Premiere på Engelen

Det var mange imponerende jenter å se både før og etter premieren på Engelen i forrige uke.

Torsdag 1. oktober hadde Margreth Olins første spillefilm lukket premiere på Colosseum. Tidligere på dagen møtte vi Maria Bonnevie på Plata, for å intervjue henne til =Oslos julebok.

karimaria

(Foto: Dimitri Koutsomytis)

Vi hadde også tatt med oss =Osloselger Ann Charlott Larsen. Maria ble skremt over hvor mye hennes historie ligner på Leas i filmen. =Osloselgeren mente at mange i heroinmiljøet har hatt en slik oppvekst, med rus og voldelige «stefedre». Selv var hun også vitne til at en venninne ble skutt i hodet og drept – i hennes egen leilighet som voksen.

hanne

Min gode venninne Hanne Iren Akselsen har jobbet med barne- og familierett. Hun syntes filmen var vond, men 100% verdt å se. — Av og til er det mest noble valget man kan ta å gi fra seg et barn, sier hun til Karibua.

– Har du opplevd for mye smerte og angst er det klart du trenger noe som kan fjerne det, sa Maria, og siktet til heroin. Om kvelden var hun tilstede på premieren, mens kjæresten Fredrik Skavlan måtte jobbe i Stockholm. En som tok seg tid til å komme, var Hans Majestet Kong Harald.

Kongen kom på rød løper etter at alle hadde satt seg, og ingen kunne forlate salen mens han var der.

– Ikke alle konger hadde kommet på en slik film, sa regissør og manusforfatter Margreth Olin etter visningen. – Men jeg hadde forventet at du kom, Trond Giske.

Regjeringen var også representert ved justisminister Knut Storberget, som holdt tale. Dette var tredje gang Storberget så filmen, som han beskrev som «sterk, usminket og plagsom».

– I et intervju med =Oslo sier Margreth Olin at politikk er altfor viktig til at det kan overlates til politikere. Det er farlig å si det, men jeg er delvis enig. Vi kan i hvert fall ikke overlate det til politikere alene. Skal vi hjelpe ungene som sitter hjemme og lider, må alle bidra, sa han.

Etter visningen var det satt opp busser til Månefisken. Mellom champagnekøen og fingermatkøen greide vi å kapre en sofa, hvor noen jenter også deiset ned. Snart oppdaget vi at det var Norges popdronninger fra årtusenskiftet. Anneli Drecker fra Bel Canto, Simone Larsen fra D’Sound og Unni Wilhelmsen.

3premiere

Shimmering, warm and bright: Anneli, Unni & Simone

Simone avslørte at D’Sound har nytt album på gang. Anneli slo seg løs på dansegulvet med filmens produsent Thomas Robsahm – mens DJen spilte hennes egen hit Shimmering, Warm and Bright.

Anneli Drecker – her fra Retro på NRK.

Share

1 kommentar

Filed under Bloggpost

One response to “Premiere på Engelen

  1. utopienfrida

    Jeg holder en knapp på den fremragende juristen :)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s