Seriøse artister

”Whitney Houstons karriere har vært preget av utenommusikalske omstendigheter de siste årene.”

Slik valgte Aftenposten å si det nylig. En som virkelig har viet seg til utenommusikalske omstendigheter, er soul-popsangerinnen Amy Winehouse. I august fortalte hun følgende til kjendisbloggeren Perez Hilton:

– Jeg kuttet meg selv etter at han (ektemannen, red. anm.) fant meg på rommet mitt i det jeg var i ferd med å ta narkotika sammen med en call-girl.

Bedre kan det ikke sies om du vil tas seriøst som artist. Du er ingen ordentlig artist om du ikke har skadet deg selv, brukt store mengder narkotika og hatt et kuriøst sexliv. Det etterlater media ingen tvil om.

Gjester ved Amys hotell kunne fortelle om høylytt krangling og møbelkasting i morgentimene. En seriøs artist er nødt til å maltraktere hotellrom, for eksempel ved å kaste en seksseters sofa ut fra vinduet i 23. etasje. Ekstra seriøs blir artisten hvis bandmedlemmer sitter i sofaen når den kastes. Det hjelper også å forlange det ypperste av standard på rommet. Boblebad i gullbelagt marmor, champagne fra kranene og heis fra gulvet til dørstokken.

Det viktigste er likevel dette: En seriøs artist må gi uttrykk for at han eller hun mye heller vil dø enn å lage musikk. Etter noen kritikerroste album, må artisten begå selvmord. Kurt Cobain valgte å skyte seg. Da hadde han såvidt rukket å spille inn sangen ”I hate myself and want to die.”

(Fra =Oslo 2007)

Legg igjen en kommentar

Filed under Min spalte fra =OSLO

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s