Brusmaskin & EDB

På dings-fronten kunne 80-tallet by på genistreker som brusmaskinen, vannsenga og kassettspilleren med to luker.

Gutter som ville imponere med sin tekniske innsikt på 80-tallet, behøvde bare å pipe med digitalklokka. Senere pep det også fra Donkey Kong og andre bærbare dataspill på boks. Hjemme ventet Comodore og Atari, eller en personlig computer med spygrønn tekst på svart bakgrunn.

pacdonkey

Harddisken på den jevne hjemme-PC nådde 20 megabytes i 1987, og tekstbehandlingsprogrammer konkurrerte om å legge flest mulig funksjoner til F-tastene på tastaturet, slik at man måtte ta kurs i Elektronisk Databehandling for å lære å skrive. Folk ble ikke lenger henført av Tekst-TV og kassettspillere med to luker. Da var det bedre å sitte foran dataskjermen og spise prikker med den umettelige Pacman.

sonyrulle

Barn og unge ønsket seg Comodore eller Atari, og fikk det kanskje i presang av foreldrene. Videospilleren kom i tre konkurrerende formater: Beta, Video 2000 og VHS. Etter noen år fantes bare VHS. Skulle man se en film på 80-tallet leide man gjerne både spilleren og filmen.ghettoblaster

80-tallet var også tiåret da vanlige folk begynte å lese børsnoteringer til ettermiddagskaffen. Den som fant de riktige aksjene kunne kjøpe seg en ti-kilos mobiltelefon til 30 000 kr og bli mobbet til Aker Brygge, der mobiltelefoneiere møttes for å sjekke aksjekurser og damer med større øredobber enn ører.

Men de fleste nøyde seg med å henge fingrene i Rubiks Kube, eller 80-tallets store oppfinnelse fjernkontrollen. De som hadde videospiller kunne imponere gjester ved å spole en videokassett bakover med bilde slik at folk utrolig nok gikk baklengs. Serveringen ble tatt hånd om av brusmaskinen, og hvis gjestene ville overnatte var det alltids en ledig vannseng i huset.

Legg igjen en kommentar

Filed under 80-tallet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s