Universitetet for dummies

Du har en tanke, men kan ikke skrive den i en oppgave før du har lett gjennom biblioteket og internett i to uker for å finne en kjent teoretiker som har tenkt det samme. Velkommen til universitetet, og la gjerne ordlista hjelpe deg.

Drøfting: Diskusjon for folk som trives best i sitt eget selskap eller ikke har andre å diskutere med. Kan føre til schizofreni og synsing uten kilder.

Eksamen: 1) Skoleeksamen: Undersøkelse av hvor vidt studenter husker andres smarte teorier bedre enn sin egen dumme synsing, og hvor fort de kan skrive dem på ark med tusjpenn mens pensjonister spør om de må på do. 2) Hjemmeeksamen: Undersøkelse av hvor uenige studenter kan være med seg selv uten å glemme kildehenvisninger, og hvor reflektert forhold de har til stavekontrollen i Word.

Ex. Phil.: Grunnleggende innføring i metode («Hvis P, så Q») og lange vanskelige setninger («I en deduktiv-nomologisk forklaring følger explanandum fra explanans, og explanandum forklares ved å subsummere under et aksioms empiriske konsekvens – altså utenfor den kosmogoniske induksjon og godt innenfor den nomotetiske forklaring med modus ponens som gyldig slutningsform, så sant konsekventen kan bekreftes med verifikasjonskriterier fra det gitte paradigmet.»)

Forelesning: Skoletime for folk som har lært å sitte stille og holde kjeft.

Fredrikke: Senter for sultne studenter med Blinderns mest varierte kø-muligheter og mat med lange og fine navn som smaker kokt ris.

Helsetjenesten: Kø for viderekomne, hvor en heldig vinner hver dag får møte en lege.

Kilder: Bøker eller artikler med minst sju ord i tittelen skrevet av kjente og smarte folk som kan navnet på mange kjente, smarte og døde folk.

Kompendium: Overpriset papirlefse som Akademika kanskje får inn før eksamen.

Metode: Måter å bruke teorier på som ukjente forskere med god tid har utgitt i en tykk bok for å vise at de kan nok vanskelige ord og bli kjente nok til å utgi sine egne teorier.

Synsing: Studenter og andre dummingers tanker og meninger.

Teorier: Forskeres tanker og meninger. Lange setninger med mange fotnoter og semikolon som prøver å gjøre den dumme virkeligheten smartere ved å gjemme den i kategorier med fine navn eller bevise at den ikke finnes.

Virkeligheten: Oppbevaringssted for dumminger og plageånd for smarte folks teorier.

Vitenskap: Skap for folk som synes virkeligheten er alt for barnslig, mangfoldig og ulogisk.

Legg igjen en kommentar

Filed under Temaartikkel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s