Hvordan arrangere 80-tallsfest?

80bordSkygg unna jordfarger og blomstrete mønstre på duker og servietter, så ingen mistenker deg for å arrangere 70-tallsfest. Velg en pastellfarge eller en hvilken som helst rosafarge. Vi skulle ha papirduk, og fant bare hvite på Nille. Hos Kid Interiør hadde de ikke papirduker, men bak disken hang en rull med ypperlig rosa gavepapir. Den andre halvdelen av festkomiteen syntes det var lurt å spørre om vi kunne få sju meter av papiret. Det fikk vi, og brukte det som en løper langs den hvite papirduken på langbordet (løpere var populære på 80-tallet).

Så gjalt det å finne en velkomsdrink som sto i stil med duken. Her var Peachcanei et naturlig valg. Geir Salvesen beskriver drikken slik i Aftenposten: «Jente-vordrinken fremfor alle på 70- og 80-tallet! Lys babyrosa på farge, kjemisk fersken på duft, i smaken noe vammel og vel egentlig ganske forferdelig. Det er spesielt det syntetiske preget av gamle gummi-luftmadrasser fra 1960-tallet som trekker ned.»

barndom80Premien til beste 80-tallslook kan være en bok, jeg anbefaler Barndom 80-tallet som jeg selv har skrevet i. En CD med 80-tallsmusikk går også an, men alle som har en Spotify-konto kan lett høre  Definitive 80’s, Fantastic 80s, This is… 1985 og så videre og så videre gratis. Da er det bedre å kjøpe en DVD med musikkvideoer fra 80-tallet, eller en god 80-tallsfilm.

Her er merkelappen i nakken klipt av, men jeg ser at kjolen er Made in France. Stoffet er en slags seig silke. Eieren sier: "En helt rå åttitallskjole – tenk dynastiet, med skulderputer og legg på hofta."

Merkelappen i nakken er klipt av, men jeg ser at kjolen er Made in France. Stoffet er en slags seig silke. Kjolen har fire matrosknapper i livet og tre på den ene kragen.

Finn et antrekk. Isteden for å kjøpe noe nytt og late som om det er 80-talls, kan du låne noe ekte. Fargene er ikke så vanskelige å finne i dag, men det spesielle 80-tallssnittet er sjelden å se, og minst like viktig. Det kan være bukser og kjoler med legg, overdeler med halvlange ermer og bukser med skyhøyt liv. Striper på tvers er heller ikke like vanlig i dag, i hvert fall ikke i de rette fargene.

Jeg spurte i nettsamfunnet Underskog om noen hadde 80-tallsklær. Ingen ville selge, bytte eller gi bort disse klenodiene, men de ville gjerne låne dem ut. Til gjengjeld fikk de noen bøker jeg ikke har bruk for. Egentlig skulle jeg bare låne jakke og kjole, men jeg endte opp med en mintgrønn gymdrakt og en Levi’s 501 i tillegg.

Damen jeg lånte kjolen av omtaler den som «en helt rå åttitallskjole – tenk Dynastiet, med skulderputer og legg på hofta.» Siden putene har falt ut etter hvert, har hun sydd inn en BH-skål i hver skulder så hun alltid er klar for en 80-tallsfest. Hun mener også at man får kjøpt skulderputer hos Strikkedilla på Oslo City.

Pocolino skinnjakke fra 1986.

Pocolino skinnjakke fra 1986.

Jakka er egentlig en guttejakke i størrelse 14 år, men den passer like bra til meg. Merket er Pocolino, nesten like bra som Poco Loco. Den ser ut til å ha en slags legg i ryggen, i hvert fall står den ut som en pukkel. Ermene er vide, med en typisk ribbestrikket innsnevring ytterst. Legg også merke til den grønne stripa, som ofte opptrådte sammen med noe rosa på 80-tallet.

Hun jeg lånte kjolen av mente jeg kunne få bruk for en mintgrønn jazzballettrikot, og da jeg kom lå det også en hvit Levi’s 501 i posen.

80gym501

Michael og Cosby fant vi på nettet, mens melkekartongen kommer fra Norsk Folkemuseums 80-tallsutstilling.

Michael og Cosby fant vi på nettet, mens melkekartongen kommer fra Norsk Folkemuseums 80-tallsutstilling.

80-tallsveggen trenger pynt. Finner du ikke originale plakater fra 80-tallet, kan du søke i images.google.com. Prøv deg fram med printingen, de fleste bilder blir knøttsmå. Husk at det er filstørrelsen det kommer an på, ikke hvor stort bildet ser ut på skjermen. Søk på 80s, Samantha Fox eller lingnende, og velg store bilder under Avansert bildesøk.

Det er litt tungvint å snu kassetten hver halvtime, så vi valgte å lage en spilleliste på tolv timer i Spotify. Se hele lista. Vi skulle gjerne hatt med We Are the World og Another Brick in the Wall også, men det er ikke alt som fins på Spotify, i hvert fall ikke med originale artister. Et alternativ er selvfølgelig å laste ned musikk eller overføre noen gamle CDer til iTunes.

80prepare

The final countdown

80girls

The look

80karipk

Dress you up

80drink

Girls just wanna have fun

80camstian

Who's that girl?

80sokk

Walk this way

80hockey

Smooth criminal

Share

1 kommentar

Filed under 80-tallet

One response to “Hvordan arrangere 80-tallsfest?

  1. shoops

    Takk for masse inspiriasjon til 80-tallet :)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s