Verdiløs virkelighet

15 000 har betalt for å se skuespillere gå liksomtilgrunne med liksomrusmidler. Utenfor teatret vises originalversjonen gratis.

Jokke-musikalen «Verdiløse menn» satte publikumsrekord på Torshovteatret i fjor, og fikk senere audiens på Nationaltheatret. Selv var Jokke død av overdose, og kunne ikke nyte godt av utsikten fra 1. balkong. Anmeldere mente at rusmisbrukerne på scenen var uhyggelig troverdige.

=Oslo-selger Rikke Eriksen har også fått en lyskaster i øynene på Nationaltheatret. Med uslåelig troverdighet lå hun og en kamerat og sov på taket av togstasjonen. Men fengende musikk og applaus lot vente på seg. Lysdesigneren var en vekter.

«Det så ut som han skulle fly på oss, helt til han oppdaget at vi hadde et filmteam med oss,» sier Rikke. Det er rart hva en regissør kan gjøre for ens sikkerhet. De vanskeligstilte blir langt mer populære når de ledsages av en kulturkonstabel.

Rikke har også sovet mye under kanten på Konserthuset. Forestillingen varte i ni år, til hun fikk leilighet for tre måneder siden. I mellomtiden døde kjæresten og bestevenninnen hennes på ordentlig.

Rikke Eriksen er med i filmen Varmere dager.

Damer som følger siste mote selv i snøstorm, betaler ikke 300 kroner for å se på Rikke i to timer og femten minutter. De har nok med å gjøre narr av varmedressen hennes. Rikkes kollega Hans Jostein Høglund gir også blaffen i motebildet. Foruten å bruke varmedress, går han til sengs under stygge vifter.

«Det er vanskelig å finne et varmt sted her i Oslo,» sier han. «Jeg prøvde meg ved Egertorget. Der er en sånn vifte som blåser varmluft, men der lå det allerede tredve stykker.»

I april kommer nye forestillinger av «Verdiløse menn» på Nationaltheatret. I mellomtiden kan du vurdere invitasjonen i Rikkes dikt «Se på meg».

(Fra =Oslo 2009)

Rikke leser dikt under =Oslos 3-årsfeiring på Egertorget 27. juni 2008.

Legg igjen en kommentar

Filed under Min spalte fra =OSLO

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s