90-tallsquiz i praksis

Da jeg utga boka 90-tallsquiz arrangerte jeg 90-tallsfest. Deltakerne var kanskje ikke så opptatt av klærne fra dette tiåret, men kunnskapen var det ingenting å si på. En spørrekonkurranse endte med tre vinnere og ekstrarunde. (Husets beboere deltok ikke).

Gøril, Vibeke og hennes kone May kan det meste om 90-tallet. May har også en tidsriktig ring i høyre nesebor.

Hadde det vært en bedriftsquiz ville =Oslo vunnet overlegent. To av de tre vinnerne jobber til daglig med byens mest vanskeligstilte personer i salgslokalet til gatemagasinet. Etter en hard ekstrarunde gikk seieren til Vibeke.


– Du lå ikke under en stein på 90-tallet?

– Nei, jeg var med der det skjedde. Jeg var til og med oppdatert på politikk, mer brennende enn i dag kan du si. Men jeg var ikke med i Natur mot ungdom.

– Natur MOT ungdom?
– Hehe.

– Har du vunnet konkurranser før?
– Ja, tidlig på 90-tallet vant jeg en Jesus-quiz i den frie evangeliske pinsemenighet på Karmøy.

Gøril er glad for den delte andreplassen, men gremmer seg over at hun ikke husket navnet på den klonede sauen Dolly. Da kunne hun slått Vibeke allerede i første runde. Den endelige seieren tok Vibeke på spørsmålet om hjemlandet til fredsprisvinner Aung San Suu Kyi.

– Intellektuelt sett var Vibeke og Gøril et hode over meg, sier May. – Jeg kan unødvendige ting som andre ikke orker å bry seg med. For eksempel at Birthe Kjær sang Vi maler byen rød i Melodi Grand Prix. Men det var på 80-tallet.

– Husk at vinneren skal være den peneste på bildet, sier Vibeke.

Et rikt utvalg av trøstepremier sprer seg på senga som fungerer som TV-sofa i det nymalte, orange rommet. (På 90-tallet kunne det fort blitt sennepsgult). Dette er en god sjanse til å bli kvitt ting uten å måtte frakte dem til landets største Fretex på Alnabru. En innføringsbok i russisk språk går fort unna. Sofies verden har nok mange av de heldige taperne fra før.

Fra høyttalerne lyder Mr Vain, før noen forlanger Nirvana Unplugged. Live musikk har vi også hatt, riktignok plugget både i veggen og forsterkeren. Jarle arrangerte sin versjon av to kjenningsmelodier og tre hits fra 90-tallet. Klarer du å gjette hvem de er? Klikk her for svaret.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under 90-tallet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s