Reis med en kjendis

Når verken tur eller kultur er nok, sper reisebyråene på med en kjendis.

Det er ikke tilstrekkelig å dra på tur lenger. Turen skal helst ha sitt eget tema, som ”Kinas kulturelle storbyer” eller ”Tangotur til Barcelona”. Aller helst skal turen ledes av en kjendis, som åpner døren til andre kjendisers barndomshjem, jazzmiljø eller gravsted.

Synes du Dagsrevyen blir litt tam, kan Dagsrevykjendis Einar Lunde ta deg med helt til Sør-Afrika. Her kan du spise lunch nær Nelson Mandelas gamle hjem, og drikke deg gjennom en vingård før du besøker fengselet han satt i. Høres dette for anstrengende ut, kan språkkjendis Per Egil Hegge by på elendighet nærmere hjemme. Han tar deg med til Dredsen og minner deg om bombeangrepet i februar 1945.

I Toscana kan du spise på lokale osteriaer med forfatterkjendis Klaus Hagerup. Hans kollega Kjell Ola Dahl kjører båt med deg i Venezia, og viser deg verdens første jødeghetto mellom fellesmiddagene. Visekjendis Lars Klevestrand danser tango med deg i Buenos Aires, og jazzkjendis Karin Krog forteller deg om Louis Armstrongs hjemmeinnredning i New York.

Temareiser Fredrikstad AS arrangerer 60 kjendisreiser i året. Har du sett TV-serien ”Tre muntre herrer i Roma”, er du garantert å oppleve Romas magi, sier de. Forutsatt at du reiser til Roma med de tre herrene, altså.

«Når arrangørene av tema- og opplevelsesreiser trenger kompetente folk til å lede slike reiser, ser vi at man i økende grad velger kjente navn til dette,» sier Rolf Forsdahl i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon til VG. Så spørs det om kjendisenes kompetanse har økt, eller om det bare er VG som i økende grad skriver om kjendisturer.

Nå venter vi spent på puppeturen til Beverly Hills med Lene Alexandra Øien, kjoleturen til Milano med Dorthe Skappel, repportasjeturen til New York med Pia Haraldsen, spenningsferien i Bagdad med Åsne Seierstad og den økologiske bilturen jorda rundt med Petter Stordalen.

(Fra =Oslo 2008)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Min spalte fra =OSLO

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s