Naturen for dummies

(Denne sto på trykk i tidsskriftet Flux i 2000)

Nylig lærte et dataprogram seg selv å svømme. Ikke bli lei deg om hagen din krasjer, for neste versjon er allerede under utvikling.

1.0 Personlig natur
Hvis jorda i hagen din er eldre enn ett år kan nye planter få problemer med å vokse, eller vokse veldig sakte. Derfor må du passe på å skifte jord ofte. Det trenger ikke å koste mer enn 10 000 kroner, og da får du et lass med ugress på kjøpet. Deretter må du tegne hageabonnement. Noen firmaer tilbyr gratis hageabonnement, slik at du bare trenger å betale for vanning, og selvfølgelig må du huske brukernavn og passord for å komme ut i hagen. De fleste hager husker passordet ditt for deg, men det er lurt å kunne det utenat hvis hagen krasjer og må dyrkes fram på nytt.

Teknologien for regn er ikke utviklet enda, og hvis den kom i dag ville den vært alt for dyr for deg. Derfor er det lurt å kontakte en vanningskonsulent. Selv om du bruker vannkanner hver dag på jobben, kan du vanne feil, slik at tulipanene ikke vil åpne seg eller trærne mister stammen. Du må også huske å bestille insekter i riktig mengde og variasjon, og konfigurere dem for riktig befruktning. Insekter fra Microbugs er dyre og krasjer ofte, slik at du må re-starte dem manuelt. For å unngå krasj i den personlige naturen anbefales det at du bare ser på én hageplante om gangen, særlig hvis den er stor. Pass også på at du ikke kommer borti en plante med høyre hånd og sier Ja; da blir den borte. Men du kan hente den fram igjen ved å dobbelthoppe på søppelkassa og lete etter den.

Du kan ikke ha både eple- og pæretrær i hagen, for de er ikke kompatible. Hvis du skal ha epletrær må du ha gressløk først. Gressløken må være minst like stor som epletrærne. Du må altså ha en hel haug med gressløk, og muligens bygge ut hagen og kjøpe større vannkanne. Vær oppmerksom på virus som angriper hele hagen slik at den råtner. For å unngå dette bør du ha en gressklipper med virussaks. Det kommer ofte nye virus, slik at du må ha nye gressklippere. Planter med virus ser ofte svært innbydende og romantiske ut, men hvis du fjerner dem uten å se på dem blir ikke viruset aktivert.

2.0 Nettverksnatur
Utenfor hagen er den ville nettverksnaturen. Her er det mye å huske på. Mange småbær kan plukkes gratis, men som regel kan du bare oppbevare dem i 30 dager før du må kjøpe hele busken. Fuglesang og andre dyrehits kan du høre gratis hvis du har høreapparat og god hukommelse. Siden det ikke er lov å huske lydene i mer en 24 timer uten å betale, må du kjøpe dem etterpå. Eventuelt kan du brenne hele dyret på en opptaks-CD. Noen dyreselskaper synes dette er greit til privat bruk.

For å komme noen vei i nettverksnaturen, må du ha raske sko. Bredbåndssko anbefales for deg som vil ha full tilgang til natur som beveger seg eller lager lyd. Men komprimerte dyr kan både sees og høres med vanlige telefonsko hvis du venter et kvarters tid etter at du har hoppet på dem. Da betaler du per skritt. Vil du se alle fargene i et landskap må du ha briller som støtter 16 millioner farger, men dette gjelder de fleste briller i dag. Noen ganger blir store naturområder slettet av gutter som finner passordet. Kommunene må derfor ha en sikkerhetskopi av områdene i parken som de fornyer hver kveld.

Legg igjen en kommentar

Filed under Kåseri

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s