hjelpe og trøste!

  Liker

  • anonym

   Hva er paranoid med å protestere mot de endringene (noen av) muslimene påtvinger oss ?

   Liker

   • Hvilke endringer er det muslimer påtvinger noen som helst her til lands?? Jeg har ikke fått påtvunget meg én eneste endring i livet mitt, noensinne, av en eneste muslim. Hvilke endringer er det du snakker om?

    Vent, det er ikke helt sant. Bestevenninnen til datteren min er muslim, noe jeg må tenke på når hun er på besøk og skal spise mat. Jeg pleier ikke å kjøpe halal-kjøtt, så da må hun få noe annet.

    Men det er det eneste. Tror jeg fint kan leve med det. Jeg får tross alt komme på besøk til dem og spise usannsynlig god pakistansk mat til gjengjeld!

    Liker

   • Kenneth Henriksen

    Hvilke endringer? Hvordan vet du at eventuelle endringer i samfunnet skyldes muslimer? Vet du ikke at samfunnet er i konstant bevegelse uansett?

    Alle som deltar i samfunnet har rett på sin plass, enten man er enig eller uenig i hva disse mener.

    Liker

 81. Et godt innlegg! Jeg orker ikke å lese de 166 andre kommentarene, men jeg antar at en del av de ikke er like hyggelige. Stå på.

  Liker

 82. Maria

  Har lest gjennom alle kommentarene nå. Og det er faktisk ganske lærerikt å få sett ting fra forskjellige sider. Men synes du, Kari, bør svare litt bedre for deg. (Mulig du ikke har tid, eller rett og slett ikke gidder), men når man legger opp til diskusjon bør man være klar til å diskutere og argumentere. Noen av de innleggene som faktisk er ganske konstruktive fra de som mener noe annet enn deg bare avfeier du.

  Selv er jeg usikker på hva jeg mener i denne saken. Ønsker å tro at de ikke vil oss noe vondt, og at det bare er et fåtall som er ekstreme. Men noen av reglene deres og kulturen deres er jo bare helt uforståelig og uakseptabelt.

  Liker

  • Først trodde jeg du mente det nye innlegget, men det var dette ja. :) Jeg har nok blitt mer konstruktiv siden sist. Vil du ha kunnskap om islam fins det bedre kilder enn kommentarene her, men det er jo hyggelig å ha besøk av flittige lesere. Jeg har 100% jobb så tiden var knapp, men jeg kunne svart mer hvis jeg ikke ble så deprimert av folks menneskesyn.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s